Додик оптужио САД за завјеру, интервју злоупотријебљен

Износећи низ нетачних и тенденциозних тврдњи, загребачки Јутарњи лист злоупотребио је интервју предсједника Републике Српске Милорада Додика који је дао за Електронске новине Андрићевог института „Искра“, саопштено је из кабинета предсједника Републике. "Овај непрофесионални поступак загребачког дневника представља брутални фалсификат интервјуа једног државника и покушај његовог компромотивања", истиче се у саопштењу. Из кабинета предједника Републике […]

четвртак, април 23, 2015 / 01:41

Износећи низ нетачних и тенденциозних тврдњи, загребачки Јутарњи лист злоупотребио је интервју предсједника Републике Српске Милорада Додика који је дао за Електронске новине Андрићевог института „Искра“, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

"Овај непрофесионални поступак загребачког дневника представља брутални фалсификат интервјуа једног државника и покушај његовог компромотивања", истиче се у саопштењу.

Из кабинета предједника Републике истичу да је овакав поступак Јутарњег листа апсолутно неприхватљив и за сваку осуду, поготово када се узме у обзир да ово није први пут да овај медиј злоупотребљава и недобронамјерно тумачи ставове предсједника Републике Српске.

Шта пише у Јутарњем

У интервјуу за електронске новине Искра, Андрићевог института у Вишеграду, Додик се успоредио с бившим предсједницима Србије и Либије, Слободаном Милошевићем и Моамером ел Гадафијем, при чему је заинтересованим читаоцима понудио и тезу како се у САД живи лошије него у Српској.

Како се из Будимпеште рушило Милошевића поткрај 90-их година прошлог вијека, тако се данас покушава рушити власт Савеза независних социјалдемократа (СНСДС) у РС, устврдио је Додик.

"Будимпешта јест центар који се поново активирао, центар којег су Американци створили и отворили да окупе наводно ‘домаће снаге’ које требају извршити неке своје задатке", рекао је Додик уз подсјећање како је у Будимпешти било сједиште које је окупило представнике "Отпора" када је рушена власт Слободана Милошевића.

То "завјереничко средиште" у Будимпешти, како тврди Додик, никада није престало постојати, а поновно је активирано прије прошлогодишњих избора у БиХ.

"Мислим да је то било у априлу прошле године. То је био покушај постизања довољно критичне масе како би се ‘кроз изборе’ извршила промјена структуре власти у самој Републици Српској, јер смо ми њима постали ‘реметилачки фактор’ у погледу реализације раније датих обећања, прије свега, политичком Сарајеву и у настојању да се направи држава по њиховој мјери", покушао је појаснити своју теорију Додик, сугерирајући како САД настоје од БиХ створити државу која би задовољила прије свега интересе Бошњака.

"Сама кампања је показала да су то били најжешћи избори у смислу удара на једну странку и на једну особу", потужио се Додик.

Уз то је оцијенио како је коалиција, која се супротставила СНСД-у и потом, на темељу изборних резултата, постала чланицом владајуће коалиције на државној разини, заправо изгубила изборе, а да је у власт ушла тако што су је након пораза "подигнули странци" ангажирајући притом медије који имају сједиште у РС.

"Они (странци) знају да ни у чему нису успјели уколико не успију идућих неколико година ‘поравнати’ власт у Републици Српској причама о наводном лоповлуку и криминалу, што им је главна узречица", казао је Додик успоређујући без посебног повода цијелу ситуацију у РС-у с оном у Либији за коју је устврдио да је под Гадафијем била "стабилна земља" те да га није срушио либијски народ већ да је то изведено извана.

На тврдње из оопозције да се у РС живи лоше одговорио је како ту нико не гладује, а да је стање горе у Америци гдје, по његовим ријечима, има више гладних него у РС.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Kako je on dobro upoznat s zavjerenickim cenrom u Budimpesti!
  Naravno, iz iskustva.

  Ko je ono procitao pismo Milosevicu , a od koga je dobio naredbu da ga procita?

  Njegova uloga u rusenju Milosevica i koliko je dasak vjetra za to placen.

  Ruka alkosa Radmanovica bila je presudna u UN da se bombarduje Libija.

  On se ne moze da poredi sa Gadafijem , zivot u njegovoj Libiji je bio bajka. zivot u Srpskoj rudonjinoj je robovlasnicko muciliste , za svoj narod fasistickoGenocidno, u kojem je stotinama hiljada oduzeo pravo na rad, samim tim ih je osudio na umiranje i nestajanje u bijedi i bolestinama.
  Dok je za svoju porodicu i porodice njegovih poslusnik odabrao zivot kojima bi kraljevi pozavidjeli.

  Andric grad i Iskra je sagradjen od krvavog haraca, zloupotrebio je ime velikana da bi se srpskom narodu narugao i ismijao ga.

  Isti slucaj sa Teslom.

  On je najveca nasa tragedija i nase najvece zlo od postanka nasega.

  Koga tenkovi NATO dovezose na tron,
  ciji su helikopteri dovezli F Majdancica?

  Najbolji izlaz i za njega i za ovo malo ljudi koji su jos zivi je da se ubije.

 2. СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!
  СТОП ЦЕНЗУРИ НА ЈЕДИНОМ ЋИРИЛИЧНОМ ПОРТАЛУ ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ!

 3. Sanja, pričaš gluposti.
  Radmanović je podigao uvis svoju šapu za bombardovanje Libije!
  A, ko mu je dao instrukcije, zna se.

  Rudonja je naše najveće zlo. i sada kada bi mu rekli, zadržaćeš poharano blago, do noći da nema nikoga u Srpskoj, tako bi bilo.

  A kamoli da taj nije naredio alkomanoviću da digne šapu da se Libija bombarduje, pa to je smijurija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *