Додик о изборним туристима: Није то у реду

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да оснивање Свјетског бошњачког конгреса значи крај приче о мултиетничком друштву, као и да је неприхватљива намјера да у Републику Српску дође 100 000 Бошњака како би гласали на изборима и врате се поново у Федерацију БиХ. Додик је рекао да је добро што је формиран Свјетски бошњачког […]

понедељак, децембар 31, 2012 / 09:00

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да оснивање Свјетског бошњачког конгреса значи крај приче о мултиетничком друштву, као и да је неприхватљива намјера да у Републику Српску дође 100 000 Бошњака како би гласали на изборима и врате се поново у Федерацију БиХ.

Додик је рекао да је добро што је формиран Свјетски бошњачког конгрес и да је то прилика да Срби одговоре на исти начин.

"Ми у Републици Српској имамо право на одбрану наших интереса", рекао је Додик новинарима у Вишеграду.

Додик је истакао да новоизабрани предсједник Свјетског бошњачког конгреса Мустафа Церић и други мисле да је добро да Србе и Бошњаке конфронтирају на националној основи.

"Ми се морамо разграничити у сваком погледу. Босна не припада њима у Вишеграду и Бањој Луци. То је дио Републике Српске", рекао је Додик.

Он је рекао да из СДС-а најчешће говоре да нема више проблема за Републику Српску. "Ја мислим да има", рекао је Додик и истакао да то то доказују Церићеве изјаве.

Додик је рекао да је Република Српска неприкосновена и нагласио да је његова порука Бошњацима да се "окану Републике Српске".

"Процес повратка је завршен. Ми нећемо остати мирни на спекулације и намјере да се доведе 100.000 Бошњака, који ће гласати и потом отићи, да би направили нову политичку структуру. За нас је то неприхватљиво", истакао је предсједник Републике Српске.

Додик је рекао да је сваки Бошњак који хоће да се врати добродошао да живи слободно.

"Нико нас неће овдје намагарчити", рекао је Додик и нагласио да је Република Српска трајна категорија.

Додик је поручио да ће се увијек борити против тога да грађани Републике Српске буду надгласани и мајоризовани.

"Срби не угрожавају ниједног Бошњака. Њихове жеље да доминирају чине фрустрираним њихове лидере, па и Церића", додао је Додик.

Донедавни поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић изабран је јуче за предсједника Свјетског бошњачког конгреса, а санџачки муфтија Муамер Зукорлић за предсједника Скупштине конгреса.0 КОМЕНТАРА

 1. Не треба плашити вука јагњегом кожом. Овдје одговор мора дати народ масовним изласком на биралишта. Излазак 10% грађана неутралише тих 100.000 гласача. Мислим да ће се балије око ефендије Серића тешко договорити чија ће гласачка машинерија из ФБиХ бити пребачена у РС и која ће се турска странка одрећи битних гласова. Покушавали су то у Мостару и нису успјели. Сребреница ја мала и то није било тешко спровести.
  А узгред, већ сада треба осмислити законска средства да се то спријечи.
  Срби не смију поновити грешку коју су будале из СДС-а направиле 1990.године када су се полакомили за мандатима и пристали на изборе под оним условима.

 2. Ama ljudi, nije u Srebrenici problem nastao fiktivnim prijavljivanjem koliko je zasralo nase govno koje se zove Radojica. Pa to govno je odnijelo oko 1300 glasova. Treba njega i njemu slicne malo priupitati za zdravlje. A da se ovaj „glasacki turizam“ mora sprijeciti ubuduce to definitivno mora. Primjer Srebrenice je jos jedan u nizu primjera nevidjenog pokvarenluka onih koji seru o mulitetnicnosti a da pri tome naravno uvijek izostave pricu o svojoj dominaciji.

 3. To je sve inženjering nasega veličanstvenog. Ne vjerujem da i Radojica nije njegov patent, jer u PD znam ljude , članove njegove sRanke , koji se se prijavljivali po nalogu njegovom kao nezavisni kandidati.Samo bolesni um njegov je kadar da smisli ono što može da našteti RS.
  Zlaja, Cerić, referendumi, …. Bole terorista, kombi sa vehabijama, oružje u blizini njegovog imanja, „napad“ na njega usred SA….sve su to dodobajke , priče za neuke i retrdirane.
  Nego približava se 21. januar , a oni ne znaju kako da uspavaju prosvjetare i policiju, kako da ih ubode zla vještica vretenom da se uspavaju kao Trnoružica
  Proljeće stiže prije proljeće. A naš veličanstveni upregao vladike, platio ih suvim zlatom da se mole Bogu da snijegovi zaveju puteve da izbacuje iz helikoptera pokoji paketić bajatog keksa.

 4. Шта год је та будала од додика формирала, све се обило о главу обичним превареним Србима из РС, зато немој нам ти никакве стратегије смишљати, врати оно што си наотимао овом народу и пусти народ да живи, што даље од тебе и твоје промашене политике, то боље!

 5. Нажалост, опет смо неозбиљни и не схватамо величину овог проблема. Сутра када изаберу 5 из Републике Српске за бе-ха ниво… наћићемо се у чуду.

 6. Anja, pa mi se ništa ne pitamo , nemoćni smo. Da li može neko da dođe u tvoju kuću , da ode u opštinu i da se upiše na tvoju kućnu listu? Anja, pošto to nije ništa tajno rađeno, a domaćin je samo vikao:držite lopova, a zapravo , najprije da je pokupio od njega pare da uđe unutra. Drugačije ne mogu da objasnim njegovo nečinjenje da to onemogući. Godinu dana nas je zamajavao i kupovao vrijeme da Zlaja neće biti ministar ino poslova, pa ispade da su , maltene, braća po materi.Godinu dana rade nam iza leđa. E, vidjeće se da je je to smišljen , dobro organizovan plan uništenja RS
  On je dobroplaćeni dželat naš, i naše RS. Volio bi da griješim, ali , nažalost, istina je.

 7. Сада би да формира и свесрпски сабор и себе да стави на чело, да проведе референдум о неродној љубави према њему, а он ће са Злајом да дила око фотеља и пара – велики, превелику „домољуб“ нечега што није ни стварао, али зато опљачкао све што се опљачкати може.

  Додик је погубна опасност за Републику Српску и за све грађане, колективно и појединачно.

  Већина народа се освестила од велике црвене „љубави“, међу њима и многи који су до високих функција и радних мјеста дошли са СНСД-овом књижицом, без школе, квалификација и морала. Чак и они знају да им ту није мјесто и да ће летјети заједно са шефом. Сада и шефа и поданике хвата нелагода и безнађе, па лупетају прозирне глупости не би ли спасили кожу, а понајвише опљачкано богатство.

  Појден је и пекмез од јесењих дуња – ево прољећа!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *