Додик потписује меморандум са Гаспромом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави у Сочију, гдје ће данас са компанијом „Гаспром“ потписати меморандум, који се односи на изградњу крака гасовода „Јужни ток“ кроз Републику Српску. Додик ће са директором "Гаспрома" Алексејем Милером потписати меморандум који подразумијева формирање заједничке фирме у омјеру 60 одсто руске компаније и 40 одсто Влада Републике Српске, а […]

петак, септембар 21, 2012 / 08:34

Предсједник Републике Српске Милорад Додик борави у Сочију, гдје ће данас са компанијом „Гаспром“ потписати меморандум, који се односи на изградњу крака гасовода „Јужни ток“ кроз Републику Српску.

Додик ће са директором "Гаспрома" Алексејем Милером потписати меморандум који подразумијева формирање заједничке фирме у омјеру 60 одсто руске компаније и 40 одсто Влада Републике Српске, а која би преузела инвестирање изградње крака гасовода "Јужни ток" кроз Српску.

"Крак ће се градити заједничким напорима `Гаспрома` и Владе Републике Српске. Споразум подразумијева дефинисање међусобних односа и омогућава изградњу двије гасне електране на простору Републике Српске у наредним годинама, што представља наш додатни капацитет за енергетску стабилност и енергетску безбједност Српске", рекао је Срни Додик.

Предсједник Српске је појаснио да ће, након потписивања споразума, убрзано доћи до формирања заједничке фирме која ће ући у пројектовање трасе. Све то, каже Додик, требало би да траје шест до осам мјесеци или најдуже годину дана, након чега би се ушло у изградњу крака гасовода.

Додик је истакао да је гасовод "Јужни ток" огроман и значајан пројекат који ће ријешити енергетску стабилност цијелог простора, а самим тим и створити предуслове за бољи живот.

Потписивање меморандума биће обављено у оквиру 11. Међународног инвестиционог форума који се одржава у Сочију.

У делегацији Републике Српске су и министар за економске односе и регионалну сарадњу Жељка Цвијановић и вршилац дужности директора предузећа "Гас Рес" Слободан Пухалац.

Потписивање је предвиђено у 12.30 часова.0 КОМЕНТАРА

 1. Samo naprijed Predsjednice,nastavite da radite u korist Republike Srpske,izgradnja juznog toka ce donijeti nove investicije i otvaranje radih mjesta u Republiku Srpsku,ia gasifikacija rijesiti problem grijanja u mnogim gradovima,a posebno u b.luci.te elektrane ce pozitivno uticati na energetsku stabilnost jer vrlo brzo ulaze u pogon.

 2. MR bigmario, evo i mene da ti se prikljucim cestitkama i pozdravima.
  firci, u pravo vrijeme, prava stvar.
  I gazi stoku, lomi joj kicmu, pisaj je i kenjaj. A, kad se uzjoguni , kada pocnu istjerivati pravdu i govoriti o mafiji, znas kako to ide. Autobuuuum! Pa cik neka nadju.
  Pozdrav mome ljubljenom grand precjednjaku!

 3. B-)

  Е па јбг додиче, и Звезда има бољи споразум са Гаспромом, па немају ни за плате играчима, а у Европи их хоштаплерске судије третирају као залутале индијанце и избаце на пенал у 93 мин.

  Ништа не значи то рекла казала, а и тај гас није џабе, јес’ факат избори су пед носом, мора се нешто приказати и заваравати наивна маса, али опет треба имати у свему границу!

 4. Е, да он и Цвијановићка не одобрише, пропадоше Руси на Балкану.
  Ништа од „јужног тока“! Као, њих се нешто пита, као они су, и биђе заслужни ако и када дође до реализације.

  Неко је много „већи“ и карактернији и интелигентнији од вас довео Русе овде,“неко“ је много већи и карактернији и интелигентнији, дао вам милијарду и шесто милиона км за телеком…итд итд.

  Ваших 40%, дакле ваших, а не наших, ће бити улога да раде као они пре пар дана у „бус-плус“ у Београду.

 5. Пи како сте сви болесни на овом сајту. Одакле вам толико пљувачке да пљујете све и што је добро и што није. Разумијем да све што не ваља треба критиковати али ако вам ни ово не ваља онда сте сви ѕазрели ѕа душевну болницу. Једино што ми се овде намеће је да су неки гладни власти и да не бирају ни средства, ни начин а ни мјесто да до циља дођу. Сви сте ви овде гомила будала лицемјерних. Нека вас је стид Бога.

 6. vi ste stvarno bolesni, preporucujem vam taktiku: ne komentarsite ove vijesti, i pustite da izadju sa front pagea,a da se ne vrte u dijelu gdje su komentari.

  „nije gas dzabe“,pa naravno da nije, ali je jeftiniji od mazuta za bl-toplanu. 40% ucesce republike srpske ce biti zemljiste eventualno infrastruktura za ove elektrane.

 7. Tako je kojtesere!Stvarno su bolesni. Svi imaju osiguranje, ali nece doktoru, da si pita. Blentav smo mi narod, od silnoga dobra poblentavili. Sve im oprastam, ali kada firciju nesto kazu, e to im ne prastam.Sta bi drugi dali da ga imaju ovakvoga!Niko ga na svijetu nema takvoga.
  Pametan, odmjeren, ofarban, kulturan, posten, poliglota, human, podatan, stedljiv, nekradljiv, nesvadljiv…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *