Додик најавио: Ускоро састанак СНСД-а и СДС-а

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик рекао је да ће ускоро бити разговора са СДС-ом о платформи о заједничком дјеловању ове двије партије на нивоу БиХ. "Нећемо опростити ништа што удара на Републику Српску, сјешћемо са њима и разговарати. Ми смо поштовали свако слово платформе, они су је срушили. Разговараћемо са њима, покушаћемо да поправимо […]

четвртак, март 7, 2013 / 16:24

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик рекао је да ће ускоро бити разговора са СДС-ом о платформи о заједничком дјеловању ове двије партије на нивоу БиХ.

"Нећемо опростити ништа што удара на Републику Српску, сјешћемо са њима и разговарати. Ми смо поштовали свако слово платформе, они су је срушили. Разговараћемо са њима, покушаћемо да поправимо наш међусобни однос, са гаранцијама да се то више никада неће десити", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да СДС јури неке своје парцијалне интересе, те да СНСД као партија која је радила и борила се за Републику Српску такво нешто неће дозволити.

"Постоји реченица у платформи која каже – `ако се друга страна не сложи, не може се усвојити пропис на нивоу БиХ` – а они су то усвојили мимо нас. То је био закон које је омогућио да /Мирко/ Шаровић може да даје дозволе за увоз меса, а све да би се направио притисак и уништила домаћа производња“, рекао је Додик.

Додик је нагласио да је примарни интерес СНСД-а био заштита интереса Републике Српске, а да је за вријеме СДС-а и ПДП-а на власти донесено 280 закона на нивоу БиХ.

"Они шире анимозитет према Бањалуци у политичком смислу и покушавају да ојачају своју позицију у Сарајеву. То не може проћи", поручио је Додик.

Окружно тужилаштво да ради свој посао или ће се појединци склањати одатле

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Окружно тужилаштво мора да ради свој посао и да нема никаквих оправдања за неуспјех, јер су им народ и Република Српска дали институционалну снагу да то ураде.

"Не интересују ме њихова незадовољства. Нека раде свој посао или ћу тражити да се то све промијени. Немам повјерења у све то на начин како се то покушава представити. Наравно да је ВСТС рак рана правосуђа, али то не може бити изговор", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да сва одговорност за борбу против криминала и корупције у било ком сегменту, од највиших врхова власти до најнижих сегмената живота, лежи на тужиоцима и судијама, а не на политичарима.

"Моје је да обезбиједим атмосферу и молим их да се упусте у борбу, а не да ми објашњавају свој неуспјех било каквим формалним разлозима, јер нема изговора. Радите свој посао или се склањајте одатле", поручио је Додик.

Предсједник Републике је рекао да ће он сам против себе поднијети пријаву, ако је то потребно.

"Како је могуће да се од 2002. до 2003. године прода 800 предузећа и да учествује 11 лица? У неком периоду када за то нисам имао јавну подршку, ја сам покретао то питање и тражио одговорност, али ње није било. Како је могуће да тужилац не може доказати да је код групе људи постојала намјера да сруши почетну цијену предузећа да би их купили будзашто?", упитао је Додик.

Он је оцијенио да то сви знају, осим тужилаца.

"Молим да ми предложе измјене закона које им омогућавају да дјелују, усвојићемо га одмах. Нема правдања, најбоље они знају шта је проблем њиховог дјеловања. У овом друштву нико није заштићен и не смије то да буде. Ово друштво вапи за правдом, а њу треба да проведу тужилаштво и судство, а ми да дамо логистику", поручио је Додик.

Он је нагласио да је логистика ове власти јасна – имате у буџету средства, дајте законе који ће вам омогућите да радите и они ће бити усвојени.

"Ако ми нећемо да усвојимо законе, нека изађу и кажу ови су лопови, а ми хоћемо да усвојимо законе", истакао је Додик.

Одређени круг људи у СДС-у покушава да склони Босића са мјеста предсједника странке

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да одређени круг људи у СДС-у покушава да склони Младена Босића са мјеста предсједника и преузме странку.

"То ће се и десити, али СНСД ту нити помаже нити може одмоћи", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да је Република Српска данас боља него што је била за вријеме владавине СДС-а и истакао да ће СНСД остати власт и након избора 2014. године.

"Са СДС-ом ћемо разговарати, ако хоће да буде дио унутрашње стабилности РС, ако неће – они су на другој страни", рекао је Додик.

Говорећи о пројектима које је власт СНСД-а реализовала, Додик је навео да крак гасовода "Јужни ток" уопште није био предвиђен да се гради у Републици Српској, а да је данас Српска интегрални дио овог пројекта.

Он је рекао да је приватизацијом предузећа за вријеме СДС-а инкасирано 18 милиона КМ, а за вријеме СНСД-а близу 1,5 милијарди КМ.

Додик је рекао да је СДС мимо СНСД-а са ПДП-ом у Парламентарној скупштини БиХ гласао за закон који је промијенио надлежности РС.

"И Младен Иванић као посланик у Дому народа је схватио да је то проблем, па је био уздржан, а пролазност том закону је дао Огњен Тадић“, рекао је Додик.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *