Додик: Нисам Станковићев адвокат

Истичући да он није портпарол Станковића, Додик је у изјави новинарима у Бањој Луци рекао да је власник „Интеграла“ вјероватно имао неку добит тог предузећа „коју може да подигне и располаже с њом на начин како он мисли да то треба да уради“. Предсједник Републике Српске Милорад Додик није желио да комeнтарише случај Слободана Станковића, […]

уторак, март 26, 2013 / 13:49

Истичући да он није портпарол Станковића, Додик је у изјави новинарима у Бањој Луци рекао да је власник „Интеграла“ вјероватно имао неку добит тог предузећа „коју може да подигне и располаже с њом на начин како он мисли да то треба да уради“.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик није желио да комeнтарише случај Слободана Станковића, власника предузећа "Интеграл Инжињеринг" из Лакташа у чијем аутомобилу су у недјељу на граничном пријелазу Стара Градишка, хрватски полицајци уочили већи износ новца, који није пријавио царини, нити полицији приликом преласка државне границе БиХ с Хрватском.

"У РС постоје закони који дозвољавају да свако располаже с добити слободно и свако може да користи ту врсту слободе, али не видим разлог зашто би ја морао да коментаришем тај догађај", навео је Додик и додао да је то "чиста пословна активност Станковића".

Није се, каже, ни чуо с њим, али га познаје и мисли да се ради о "важном привреднику, који остварује добре пословне резултате и његова је слобода да, ако је новац легитиман и легалан, с њим ради шта хоће".

Станковићу су припадници хрватске царине и Полицијске управе, на прелазу Стара Градишка, у недјељу око 17 сати, пронашли у аутомобилу око 450.000 евра, које није пријавио ни царини ни полицији.

Портпаролка Полицијске управе бродско-посавске Ката Нујић рекла је
да свака особа, приликом преласка државне границе, с већим износом новца, обавезна је то пријавити цариницима, а мора посједовати и одговарајућу документацију.

Она није саопштила о коликој своти новца је ријеч, као ни идентитет приведене особе.
У реаговању Станковић је рекао да је истина да је, "као приватна особа у банци у Бањој Луци подигао законито зарађену дивиденду у намјери да је употреби за ширење посла у Србији".

"Потврду о поријеклу новца требало је да, како налаже закон, приложим тамо гдје новац и улажем, дакле у Србији. Међутим, полиција на хрватској граници одлучила је да проведе провјеру поријекла новца након чега ће новац бити враћен власнику", рекао је Станковић.

Тврди да је то нормална процедура и да је "ријеч о медијској манипулацији, јер у том случају нема почињеног кривичног дјела".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *