Додик: Нисам држао говор јер није било српске заставе

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да је турски премијер Ахмет Давутоглу послао „неоосманске поруке“ на отварању бањолучке џамије Ферхадије и тиме поручио Србима да Турска не одустаје од мијешања у унутрашње ствари у БиХ. То је, оцијенио је, јасна порука свима у РС да морају да јачају своје институције. Истакао је да није […]

недеља, мај 8, 2016 / 22:31

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да је турски премијер Ахмет Давутоглу послао „неоосманске поруке“ на отварању бањолучке џамије Ферхадије и тиме поручио Србима да Турска не одустаје од мијешања у унутрашње ствари у БиХ.

То је, оцијенио је, јасна порука свима у РС да морају да јачају своје институције.

Истакао је да није одржао говор на отварању обновљене Ферхат-пашине џамије у Бањој Луци, јер је, тврди, одбијен захтјев да на церемонији буде постављена и застава РС.

Додик сматра да је застава требало да буде постављена "јер се све и одвијало на простору РС".

За Додика је важно и да се Срби држе заједно, без обзира на најављене протесте опозиције 14.маја у Бањој Луци, а присуство опозиционара на комеморацији у Доњој Градини види као знак да су и они свјесни важности очувања српског идентитета. 0 КОМЕНТАРА

 1. „Истакао је да није одржао говор на отварању обновљене Ферхат-пашине џамије у Бањој Луци, јер је, тврди, одбијен захтјев да на церемонији буде постављена и застава РС.“

  Занимљиво тумачење !!!!!!! Баш ме интересује ко је тај ко је одбио да на церемонији буде постављена српска застава, у граду гдје је СНСД власт, у РС гдје је СНСД исто власт……
  Да није Бакир одлучивао?

 2. Илија не сери…

  Организатор је била Исламска заједница и њена је воља која застава ће бити постављена.

  Проблем који се са заставом РС јавља када Давутоглу посјећује Бањалуку није први. Скоро сам на то подсјетио фронталук.

  Давутоглу је државни функционер Турске и његови домаћини су били ови са државног БХ-нивоа, а не Додик.

  Право питање је како они реагују на његов говор. Нешто их не чујем. Нема реакције Иванића, Босића. Министрар иностраних послова би требао имати свој став.
  Додик се бар огласио и дао своје мишљење о скандалозном говору турског премијера.

 3. Нико нема коментар на то што о Давутоглуовом говору нема реакције из Министрства вањских послова и Предсједништва БиХ, институција које су по уставу једине задужене за вањску политику.

  Ајмо телелук, што сте се ућутили?!

 4. Hahahaa, rudonja i srpska zastava! Sjever i jug, + i – !

  Pod tom zastavom je provozio šlepere ronhila?
  Pod tom zastavom je došao na fašističkim tenkovima?

  Grijeh i sramota je da on pogleda tu zastavu, i sve ordenje , odlikovanja , zastava…. sve treva poslije njega dezinfikovati, degadizovati, …. , defuuuujizovati,

  Kaako li je junacima koji su ginuli pod tom zastavom kada vide Srpsku njegovim papkom poharanu, obespravljenu, osiromašenu, spaljenu i ojađenu?

  I, ko? Ko?
  Nađoše izroda i fukaru.
  Ajd što je materijalna, to bismo preživjeli, nažderali ga, napravili od njega mješinu par kvintala fekalija.
  Ali, moralnu nakazu, e to je . naš čemer. To i htjedoše oni koji nisu postigli cilj u dosadašnjim ratovima, da nas uništi i dokrajči skot našega imena!
  I još nam opogani sve vrijednosti, zastavu ljubi svojim gubicama….

 5. Лојо,

  знам да ти је срце играло кад је Ахметбег диванио.

  Нико се више не пали на ове твоје прољеве, сви знају да си турчин. Приједороглу.

 6. Dzamija Ferhadija se nalazi nateritoji Banja Luke, Banja Luka se nalazi na teritoriji Republike Srpske, Predsjednik Republike Srpske je Milorad dodik, otvaranje dzamije Ferhadija obezbedjivala je policija Republike Srpske….bezbednost oblezavanja otvaranja dzamije Ferhadija garantovalo je ministarsto unutrasnjih Poslova Republike Srpske (sve skoro isto kao u Srebrenici) a svi funkcioneri i politicari (zvanicnici, itd) SE PRAVE LUDI I DA „NISU ODAVDE“. ‘EJ LJUDI, DA LI STE VI NORMALNI. KOGA VI JEB….TE U ZDRAV MOZAK. Kreteni, trebali ste bez odlaganja i „naknadne pameti“ da reagujete na osvajacki govor premijera Turske. Jasno je da je on bio sracunat i unaprijed dobro osmisljen i pripremljen. To nema veze, cak, ni sa njegovom najavljenom smenom. Davutogluov govor je bio samar; Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini (ne svima), Srbiji, Hrvatskoj, i, pre svega, infetilnoj i imbecilnoj Evropskoj Uniji (ako ona uopste vise i postoji). Da li neko moze da shvati imbecilonost Predsednika Republike Srpske (prvog coveka) kad kaze „nismo mogli da istaknemo zastavu na svojoj teritoriji i zbog toga da odrzimo govor“. On ustvari priznaje da prenosi nadleznosti RS: ne na BiH, nego na Tursku. A opoziciji pripisuje greh sto nadleznosti RS (niko ne razume koje) prenosi na BIH. Covek je „prolupao“ i treba ga, pod hitno, spasiti od njega samoga.
  Sad Dodik kaze (i neki njegov ovdje zaludjeni imbecil) da se nije mogla istaci zastava RS (jer da jeste Dodik bi se javio za rec) i opet nas je..u u zdrav mozak. Misle da smo imbecili kao i oni i da ne razumemo da to nije, i ne moze biti, tako. Pa, kreteni, nije moguce da je bilo ko mogao spreciti predsjednika entiteta na kojem se odrzava skup, da ne govori na tom skupu. Price za malu djecu. Predsednice, i vi imbecili koji ga ovde podzavte, prestanite da nas jebe..e u zdrav mozak. Narod moze da bude naivan, ali glup : NIKAD- NIKAD – NIKAD

 7. On je trebao i MORAO, da napusti u znak protesta istog momenta to mjesto.

  Ali, on lud, savjetnici nedobronamjerni i ludi.
  Nagovorili budaletinu da uprti onaj tepih na ledja , stavili na budalu ljagu i sprdnju.

  Da, on je trebao da daruje tepih u ime nas, ali ne da ga on uprti kao Nurija Pišac , nekadašnji nosaČ u Prijedoru i na taj način srože kao crva i sebe i instituciju predsjednika.

  Još se trebao fatiti mikrofona pa otpjevati Šote, mori šote…

  BUDALETINA JE TREBALO DA MIRNO, DOSTOJANSTVENO NAPUSTI MJESTO NA KOJEM SE GOVORI ONAKO .

 8. bUDALETINU FARBAJU, OBLAČE, ČISTE MU CIPELA, NOSAJU MU LIJEKOVE, …ŠTO MU NJEGOVI POSILNI KOJE MI PLAĆAMO NISU ODNIJELI TEPIH, I SAMO IZDALI SAOPŠTENJE DA JE PREDSJEDNIK POKLONIO FERHADIJI TEPIH….

  PREDSJEDNIK SE ZAPRTIO TEPIHOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Gdje su mu mudri savjetnici, gdje mu je livne , seratori da kažu: gdje si ti vidio predsjednika da nosi tepih na ledjima?
  Al su ga nasukali!

 9. Čika Pera,10.05.2016. 00:40:12

  “bezbednost oblezavanja otvaranja dzamije Ferhadija garantovalo je ministarsto unutrasnjih Poslova Republike Srpske (sve skoro isto kao u Srebrenici) a svi funkcioneri i politicari (zvanicnici, itd) SE PRAVE LUDI I DA „NISU ODAVDE“

  Изгледа да је овај кретен Пера наумио да окриви Додика и за догађаје у Сребреници и каменовање Вучића.

 10. Кретену,

  Постављање ентитетске или државне заставе на вјерским свечаностима није ствар законске обавезе него добре воље организатора. Организатор није хтио ставити заставу РС, Додик није хтио говорити.
  Шта ти је ту спорно, имбецилчино кретенска? Ваљда је полиција на силу требала поставити заставу РС!?

 11. У дипломатији постоје правила. Прво правило је да домаћин странцима онај ко је то по закону задужен. Код нас је за вањску политику задужено Министраство вањских послова и Предсједништво БиХ, а не предсједник Републике Српске.

  Давутоглу је у БиХ ушао уз сагласност тог министраства и оно је прво одговорно за рекцију ако дође до непримјереног понашања.

  Пошто је у овом случају позив за посјету Давутоглуу упутило предсједништво БиХ и Савјет министара преко министраства, морали су реаговати српски члан предсједништва Иванић, замјеник предједавајућег СМ Мирко Шаровић и министра Црнадак.

  Имамо случај да се једино огласио Додик, иако постоје бар тројица која су то прије њега морала урадити, а фукара га због тога напада.

 12. Dodik kaže „nisu nam dozvolili da istaknemo zastavu RS“. Znači, tražili ste, a oni vam nisu dozvolili. To je još gore od provokativnog govora Davutoglua. Ponizio si se, prvo što si tražio da bude istaknuta zastava RS a, durgo, kad je taj zahtev odbijen da odeš na skup koji ti odbija isticanje državne (entitetske) zastave.
  Znači, predsednik RS ponižava samog sebe ako ide na skup na kome neće da istaknu zastavu zemlje koju predstavlja, i još uzput (dva dana pre odnese i ćilim.
  U kojoj funkciji je govorio predsednik Turske, verskoj ili državničkoj, i da li je Turska traćila da buda istaknuta njihova zastava. Da li je zastava Turske uopšte bila istaknuta. Koliko znam nije, a Davutoglu je ipak govorio. Kako to da je on mogao da govori, a Dodik nije.
  Sve ovo govorim da istaknem da Dodik nastavlja da vuče ljude za nos nebuloznim objašnjenjima nečega što se opravdati i objasniti ne može.
  Uostalom, Dodik nije trebalo da govori da bi odgovorio na Davutogluove provokacije, nego da kao predsednik države na čijoj se teritoriji nalazi džamija Ferhadija (iako verski objekti imaju poseban „teritorijalni“ i drugi staus) objasni šta se desilo sa tm dćamijom u toku građanskog rata i da se za to nedelo javno izvine (ako već nije ranije). Radi davanja doprinosa pomirenju, toleranciji i zajedničkom životu. Isto kao što i predstavnici državnih, i drugih, organa iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda treba da se Srbima izvinu za ruženje pravoslavnih verskih objekata, i druga nedela u toku rata. A još, koliko mi je poznato, nisu.
  A Simo Oroz je u pravu kad kaže da su se povodom Davutogluovog govora trebali oglasiti i najveći predstavnici vlasti ispred institucija BiH, ukoliko je Davutogluova izjava zaista bila provokativna jer, pitanje je, kako je njegov govor uopšte preveden i da li je sipravno preveden.
  Nisam dovoljno u toku, i ne znam u kom svojstvu je uopšte otvaranju džamije i prisustvovao jedan turski zvaničnik. Da li zato što su Turci (?) izgradili tu dćamiju, ili zato što su finansirali njeno obnavljanje, ili zato što je (ako je) prijatelj porodice Izetbegović. Po meni, Turci nisu u 16 veku izgradili tu džamiju, nego je ona izgrađena od 30’000 dukata koje je Ferhad-paša dobio na ime otkupa sina austriskog generala koga je u jednoj bitci zarobila turska vojska u njihovom jednom osvajačkom pohodu. Nije mi poznato da su se Turci ikada izvinuli narodima, pa i Srbima, koje su porobili i držali pod okupacijom i u robstvu skoro 500 godina. Kad već o izvinjenjima govorimo.

 13. Moj prethodni komentar napisao sam pre nego što sam pročitao komentare Sime P. Oroza.
  Sad vidim da se čovek razume u protokole i procedure oko dolaska stranih državnika u BiH, a samim tim i u RS.
  Kad je to tako, simo bi mogao da nam objasni u kom svojstvu je Davutoglu boravio u BiH, odnosno prisustvovao otvaranju džamije Ferhadija. Da li kao državnik jedne strane zemlje koji dolazi u posetu drugoj suverenoj državi; da li kao džavnik jedne strane zemlje koji dolazi u posetu jednoj verskoj zajednici (IVZ BiH); ili kao privatno lice koje dolazi u posetu jednoj državi, ili jednoj verskoj zajednici. Znamo da verske zajednice imaju poseban status, kako teritorijalni, tako i drugi, i da po tom osnovu može da prima u posetu privatna i službena lica kao državljane drigih zemalja.
  Ako je Davutoglu otvaranju Ferhadije prisustvovao kao premijer Turske (možda već u ostavci), a ja to zaista ne znam, onda Dodik, ali i svi ostali (ili neko o njih) koje navodi Simo, treba da Turskoj (putem njene ambasade u BiH) upute protestnu notu, i za to još uvek nije kasno.
  Dodik zbog toga što se smatra predsednikom jedne suverene države (tako se bar ponaša) i što mu je to Davutoglu izgovorio ispred nosa, a ostali po osnovu koje nabraja čika Simo.
  Kad čika Sima bude odgovarao na ova moja pitanja (nadam se da hoće), treba da uzme u obzir teritorijalni status imovine (zemljište, objekti, itd) jedne verske zajednice u BiH, prema važećim propisima. Da li se tu radi o tzv. eksteritorijalnosti, kao u slučaju stranih ambasada u jednoj državi, ili neki drugi status. Priznajem da ja ne znam kako je to rešeno u BiH, dok to čika Simo, pretpostavljam, zna ili bi trebalo da zna.

 14. Ja sam majstor svijetla, promijenim ugao osvjetljenja i odmah se i stvarnost mijenja:
  Dodik: Moramo u miru da gradimo zajedničku budućnost

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da otvaranje Ferhadije šalje poruku zajedničkog života.
  – Poštujemo činjenicu da svi zajedno moramo u miru da gradimo zajedničku budućnost. Čestitam svim vernicima Islamske zajednice otvaranje Ferhadije – naglasio je predsednik Republike Srpske.
  Na pitanje novinara zašto se nije obratio prisutnima tokom svečane ceremonije, iako je to bilo najavljeno, rekao je da je “možda najbolje da političari nisu ni govorili”.

 15. Hahahaha, ne mogu da se ne nasmijem kada vidim rudonju kako se zaprtio tepihom….
  Predsjednici kada dolaze u posjetu, idu mašući rukama. Pokloni se dostavljaju na uobičajeni način.

  Lako je budalu nagovoriti.
  Zašto plaćamo tolike savjetnike, a oni ga nagovaraju…. i rugaju mu se.
  A, toliki posilni!

  Tepih razmotao, nije ni urolan ….

 16. Pročitah da se Dodik obratio Mladenu Ivaniću da on u ime BiH i RS uputi prostnu notu Turskoj.
  1. Time prensoi nadležnosti sa RS na državu BiH (a svaki dan kritikuje SZP što to isto rade)
  2. Zašto Mladenu Ivaniću a ne Predsjedništvu BiH (da može reći: eto predstavnik SZP ne štiti interese RS),
  3. Koji je pravi razlog što tamo nije držao govor, od nekoliko razloga koje je naveo (ne treba da govore političari, nije bilo srpske zastave,…),
  4. Koji je razlog što je ćilim nosio sam (kako reče Prijedor), a nije ga uručio kako Simin protokol nalaže (verovatno da bi na taj način bio daleko više u centru pažnje nego kad bi kilim nosio neko drugi, a on ga samo „položio“).
  Drugim rečima: čovek se stvarno gubi, što potvrđuje tvrdnju dobro upućenih da ima teške migrene i da svaki dan pije šaku jakih tableta.

 17. Шта ти је Перо? Да ти нису прописали погрешне дистоле?

  Насмијао си ме.

  Пренос надлежности ако предсједник РС тражи од српског члана у Предсједништву БиХ да реаугује у складу са својим овлашћењима и обавезама!?!?

 18. Симо П. Ороз,10.05.2016,
  Iskreno govoreći počinjem da te žalim.
  Gubiš se kao i tvoj šef. Da nemaš i ti migrene.
  Kad nemaš argumente vređaš. Isto kao i tvoj šef.
  Niko ti ne može pomoći što od nespavanja i pisanja govora šefu ne vidiš „drveće od šume“.
  Nemoj da gubiš vreme ovde i vređaš neistomišljenike.
  Bolje je da na vreme napišeš govor za šefa da se ne desi da na kontramitingu ponovo nema šta reći. I dogovorite se unapred koji će biti razlog što govora neće biti. Nedostatak zastave, verski skup….strah od mase…..Zna dobro Dodik šta znači masa. Na masama je došao, na masama će i otići. A to polako počni da spremaš krpice i razmišljaj šta ćeš kad se promeni vlast. Neka krivična dela ne zastarjevaju nikad, i to ti veoma dobro znaš. Npr., konstantno udaranje narodu u nozak. A ima i drugih.
  Šta je sprečavalo Dodika da kao predsednik jednog entiteta uputi protestnu notu turskoj, ili bilo koju vrstu protesta ? Ništa. Manite se glupih obrazloženja i prenošenja odgovornosti na druge. Previše providno.
  Ali, ne sme, da je Dodik Turskoj uputio bilo koju vrstu protesta, oni bi odmah obustavili uvoz mesa, i drugih proizvoda, iz Republike Srpske i time direktno ugrozila Dodikove pajtose koji taj posao organizuju. Zna to Dodik dobro pa ne sme da pisne. A tu je i strah od mlađanog Izetbegovića s kojim se (zamisli) pozdravlja pritiskanjem gornjeg dijela šake palcom. Naravno na tajnim i javnosti nedostupnim druženjima.
  E moj Simo, ne znaš ti ni u kakvo si se kolo uhvatio…..Jednom sam ti to već rekao, al’ ne vredi.
  A ti i dalje, u nadostatku argumenata, nastavi da vređaš neistomišljenike i daleko ćeš dogurati.. Simo…

 19. НИСАМ ДРЖАО ГОВОР ЈЕР НИЈЕ БИЛО СРПСКЕ ЗАСТАВЕ

  А јес’ ти прирасла за срце!
  Што ти интелигентни Лука Петровић кришом не дотури једну, па да је развијете заједно, ал’ ет’!?

 20. Čika Pera,11.05.2016. 08:27:42

  “Kad nemaš argumente vređaš. Isto kao i tvoj šef.“

  С обзиром да си гуштер (фазан) на Фронталу морам још једном поновити. Никада Симо Ороз никог није први увриједио, а ријетко је пропустио прилику да варти моло за драго.
  Таква ситуација је и са тобом.

  У коментару од 10.05.2016. у 08:15:39 и коментару од 10.05.2016. у 08:23:58 назвао сам те кретеном и имбецилом само из разлога што си ти мене назвао кретеном и имбецилом у коментару који си написао осам сати раније:

  Čika Pera,10.05.2016. 00:40:12

  “Sad Dodik kaze (i neki njegov ovdje zaludjeni imbecil) da se nije mogla istaci zastava RS (jer da jeste Dodik bi se javio za rec) i opet nas je..u u zdrav mozak. Misle da smo imbecili kao i oni i da ne razumemo da to nije, i ne moze biti, tako. Pa, kreteni, nije moguce da je bilo ko mogao spreciti predsjednika entiteta na kojem se odrzava skup, da ne govori na tom skupu.“

  Опет си испао пизда од човјека.

 21. Симо П. Ороз,11.05.2016. 09:22:54

  “Šta je sprečavalo Dodika da kao predsednik jednog entiteta uputi protestnu notu turskoj, ili bilo koju vrstu protesta ? Ništa. Manite se glupih obrazloženja i prenošenja odgovornosti na druge.“

  Додик је свој политички став и протест гледе Давутоглуа рекао истог дана када се то десило. И узгред је позвао Иванића и Црнадка да напишу протестну ноту Турској јер је то у њиховом опису посла, а не у Додиковом.

 22. Čika Pera,11.05.2016. 08:27:42

  “Šta je sprečavalo Dodika da kao predsednik jednog entiteta uputi protestnu notu turskoj, ili bilo koju vrstu protesta ? Ništa. Manite se glupih obrazloženja i prenošenja odgovornosti na druge.“

  Додик је свој политички став и протест гледе Давутоглуа рекао истог дана када се то десило. И узгред је позвао Иванића и Црнадка да напишу протестну ноту Турској јер је то у њиховом опису посла, а не у Додиковом.

 23. Čika Pera,11.05.2016. 08:27:42

  “Zna to Dodik dobro pa ne sme da pisne.“

  Тако је. Требао је да удари шаком од сто и да загалами као што су то урадили Босић, Иванић, Шаровић и Црнадак.

  “A tu je i strah od mlađanog Izetbegovića s kojim se (zamisli) pozdravlja pritiskanjem gornjeg dijela šake palcom. “

  Страх од Изетбеговића!?
  Опет си ме насмијао.
  Није Изетбеговић послодавац Додику па да га се боји.

  “Naravno na tajnim i javnosti nedostupnim druženjima.“

  Кад су тајни и јавности недоступни како знаш како се поздрављају.
  Да ти није рекао Црнадак… Он све зна.

 24. Simo P. Oroz, kad sam rekao

  “Sad Dodik kaze (i neki njegov ovdje zaludjeni imbecil) da se nije mogla istaci zastava RS (jer da jeste Dodik bi se javio za rec) i opet nas je..u u zdrav mozak. Misle da smo imbecili kao i oni i da ne razumemo da to nije, i ne moze biti, tako. Pa, kreteni, nije moguce da je bilo ko mogao spreciti predsjednika entiteta na kojem se odrzava skup, da ne govori na tom skupu.“

  nisam mislio na tebe, ali ti ne mogu ni protivrečiti ako si se sam u tome prepoznao. To je tvoje pravo.
  Opet si se „kačio“ za sitnice tipa „rekla kazala“, a nisi mogao, ili nisi znao, ili se nisi ni potrudio, da argumentovano osporiš ono što sam rekao.
  Stalno nešto „‘vataš na galamu“, ali to više ne prolazi pošto se, kao usotalom i tvoj šef, spuštaš sve niže i niže za govornicom („proizvodni ciklusi“), i sve manje i manje ljudi vas uopšte i sluša. Odavno ste prešli u fazu ponavljanja već rečenog i pokušavate da zaradite još poneki poen na mišiće i na galamu.
  Drugim rečima, napadate i branite ono što se više ; ne može ni napadati, ni braniti.
  CIKLUS SE POLAKO ZATVARA

 25. Čika Pera,11.05.2016. 16:38:31

  “nisam mislio na tebe, ali ti ne mogu ni protivrečiti ako si se sam u tome prepoznao“

  Која си ти пизда од човјека. Опет лажеш. Врло је јасно на кога си мислио.
  Мр’ш у пизду материну лажљиву…

 26. @Ороз

  И теби би било боље да пијеш дистол него ту брљу. Срамота да исткнути члан владајуће партије тако уринира у јавном простору! Да те Додик спуц’о квалитетно кад си беспотребно напао др Басташића, не би му поново наносио штету.

  Наравно да су сви требали да реагују, Додик, Иванић и владика Јефрем демонстративно да напусте скуп, а касније сви да осуде.

  Овдје је проблем што је Давутоглу говорио све потпуно супротно од оног што говори Додик, а да је овај сједио, слушао, и огласио се тек кад је Давутоглу слетио у Анкари.

  Нисам ја безвезе написао прије 7.маја „Добро нам не дошао!“. Гарант спровођења наслијеђа Алије И.? Били, јесу, биће овдје? Сарајево и Бања Лука увијек бити једно? Скандалозно!

  Додик је неколико дана прије јавно прижељкивао сусрет, а онда и око заставе понижен.

  Маске су пале! Брани српске интересе таман колико и Иванић. Тек мало више од Бакира.

 27. @Simo P. Oroz, čitaj i uči se od „drazen78bl“.
  Ne zabijaj glavu u pesak.
  Pokušaj da budeš bar malo realan u nekim stvarima.
  Ponekad nešto i „pogodiš“, ali 95% komentara su ti u službi zaštite režima koji je izgubio svaki osećaj za stvarnost i državu vodi u sunovrat.
  Da sam na tvom mestu, zapitao bih se zašto ovde 90% komentatora misli dijamentralno drugačije od tebe. A i onom ostatku od 10% verovatno se pojavljuješ ti, samo pod drugim imenom. Vidi se iz stila.
  Kad bih mogao, pomogao bih ti, ali izgleda da ti pomoći nema.
  Što vreme više odmiče postaješ sve više nervozniji. Uostalom, kao i šef kome se ne odvajaš od skuta. Providno, brate Simo…

 28. Перо,

  џаба пишеш Сими. Симо је банован.
  Савезоглу ѕа промјене је то тражио, администратор одмах одрадио.

  А Симо данима молио да се бришу увредљиви коментари о СПЦ. Администратор то није хтио. Послије јучерашњих и синоћних изјава О. Тадића и М. Босића јасно је и зашто. Фрајери читају лекцију патријарху.

  У Симино име ти обећавам да ће ти одговорити на овај твој коментар, а мислим да си у праву. Да сте сви ви на једној (част изузецима Заметици, Бигију, Дикићу…), а Симо на другој страни.
  Он је увијек тврдио да је он сам довољан да разјебе стотину телала.

 29. Перо Пиздо,

  Потврђујем ово што је Ранко написао.
  Увијек су се пизде позивале на гомилу. Нас је више, зато смо у праву, мисле пизде.
  Е јесте курац!
  Вас мора бити више јер сте глупи, па вам се чини да ће квантитет дати квалитет.

 30. Мицо,

  ви као обичне почкице кренете са увредама на Симин рачун, а кад вам Симела узврати онда иде позната “хелпмихелпмиџеносајд“. Зовете Вукана да ме банује.

  Е, онда ја активирам Жеравицу, обавијестим фронталук да сам банован, па онда Вукан одбанује јер му то штети имиџу демократе и борца за слободу јавне ријечи.

  Нешто ми Мехтић касни, а ја нестрпљив да објавим ексклузиву.

 31. Simo P. Oroz = Ranko Žeravica, ili obratno. Kako vam je lakše.
  Simo pita a Ranko odgovara, i bratno. Kako vam odgovara.
  Ranko se ljuti a Simo ga smiruje, i obratno. Kako se uzme.
  Ali, nervza zamenjuje nervozu, i obratno. Kako ko vidi.
  Puno je nervoze u ponašanju Siminom, a Ranko ponekad pokušava da ga oladi, ili obratno. Zavisi kako ko vidi.
  E Ranko, Ranko…pardon Simo Simo, rekao sam ja davno da su maske pale.
  Primiče se kraj i skidanje sa državnih jasli, i šta ćemo onda.
  Ništa brate, lisice čekaju. Neka krivična dela ne zastarjevaju nikad.
  Zna to Simo, pa uporno braneći šefa, misli da će odbraniti sebe. I bratno, zavisi kako se uzme.

 32. Бленто, јес’то мислио испасти ду’овит, ћабе ти?

  Ја ник Ранко Жеравица користим кад ме онај педер од администратора банује због узвраћања на увреде. А ти од тоха правиш ‘умор.

 33. Simo, brate dragi,
  zašto koristiš lik (foto) divnog čoveka i glumca, pokojnog Zorana Radmilovića, i koristiš ime divnog čoveka i košarkaškog trenera, pokojnog Ranka Žeravice.
  Ta dva lika ne idu uopšte uz ono što ti izjavljuješ i, pre svega, način na koji to radiš.
  Još jednom te ko boga molim da to više ne činiš i da nađeš likove koji odgovaraju tvom karakteru, načinu pisanja i „političkom opredeljenju“.

 34. Ороз је мало банован, а мало није банован.

  Па мало прича сам са собом. А лажно се предствља именом покојника. У аватару му фотографија другог покојника.

  Од сада га зовемо Покојни Шимо.

 35. Чика Пера,

  јебем ти матер безобразну. Први кренеш са увредама и на крају сиктер. Фукаро једна.

 36. Немојте сви тако на чика Симу, ипак је он професионалац. Мора и он леба да једе.

 37. „Mile lopove, 50 000 omladine ne radi, hej kretenu….
  Naravno to je bilo na skupstinskom zasjedanju u Crnoj Gori prema izvjestavanju medija i malo je falilo da Mile ne bude pretucen.
  Mene je dojmilo horsko pjevanje citavog opozicionog bloka .
  Inace svaka slucajnos sa mogucim dogadjajima u RS-u je slucajna i nema nikakve veze sa dogoadjajem u C.Gori.

 38. Cujem da je danas i predsjednik zapjevao.
  Valjda neku Marinkovu pjesmu.
  Zna li neko koju ?
  Da nije mozda pjevao ovu pjesmu:

  iz sveg glasa zapevat cu
  nek vode me na sud
  i kazu da sam lud

 39. SIMO, SIMO, U 10 takva reakcija.
  „јебем ти матер безобразну. Први кренеш са увредама и на крају сиктер. Фукаро једна.“

  Nervoza neposredno pred kontramiting.
  BIĆE NISTE DOVOLJNO NA’FATALI.
  Ne brini, bice bolje sledeći put.
  A valjda i Dodik okrene ploču i zapeva nešto drugo.
  Npr. „Ne krivite mene, krivi ste sami“

 40. dokumentovano je da kada su Staljinu rekli da, zbog njegove politike prodaje žita u cilju prikupljanja sredstava za njegovu zamišljenu industrijalizaciju, u Ukrajini umire na milione ljudi od gladi.. da se pojavio i kanibalizam, drug „Željezni“ je jednostavno odgovorio sa. „Sami su krivi“.. kad malo bolje ćovjek razmisli – bio je u pravu…

 41. У праву си, да ни један борац никад није гласао за дезертера, никад се ово зло не би васпоставило.

 42. Тзв. представници борачке популације(БОРС и остале организације)су још једном показали да никада и нису били представници и вође бораца.

  Под кринком тобож издизања изнад политике, странака, „велике забринутости за Српску за коју су изгинули најбољи синови“…,они су у ствари чувари тајкунске олигархије и власти, амортизер између свјесно створених незадовољних бораца и ових.
  Они су уствари у служби система који је највечем дијелу ове популације намијенио што бржи биолошки нестанак са овог свијета.
  Они су у служби система који гледа на ову популацију као на марву, потрошну робу и ништа више…,
  Они су у служби система који би био најсретнији да се ни један није вартио са ратишта…
  Они су…,…,

  Зато су они тамо сви веома добро ухљебљени, и они и њихове породице, дебело подмирени…врте се у круг, направили од себе бирократски апарат, по двадесетак их држи некакве јалове сједнице по Српској, путују, дневнице, аутомобили…,па наравно да ни они неби ништа дирали.

  Разлика између Савчића и савјетника Ђургуза је само у томе што Савчић још не пали ротациона свјетла на аутомобилу…ЈОШ…,
  x-(

 43. Е јеби га Слабија,
  ја сам вам говорио да је топартизанија којој је циљ проћерати државу кроз гузицу, а ви ме због тога нападали.

  За извјесно вријеме схватићете и зашто подржавам Додика, иако имам милион примједби на његову власт.

 44. Карабаја,

  ја сам јуче био на протесту, а не на митингу. То не значи да сам жељан Дроњковог дерања, Букановићевог лијечења комплекса, екстазираних Михаљице и Бореновића.

  Интересовало ме да видим народ који је дошао на протест. Из авиона се види разлика између оних који су дошли јер им је тешко и оних који су организовани по истом принципу по којем је Додик доводио своје.

  Ја имам таленат за запажање па ћу вам испричати један детаљ.

  Када се на почетку митинга Дроњак обратио протетантима на помен Херцеговине овације, Романија овације, а кад помену Крајину једни звижде, а мањина овације.
  Запазим ове што звижде, види се боље обучени, нацврцани, весели, ови други погнули главе, стид их звиждука.

  Од тројице у мојој околини која нису звиждала двојица су били са Мањаче, а један из Градишке. Ови што су звиждали Гачани. Распитах се, раде у општини. Твоје колеге.
  Ето толико.

 45. Није то никаква партизанија, то је вредносни систем који ни једна власт није хтјела дирати и мијењати. Напротив!
  Такво је опште стање у савкој пори друштва. Ма уосталом знаш ти то веома добро, само мало зај…

  А Додик не ћера државу кроз гузицу!??? Па од чега му је кркану онолика, а 100км хармоникашу, а…,
  :-o:(B-)

 46. hahahaah, harmonikaš je iz Šapca, godinama sjedio u glavnoj prijedorskoj ulici i svirao….
  Puče nečija penzija.

  Jbt, svi penzioneri zajedno u jednom busu nemaju 100 km, jer ih je opeljušio alibaba dodoharam .

  Slavija, nekad nije imao da kupi burek dok na pijaci ne proda vreću paprika, sada u mješini ima dva kvintala požderanog .

  opet ću ja osavjetnicima.
  Što budaletinu ne savjetuju da nije bivolje vage.
  Svi predsjednici utegnuti, vitki, naš kao nilska konjina. podvoljak, do stomaka, stomačina do koljena.

 47. Iz najpouzdanijih izvora saznao sam da na Kipar ide da konacno predje na pravoslavnu vjeru. U tajnosti. Ubijedio ga Irinej. Nema smisla da nam nevjernik vodi drzavu jer, kako stvari stoje, sa kilavom opozicijom, jos cemo se dugo „cerati“.
  Uz put, ce podici malo sice, da nadoknadi onih 100 maruna sto dade sabackom sviracu.
  A mozda da pokupi i poneku dividendu za neku od mnogobrojnih firmi koje, pretpostavljam, ima na brdovitom Balkanu.

 48. TEBI ZVIŽDIM, SIMO P.

  Sigurno znaš za onaj psiho-test sa mrljom od mastila na bijelom papiru. Isti za sve, ali gladni na njemu vide komad piletine, žedni izvor, bosi patike, „zagoreli“ golo žensko…
  Ja sam, recimo, na istom događaju gdje si i ti bio, čuo neke koji uzvikuju: „Biće Pale opet glavni grad, Banjaluko popuši ga sad… ali ipak ni jednog momenta nisam pomislio da je sa protesta upućen zahtjev da institucije RS budu vraćene u (srpsko) Sarajevo gdje im je, po Ustavu, sjedište.

  Takođe sam stigao malo da „bacim oko“ i na ljude i na mitingu i na protestu. Ovi na mitingu učinili su mi se svježi, izbrijani, uhranjeni, dobro obučeni, raspoloženi da cupkaju uz falš-pjevanje „ne može nam niko ništa…“, dok su mi ovi na protestu izgledali nekako umorni, iscrpljeni od duge vožnje, životom izmrcvareni… cupkali su uz „ovaj život je borba, od rođenja do groba“; srbovanje prvih ličilo mi je na svečanu odjeću, obučenu po potrebi, koju će sutra zamijeniti nekom drugom, takođe guzičarskom (da izvinite),a prekosutra trećom, sve po potrebi; dok mi je srbovanje drugih izgledalo iskreno, ne višedecenijsko nego višegeneracijsko, njegovano u godinama kad se zbog toga jedino moglo da nazebe i na*ebe, a nikako da poluče benefite.

  Govorim o narodu, ne o ovima na binama!

  Takođe sam vidio jednog đeda, kćerku mu, samohranu majku, i punoljetnog unuka. Đed je penzioner sa bijednom penzijicom, pridonosi u kuću radeći na građevini, a ovo dvoje nigdje ne rade, iako ona ima završen fakultet. Svi troje u ustima su imali pištaljke i zviždali su koliko god su im to pluća dozvoljavala. I pjevušili su „ovaj život je borba, od rođenja do groba…“ Vozili su se punih 14 časova samo da bi mogli da zazvižde onima kojima oni misle da zviždati treba.

  Sve je to, poštovani Simo P., stvar percepcije i senzibiliteta; ljepota je u oku posmatrača, nije u predmetu posmatranja.

  A tebi bi, koliko te razumijem, bilo normalno i poželjno to da sam ja sa 50 godina života i skoro 25 godina novinarskog iskustva, demobilisani borac – (ponovo) nezaposlen!?

  Bi li mi dozvolio da radim ako bih pjevao „ne može nam niko ništa“ umjesto „sistem te laže ne vjeruj šta ti kaže“!?

  Eto toliko. Činiš ‘voliko!

 49. Karabaja
  Takođe sam stigao malo da „bacim oko“ i na ljude i na mitingu i na protestu. Ovi na mitingu učinili su mi se svježi, izbrijani, uhranjeni, dobro obučeni, raspoloženi da cupkaju uz falš-pjevanje „ne može nam niko ništa…“, dok su mi ovi na protestu izgledali nekako umorni, iscrpljeni od duge vožnje, životom izmrcvareni… cupkali su uz „ovaj život je borba, od rođenja do groba“
  ——————————
  Симо брани тезу да су сви ови први друштвена елита, радни, способни, виспрени, образовани, разумију свјетске токове и кретања, лако прилагодљиви…,на којима треба да се заснива наставак врсте, а ови други партизанија, нерадници, фукара, глупи, неписмени, ругло…,којег се треба што пре ратосиљати…,

  И не само Симо, такву тезу бране и тзв. представници борачке популације и сви ини ухљеби који ништа неби дирали и мијењали, а велики су „душебрижници“ за Републику Српску и српство.

 50. “ Лијепо сте подијелили свијет:
  Све за вас, за вашу дјецу, за дјецу ваше дјеце и за ваше слуге.
  Добро сте подијелили свијет:
  све што је свјетлости и љепоте узели сте себи, а све што је мрака и тегобе оставили сте нама, па да сад се сви рађамо са јасно и неумољиво предодређеним судбинама, ви са свијетлим, ами са тамним.
  Добро сте подијелили свијет!
  Али ваша подјела је само грозна, не и вјечна. Сазреће гњев наш и биће зрело љето и опоро воће; дјеца ваша ће се стидити свога имена и одрицати богатства, јер ће им оно бити терет и пропаст.“
  Иво Адрић

 51. @mica trofrtaljka

  @mica trofrtaljka

  KIPARSKA VEZA
  1.“ U pismu je navedeno da je sjedište “Comsar Energy” Rašida Serdarova na adresi Agio Prokopiou 13 egkomi Nicosia. Ta adresa uopšte ne postoji, te je realno da je riječ o o Ayiou Prokopiou 13, Nicosia, Cyprus. E ova adresa postoji, ali je riječ o žbunju koje se nalazi preko puta Kiparske banke. Činjenice dalje kažu da firma “Comsar Energy Limited” nema svoj internet sajt.“
  2.“ Kako Faktor saznaje, kupac Banke Srpske je kreditni Fond u čijem registracionom obrascu (u posjedu Faktora), stoji da je predsjednik Fonda TS-Trstar Imeperial, Internacional credit institute, Zoran Estevez, a da funkcije još imaju Dragan Marković, Konstantin Sergej Vostrikov, Denis Bach, Samic Alchalabi; uglavnom prijavljeni na Kipru. „
  3. “ Predsednik Srbije Boris Tadić iznenada je juče, pravo sa Kipra, došao u posetu premijeru RS Miloradu Dodiku, sa kojim se kasno po podne sastao u restoranu „Kaldera“ kraj Laktaša. „
  4. “ Posljednji u nizu grčko-laktaških zahvata je osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću „Forest bio-energy“ d.o.o. Banjaluka sa„Balkan Investment and Development“ sa Kipra, čiji je vlasnik Aleksandar Denda iz Beograda. Ukupan osnivački ulog kiparske firme je 5000 KM. „
  5. “ Dodik je 11. marta 2000. godine sa kiparskom firmom “Glori“ potpisao ugovor kojim je za desetine miliona maraka oštetio lutriju ovog entiteta. Da podsjetimo, Dodik je ugovorom odredio da od kompletne zarade kiparskoj firmi pripadne 60 posto, a Lutriji (čiji direktor bejaše Mile Radišić) Srpske 40 posto novca iz Zajedničkog fonda, koji je formiran odmnakon potpisivanja ugovora. „
  6. “ .Osnovna djelatnost grupacije EFT su investicije i trgovina energijom, a krajnji vlasnik je kompanija EFT Investment Plc, firma registrovana na Kipru, navedeno je u revizorskom izvještaju firme. Većinski vlasnici su Vuk Hamović i njegov sin Miloš. „
  7. „U konkretnom slučaju, Vlada RS 2005 god., bez tendera (javnog poziva) i samoinicijativne ponude, koncesiju (eksploataciono pravo) dodeljuje firmi Gross d.o.o. sa sedištem u Gradišci. Firma Gross d.o.o je osnovano 2005 god. (http://www.gross-doo.com/osnovni-podaci/
   ) i tada je bila u 100% vlasništvu britanske kompanije Mineco Ltd (koja je inače osnovana 2003 god.). Kasnije je 33% vlasništva firme Gross ustupljeno kompaniji Metexcel Trading sa Kipra, za koju se ni dan-danas ne zna u čijem je pravom – suštinskom vlasništvu. Tih 33 % vlasništva kompanija Mineco Ltd. kiparskoj firmi Metexcel je ustupila nezakonito što je konstatovala i Komisija za koncesije RS. Prema tome, Vlada RS praktično dodeljuje koncesiju (bez tendera i samoinicijativne ponude) firmi (Gross d.o.o.) u istoj godini kad je ta firma osnovana, odnosno firmi koja nije imala nikakvog iskustva u eksploataciji rude olova i cinka, dok je, na drugoj strani, odbila nekoliko samoinicijativnih ponuda poznatih svetskih prerađivača rude olova i cinka. Tek 2007 god. Vlada je prava na eksploataciju radnika (koncesiju) dodelila firmi Gross d.o.o. na osnovu samoinicijativne ponude, i ne razmatrajući zvanično ponude nekoliko poznatih svetskih prerađivača.“

 52. Мислим да је кључни играч у готово свакој овој причи Зоран Кораћ, Додиков савјетник. Прогуглајте мало, па ћете видјети да је то човјек који је Милошевићеве паре носио на Кипар. Уз Додика је био и 1998. године, довео је „Чез“. Има веома јаке везе, близак је Вучићу и вјероватно је најзаслужнији зашто су Вучић, партијарх Иринеј, сви србијански медији и дворски аналитичари стављени у службу Додику. Знам да је пред изборе довео Коштуницу у Андрићград, а вјероватно и Иринеја дан уочи избора у Бањалуку. Те структуре некадашње СДБ дубоко су у бизнису и вјерујем да би се и у случају Гранд Трејда клупко одмотало до њих. И кад бисмо мало загребали по Додиковим шлеперима токим рата, сви путеви воде на исто мјесто.

 53. PROMJENE

  Promjene treba da se dese, korjenite i ozbiljne. Sve dok su policajci, tužioci i sudije pod kontrolom Režima onom ko ukrade kokoš skidaće glavu, a onom što ukrade milione skidaće kapu.

 54. “ Dodik je 11. marta 2000. godine sa kiparskom firmom “Glori“ potpisao ugovor kojim je za desetine miliona maraka oštetio lutriju ovog entiteta. Da podsjetimo, Dodik je ugovorom odredio da od kompletne zarade kiparskoj firmi pripadne 60 posto, a Lutriji (čiji direktor bejaše Mile Radišić) Srpske 40 posto novca iz Zajedničkog fonda, koji je formiran odmnakon potpisivanja ugovora. „
  —————————

  Не треба наравно сумњати да је и она ЛОТО-7 од око 2 милиона евради „извучена“ у Бањалуци завршила у „правим“рукама…,B-):-o:(

 55. NITES, KORAĆ, DODIK I LAGUMDŽIJA

  Vlasnici firme “NITES” su Zoran Korać, savjetnik Milorada Dodika, i Miodrag Škrbić, kum i poslovni partner Zlatka Lagumdžije.
  Zoran Korać je već dugi niz godina na planu “poslova” najznačajniji Dodikov igrač. Njegova ekonomska umijeća i veze potiču iz GENEX-a, čuvenog SFRJ-sjemeništa. Isto tako, Korać je svoje zapadne političke veze stavio na raspolaganje Dodiku i on ih koristi već deceniju i po.
  Korać je dugo vremena bio jedan od miljenika režima Slobodana Miloševića, ali im se  tokom 1996. godine u tolikoj mjeri zamjerio da je morao spasavati ”živu glavu” odlaskom u inostranstvo.
  Prvo odlazi u SAD, gdje ima odlične kontakte u tamošnjem establišmentu, a u Republici Srpskoj se pojavljuje tokom 1998. godine, kada je Dodik postao  premijer (prvi put) i od tada pa do danas stalno je uz njega. On je ministar za Dodikove privatne poslove. Korać, takođe, dovodi ”investitore” u RS, poput “Čeza”.
  Miodrag Škrbić rođen je u Glamoču, školovao se u Sarajevu, a nakon početka rata u BiH odlazi u Češku. Tu otvara firmu i počinje poslove uz ogromnu pomoć Zlatka Lagumdžije. Njih dvojica i danas imaju zajedničku firmu u Pragu, pod imenom WBBI.
  Vratimo se NITES-u. Firma je osnovana u Švedskoj pod nazivom NE&ES Holding AB sa osnivačkim kapitalom od 100.000 švedskih kruna. Osim u Švedskoj, NITES trenutno posluje u Češkoj (Prag), Beogradu i Banjaluci.
  U Banjaluci je NITES osnovan 2007. godine, a na mjesto direktora postavljen je Dmitar Čičković, blizak rođak Miodraga Škrbića. Interesantno je da je supruga ministra finansija Zorana Tegeltije u bliskim rodbinskim vezama sa Čičkovićem. Duška Tegeltija je pomoćnik ministra trgovine i turizma.
  S obzirom na činjenicu da je Korać Dodikov savjetnik, a Škrbić i Lagumdžija odlični Dodikovi prijatelji, NITES odmah dobija milionske poslove sa  Elektroprivredom Republike Srpske. Poslove milionske vrijednosti dobijaju i od tadašnjeg rukovodstva Telekoma Srpske. Sve ove ugovore lično je završio Milorad Dodik.
  Poslovi koje je dobio od Elektroprivrede RS, mahom se finansiraju iz kreditnih sredstava Svjetske banke, EBRD-a, EIB-a, a realizuju na teritoriji ”Elektro Bijeljine” i “Elektrokrajine”.
  NITES, uz sve ovo, dobija i poslove vrijedne 500.000 KM u ministarstvima finansija (Zoran Tegeltija), trgovine (Duška Tegeltija), poljoprivrede i saobraćaja.
  Međutim, sve je to sića spram 3,9 miliona KM, koje je ova firma dobila za uvođenje softverskog sistema centralizovanog obračuna plata tokom ove godine.
  “Ekonomskom politikom RS za 2013. godinu predviđeno je uvođenje sistema centralizovanog obračuna plata za korisnike koji se finansiraju iz budžeta RS. Obračun plata do sada je vršen na nivou potrošačkih jedinica i nije omogućavao jedinstveno praćenje pravilnosti planiranja izdataka za lična primanja. Nadogradnjom postojećeg sistema će biti omogućen jedistveni centralizovani obračun plata, za sve zaposlene, čija se plata finansira iz budžeta Republike”, prokomentarisali su u avgustu ove informacije u Ministarstvu finansija. (capital.ba)
  Na zvaničnom sajtu firme “NITES” navodi se da su njihovi klijenti m:tel, Elektroprivreda RS, “Elektrokrajina” Banjaluka, ”Elektro-Bijeljina”, Ministarstvo finansija, Ministarstvo trgovine i turizma, Ministarstvo rada i socijalne zaštite RS, Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), DS Elektro, FERRIT.
  “NITES” je ostvario zavidne veze i sa Investicio-razvojnom bankom RS, od koje je dobio kredit vrijedan 4.750.000 KM, i to na 13 godina, uz grejs period od godinu dana. Ugovor o kreditu potpisali su 27.07.2012. godine, a dodijeljen im je na ličnu intervenciju Milorada Dodika.
  Interesantno je da je novac koji je NITES dobio od IRB-a utrošen za izgradnju poslovne zgrade firme “Muehlbauer” d.o.o. Banjaluka, kojoj su vlasti na nivou BiH povjerile posao štampanja novih ličnih dokumenata vrijedan 100 miliona maraka. Štampanje tih dokumenata počelo je 1. marta ove godine, tri mjeseca nakon predviđenog roka.
  Firma “Muehlbauer” d.o.o. Banjaluka je u njemačko – srpskom vlasništvu:
  “Muehlbauer” AG Njemačka ima 60 posto udjela, a “NITES” (odnosno Korać i Škrbić&Dodik i Lagumdžija) posjeduje 40 posto vlasništva.

  Priča o tome kako je “Muehlbauer” d.o.o.Banjaluka dobio posao štampanja ličnih dokumenata u BiH jedna je od najvećih afera.

 56. Кораћа називају неформалним шефом кабинета Аце Вучића, у жтампи се помиње као човкек који је лично одвео Тому Николића код америчког амбасадора и тако кумивао оснивању СНС. Осим с „Чезом“ доводи се у везу и са „Штрабагом“. Интересантно да га је Дуле Вујошевић једини јавно прозвао и рекао како „Додику даје погрешне информације“ о стању у КК Партизан.

  Док све ово пишем, прва ми асоцијација стихови Београдског синдиката „Распала се Служба, не и наша дружба“, а потом и изјава Марка Павића да би он „сутра дао власт ономе ко би зауставио организовани криминал, јер је то немогуће“.

 57. Из цитираног су видљиве бизнис везе Додика и Лагумџије у електроенергетском сектору, али сјетимо се и да је главни извођач радова у Пицином парку фирма Лагумџијиног човјека.

 58. drazen78bl,

  Подсјети ме сад са овим информатичко-софтверским марифетлуцима на уговоре са Ланаком.

  Рецимо, Влада РС је средином прошле године обновила уговор са Ланаком у вези са Мајкрософт ентерпрајз пакетом на трогодишњи период. Вриједност обновљеног уговора: 5,1 милион КМ без ПДВ-а.

  https://docs.ejn.gov.ba/Award/8990b7c8-5c4b-4328-8867-3d95466ee091.pdf

  У међувремену, цивилизоване земље прелазе, мада пузећи, на open-source. Посљедња вијест је да ће војска иначе корумпиране Италије уштедјети између 26 и 29 милиона € током сљедећих пет година преласком на Либре Офис, open-source алтернативу Мајкрософт Офис пакету.

  http://news.softpedia.com/news/italian-military-to-save-up-to-29-million-euro-by-migrating-to-libreoffice-503945.shtml

 59. Karabaja,16.05.2016. 14:57:36

  “PROMJENE
  Promjene treba da se dese, korjenite i ozbiljne.“

  Апсолутно се слажем са потребом за корјенитим и озбиљним промјенама.

  Промјене не могу донијети они који се лажно представљају као опозиција, а у ствари су конкурентска група.

  Зар ти као озбиљан човјек мислиш да типови попут Иванића, Шаровића, Босића, Тадића, могу донијети корјените промјене?

  Ја мислим да не могу и да би било губљење времена њима дати шансу за то , а сви знамо да то неће и не знају урадити.
  Боље је овако.

 60. Да боље је овако, јер је сваком „паметном“ јасно да су Марко Павић, Споменка Стевановић, Петар Ђокић, Небојша Радмановић и Душанка Мајкић будућност Републике Српске. Ако су нам они будућност, боље да нас не буде.

 61. Baja je na Kipru i dobra stvar je sto troskovi prenocista nece ici na teret budzeta RS ili ???

  Inace citajuci gornje komentare pade mi na pamet sljedeci stav:
  Htio sam da pokazem da Dodik kao rasipnik i egocentrik postaje stetocina i anti-demokrata, da ne kazem gangsterski genijalac…

  P.S.
  Tekst koji je svojevremeno bio namjenjen Titu malo sam redigovao.

 62. Ovo potvrđuje tezu (koju i ja godinama podržavam) po kojoj Republikom Srpskom, ali i ostalim entitetima i državama u okruženju, ne vlada ni „pozicija“ ni „opozicija“ nego tzv. „OTUĐENI CENTRI MOĆI“.
  Koji su to „otuđeni sentri moći“, inače pod apsolutnom kontrolom „međunaronih relevantnih faktora“ , PROSUDITE SAMI.
  Po principu „NEĆEMO IH IMENOVATI, ALI ĆEMO IH POGLEDATI“.
  Nisam se ja džaba povukao u „ilegalu“ i ispred seoske prodavnice sa „unučićima“ lajucnem poneku. Tek toliko da se vidi da sam tu.
  U „ilegalu“ sam se povukao, inače, kad sam shvatio da Don Kihot, mojih godina, ima malo šansi protiv „vjetrenjača“ oličenih u likovima onih za koje u prosjeku glasamo svake četiri godine. Ja ne, ali ima neko ko to čini.
  Ali, „ničija nije do zore gorila“ pa neće ni ovih….

 63. jezdo,16.05.2jezdo,16.05.2016. 23:38:53[164292]
  Ovo potvrđuje tezu (koju i ja godinama podržavam) po kojoj Republikom Srpskom, ali i ostalim entitetima i državama u okruženju, ne vlada ni „pozicija“ ni „opozicija“ nego tzv. „OTUĐENI CENTRI MOĆI“.
  Koji su to „otuđeni sentri moći“, inače pod apsolutnom kontrolom „međunaronih relevantnih faktora“ , PROSUDITE SAMI. 016. 23:38:53[164292]

  I VI I VASA GEneracija zelite promjenu vlasti?jEBOTE PA SIMO IMA PRAVO.,RASTURA VAS MARKETINGOM .NE I PAMECU
  DobaR poznanik me nekidan pita'(albanac) bil glumio?reko neznam ja glumiti.Kaze ,bom si blentav,otprilike na njemadckom.

  Naidze covjek(stranac)i odglumi 5 sec i dobi 1000 e.
  Nebitne su pare ,ali osjecaj ravnopravnosti u drustvu je neponovljim ,osjecaj pripadnosti i ravnopravnosti tom istom drusvu kao i obasveze ,ne samo prava cine jednu demokratiju demokratijom.BEZ VEZE SU PRICE O 2 SV Rtu i nijemcima kao nacistima..

 64. Ороз у својој глави смисли овакве констукције:

  “ Од тројице у мојој околини која нису звиждала двојица су били са Мањаче, а један из Градишке. Ови што су звиждали Гачани. Распитах се, раде у општини. Твоје колеге.“

  Он у главу зна учеснике протеста из свих крајева Српске. Узимао им је радне биографије на протесту. Прикупљао обавјештајне податке. Ороз као да ради за Лепу Брену! Лаже на кубике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *