Додик потписао за Јужни ток

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик и руски министар енергетике Сергеј Шматков потписали су синоћ у Москви споразум о изградњи гасовода који ће бити крак Јужног тока. Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, заједно са министром индустрије, енергетике и рударства Слободаном Пухалацем и савјетником премијера Славком Митровићем, боравио је у радној посјети Москви. Потписивању споразума […]

четвртак, септембар 16, 2010 / 18:51

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик и руски министар енергетике Сергеј Шматков потписали су синоћ у Москви споразум о изградњи гасовода који ће бити крак Јужног тока.

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, заједно са министром индустрије, енергетике и рударства Слободаном Пухалацем и савјетником премијера Славком Митровићем, боравио је у радној посјети Москви.

Потписивању споразума је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић.

"То је први формални документ којим се одређује такво нешто. Сагласили смо се да `Гаспром` уђе у студију изводљивост за тај пројекати", рекао је Додик данас у Сарајеву.

Говорећи о састанку са представницима компаније "Зарубежњефт", Додик је рекао да треба очекивати наставак инвестиција и повећање производње у Рафинерији нафте Брод на 4,2 милиона тона.

Предсједник Владе РС најавио да ће у недељу Српску посјетити политичко-привредна делегација коју ће предводити изасланик предсједника Руске Федерације Дмитрија Медведева.

"Са том делегацијом ћемо разговарати о даљим пројектима и њиховој реализацији", додао је Додик.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *