Додик: Оспорити ратификацију споразума Изетбеговић-Туђман

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће Српска морати да оспорава ратификацију споразума о граници Хрватске и БиХ, који су потписали Алија Изетбеговић и Фрањо Туђман, ако то не задовољава интересе Српске на ријеци Уни код Костајнице. "Алија Изетбеговић није репрезентант БиХ у том дијелу, нити онај ко би могао да води рачуна […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 13:20

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће Српска морати да оспорава ратификацију споразума о граници Хрватске и БиХ, који су потписали Алија Изетбеговић и Фрањо Туђман, ако то не задовољава интересе Српске на ријеци Уни код Костајнице.

"Алија Изетбеговић није репрезентант БиХ у том дијелу, нити онај ко би могао да води рачуна и о нашим интересима и због тога није уважена прича која је данас доста важна, а то је граница на ријеци Уни и још на неким просторима", рекао је Додик Срни.

Премијер Хрватске Зоран Милановић најавио је да ће Влада Хрватске ускоро упутити у саборску процедуру гранични споразум са БиХ који су прије 12 година потписали тадашњи предсједници Фрањо Туђман и Алија Изетбеговић.

Дугогодишњи члан Комисије за границе БиХ Владимир Лукић поручио је да Република Српска не смије дозволити да буде ратификован споразум о граници између БиХ и Хрватске који су потписали Туђман и Изетбеговић.

"Тај споразум је противзаконит, супротан авнојевској граници, ставу Бадинтерове комисије и граници повученој у Дејтону", рекао је Лукић раније Срни.0 КОМЕНТАРА

  1. Ne, on je čuvar Srpske, najveći sin našeg naroda, bez njega ne bismo ni zrak udisali slobodno. Koji Obilić, Dušan, Tesla, Andrić, Pupin, Obrenovići, Kočić,… svi su oni ‘čke za ovu veličinu.
    Daleko ti kuća precjedniče, daleko, daleko. Nećeš još dugo.

  2. Drugi saziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine konstituiran je u listopadu 1998. godine. Te godine, na općim izborima, u Predsjedništvo su izabrani: Alija Izetbegović za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, Živko Radišić za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda i Ante Jelavić za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *