Додик лично: Аутопут Бања Лука – Градишка у јуну

БАЊА ЛУКА – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће изградња аутопута Бањалука – Градишка бити завршена у јуну. Он је такође најавио да ће у наредних 10 до 15 дана бити расписан тендер за ангажовање домаћих извођача на дијелу аутопута Бања лука – Добој, али и интернационални тендер за ову дионицу аутопута. […]

субота, фебруар 12, 2011 / 17:34

БАЊА ЛУКА – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће изградња аутопута Бањалука – Градишка бити завршена у јуну.

Он је такође најавио да ће у наредних 10 до 15 дана бити расписан тендер за ангажовање домаћих извођача на дијелу аутопута Бања лука – Добој, али и интернационални тендер за ову дионицу аутопута.

Он је нагласио да је до застоја у изградњи дошло јер је италијанска фирма "Видони", која је на међународном тендеру добила извођење радова на дионици од аеродрома у Маховљанима до Тополе, иступила из посла након што Влада РС и надлежна банка нису дозволиле повећање цијена.

Додик је појаснио да је италијанска фирма у посљедњих годину дана спорила цијене, чије повећање нису дозволиле Влада РС и надлежна банка, због чега сада "Видони" иступа из посла, који ће преузети преостали извођачи.

"У шестом мјесецу биће отворен комплетан аутопут од Бањалуке до Градишке, а на том путу ће наставити да се ради петља која повезује аутопут Бањалука – Добој", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да радови на мосту на Сави касне, али да у овом тренутку постоји чврст договор са хрватском страном и да ће договорена динамика бити испоштована.

"РС је обезбиједила за изградњу моста преко Саве 36 милиона евра, који сада стоје на рачунима и чекају да буду повучени за његову изградњу. Исто толико треба да уложи и Хрватска, а ми смо пристали да Хрватска пројектује и проводи процедуре изградње моста", рекао је Додик.

Он је рекао да ће се на мосту градити савремени гранични прелаз како би се растеретиле гужве у Градишци.0 КОМЕНТАРА

 1. Предлажем да сат настави бројати у минус, јер је очигледно да аутопут неће бити готов.

 2. Оће, оће, не знате ви Милу! Он шта каже, ту нема… Ево рецимо онај референдум: о отцјепљењу, о присаједињењу, па о партиционисању, па о форматисању, па о лабелисању, па о конституисању, судству, школству, здравству, пилићарству….

 3. Јесте ли се припремили за бројање у минус?

  Није ваљда да нас је Предсједник обмануо? Не пише које године. Можда је мислио 2015. године. Не вјерујем да би слагао.

 4. Чудо да Станковић није добио и мост ипак је то угледна компанија са огромним искуством у великим грађевинским подухватима.

 5. Он је нагласио да је до застоја у изградњи дошло јер је италијанска фирма „Видони“, која је на међународном тендеру добила извођење радова на дионици од аеродрома у Маховљанима до Тополе, иступила из посла након што Влада РС и надлежна банка нису дозволиле повећање цијена.

  Додик је појаснио да је италијанска фирма у посљедњих годину дана спорила цијене, чије повећање нису дозволиле Влада РС и надлежна банка, због чега сада „Видони“ иступа из посла, који ће преузети преостали извођачи

  Koliko je meni poznato – Sergej Djukic, gradj.ing. iz B.Luke je bio predstavnik Vidoni-a na ovom LOT-u, pa bi bilo dobro i njega upitati o gore navedenom.
  Javna je tajna da su resursi S.S. (nije Silvestar Stalone) bili ukljuceni ne samo kod Vidoni-ja neko i kod Konstruktora, kao i ko je stvarni izvodjac Mahovljanske petlje – vidi: „ће наставити да се ради петља која повезује аутопут Бањалука – Добој“,

  Бојан Нишевић, 14.06.2011. 08:59:16 [7611]
  Чудо да Станковић није добио и мост ипак је то угледна компанија са огромним искуством у великим грађевинским подухватима.

  Naravno da je cudno kada se imaju takve reference kao most u Klasnicama, Savi, Bosni,itd.Eto recimo gradici most u Klasnicama je uspio smanjiti troskove za 3 1/2 puta, a tek sto se kvaliteta radova tice – VRHUNSKI:

 6. Уз овај промашај вијека, да се дода и онај сад напуштени тунел Чемерно, а ту је и дрекавац!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *