Додик: Нова Влада ће печатирати рјешења

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Српска данас добити нову Владу која треба наставити да у континуитету рјешава проблеме и која ће дати нови печат одређеним рјешењима и још више приближити владине институције народу.“ – То нам је циљ. Мислимо да је мандатар и будући премијер права личност за такав избор – […]

уторак, март 12, 2013 / 19:56

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Српска данас добити нову Владу која треба наставити да у континуитету рјешава проблеме и која ће дати нови печат одређеним рјешењима и још више приближити владине институције народу.“

– То нам је циљ. Мислимо да је мандатар и будући премијер права личност за такав избор – рекао је Додик новинарима. Он је истакао да постоје и они који у демократском праву тако нешто оспоравају, што је у реду све дотле док је у оквирима културног и прихватљивог дијалога, а не вријеђања.

– Овим показујемо способност која је у Српској присутна – да брзо рјешавамо проблеме. Моја подршка новој Влади је неупитна – нагласио је Додик, те истакао да ће заједно са Народном скупштином, Владом и осталим институцијама наставити да ради на рјешавању проблема. Предсједник РС очекује да нови министри постану дио кабинета, чланови Владе, па тек онда министри, што значи да раде тимски. Он је подсјетио да је промјена владе Српске урађена искључиво због тога да би се направио нови амбијент и полет.

– Свима је јасно да ова Влада има парламентарну подршку и да, као што сада опозиција одуговлачи изгласавање нове Владе, тако и други могу да одуговлаче са другим процедурама. У сваком случају, на крају свих тих процедура биће изабрана нова Влада Српске – рекао је Додик, одговарајући на питање да ли очекује могућу блокаду избора Владе Српске у Вијећу народа од СДА.

Предсједник Српске је изјавио да слобода кретања у Српској није упитна, али да ће на изборима гласати само они који имају пребивалиште у њој. Додик је изразио очекивање да ће питање пребивалишта у Српској ријешити ново законодавство и да, уколико то не буде ријешено на тај начин, Република Српска већ има припремљене прописе који ће онемогућити спекулације у том погледу. "Апсолутно је погрешно разумјети наше активности спречавања тих спекулација као удар на слободу кретања. Сви могу да се крећу, али гласаће само они који имају овдје пребивалиште", рекао је Додик.

Коментаришући почетак припреме кампање Коалиције "Први март" за регистрацију бирача у РС за опште изборе 2014. године, Додик је рекао да афирмација права на пребивалиште уопште није проблем, али да у активностима тог удружења постоји опасна политичка калкулација да се креира виртуелни политички систем који не би одражавао интересе људи који живе на овом простору. "Свако ко жели да се овдје пријави и живи нема никакав проблем, али они који су спремни да се овдје пријаве, гласају и након неколико седмица оду, биће препознати и неће моћи ни да буду пријављени", рекао је предсједник Српске.

Додик је навео да СДА неће бити дио нове владе Републике Српске, преносе агенције. "Сматрали смо да би, можда, било добро да се СДА укључи због честих потреба да Вијеће народа у складу са Уставом, има одређене одлуке, да буде интегрисани дио већине. Међутим, њихов приједлог кандидата био је неприхватљив, нису били спремни да то промијене, а ми нисмо били спремни да то прихватимо", изјавио је Додик новинарима у Бањалуци.0 КОМЕНТАРА

 1. Izabrao seljak sebi za rodjendan Vladu sa novim daljinskim upravljacem.Iz mog ugla cak je i Dzombic zenstveniji od Cvijanke.Moze mu se;vjerujem da ce uskoro kao Neron izabrati konja za ministra….Sretan ti rodjendan Mile,jedino ti se ne moze kupiti poklon jer sve imas;mozda jedino raketa za Pluton, u jednom pravcu…obavezno povedi Mazalicu…B-)

 2. A,njegovo pečatirano rješenje je: Srpaska mora pasti!

  („Prozor mora pasti“)

  „Padaj silo i nepravdo,
  narod ti je sudbin zvan
  Bjež’te od nas noćne tmine
  svanuo je i naš dan..“

 3. Ti se ubij prijedore,bruko i sramoto,da je ova drzava normalna sjedio bi iza resetaka!

  ako dodik hoce brzo da rjesava probleme,mora hitno zakonski da uradi sankcionisanje govora mrznje na internet mrezama,a zna se ko si ti,pitanje je dana kad ce ti specijalci upasti u kucu.

 4. Bigeru, a što bi to bilo bolje ovome narodu i da upadne u moju kuću? Ako bi bilo bolje, neka me odmah vode na gubilište.
  Ako je istina govor mržnje, onda govorim mržnju. Zbog moga govora, jutros niko nije osta gladan, niko ne prevrće kontejnere, nikome nisam uzeo ni fening, a taj koga ti braniš je to sve uradio. Narodu je uzeo posao, hljebe, rijeke, šume, rude, uzima mu život. Tjera djecu našu odavde;“ Kome se ne svidja neka ide“

  Ako će biti bolje ukoliko ja da ušutim, ovo me doći
  ću da specijalci ne dolaze po mene.
  Bigeru, pozdrav od čika prijedora koji se borio da tvoj šef ima šta da pljačka i prodaje, a ja sam u rovovima kupovao cigare na komad iz njegovih šlepera.

 5. Ti meni prijetiš sa specijalcima?

  Pa neka i to doživim, neka budem Milutin kojega hapsi vlast države za koju se borio. Rodiće se neki Danko Popović koji će napisati Knjigu o Milutinu prijedorskom koji nije smio da kaže da ovo ne valja. Da ovo nije ono zašto se Milutin borio, i svi Milutini, živi, i upokojeni, ali nespokojni , zbog ovoga šta nam se dogadja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *