Додик: Могућ компромис

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да, иако је одлука о референдуму донесена, није против компромиса уколико се нађе рјешење за примједбе које је Република Српска изнијела на рад Суда и Тужилаштва БиХ европском комесару Кетрин Ештон 2011. године.   Током разговора са амбасадором Русије у БиХ Петром Иванцовим, Додик је истакао да одлука […]

уторак, јул 21, 2015 / 15:48

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да, иако је одлука о референдуму донесена, није против компромиса уколико се нађе рјешење за примједбе које је Република Српска изнијела на рад Суда и Тужилаштва БиХ европском комесару Кетрин Ештон 2011. године.

 

Током разговора са амбасадором Русије у БиХ Петром Иванцовим, Додик је истакао да одлука Народне скупштине Републике Српске о организовању референдума о правосуђу на нивоу БиХ не руши Дејтонски мировни споразум и да је легална и легитимна.

Он је нагласио да је та одлука изнуђена, с обзиром на то да је Република Српска још прије четири године изнијела озбиљне замјерке и изразила незадовољство радом Суда и Тужилаштва БиХ, које се до сада углавном одвијало на штету Републике Српске, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Додик захвалио је Иванцову за принципијелан став Русије да је спровођење референдума у Српској питање унутрашње политике БиХ, те за чињеницу што и та земља, као и добар дио представника међународне заједнице у БиХ, признаје неефикасност правосуђа на нивоу БиХ.

Додик и Иванцов размијенили су мишљења и о осталим актуелним политичким темама у Републици Српској, БиХ и региону.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *