Додик: Лагумџија ће бити смијењен

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија сигурно бити смијењен са те функције.  "Лагумџија ће бити смијењен, можда не у првом кругу, али у другом сигурно да. Он је прекршио Устав и не може да се понаша изван страначког договора који смо имали када смо формирали Савјет […]

среда, септембар 26, 2012 / 10:53

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија сигурно бити смијењен са те функције.

 "Лагумџија ће бити смијењен, можда не у првом кругу, али у другом сигурно да. Он је прекршио Устав и не може да се понаша изван страначког договора који смо имали када смо формирали Савјет министара. Та врста приче и унилатералног понашања не може да се допусти", рекао је Додик за БН Телевизију.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, рекао је да је, што се политике тиче, Лагумџијина судбина завршена.

Лагумџијину смјену затражиле су политичке странке из Републике Српске, незадовољне његовом одлуком да, без сагласности Предсједништва БиХ, представнику БиХ при УН крајем јула изда инструкцију да гласа за резолуцију о Сирији.
Клуб посланика СНСД-а предао је тадашњем предсједавајућем Представничког дома Милораду Живковићу 24. августа Иницијативу за смјену Лагумџије због његовог неуставног дјеловања.

Његову смјену затражила је и СДА.0 КОМЕНТАРА

 1. Ево га још један метеоролог, биће, претежно, доумјерено, повремено,… само што овај метереолог са слике иде па гледа на гра’ код видовите баба куране!

  Ко је овдје луђи, па тог лагумџију је поставио платформашки блок, којег је управо предводио исти овај додик са слике!?x-(

 2. Nađoh izjave prije Lagumdžijinog postavljanja u MIP :

  ЛАГУМЏИЈА НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ПОДРШКУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И НЕЋЕ ЈЕ ДОБИТИ!

  Додик, децембар 2010.

  НЕ ДОЛАЗИ У ОБЗИР ДА ЛАГУМЏИЈА БУДЕ И НА ЈЕДНОЈ ПОЗИЦИЈИ У БУДУЋЕМ САЗИВУ САВЈЕТА МИНИСТАРА.

  Додик, децембар 2010.

  ЛАГУМЏИЈА ЈЕ СВОЈИМ ДЈЕЛОВАЊЕМ ПОКАЗАО ДА НАМ НЕ МОЖЕ БИТИ ПАРТНЕР И НЕ МОЖЕ ДОБИТИ ПОДРШКУ. КАД СЕ ОН ИСКЉУЧИ ИЗ СВЕГА МОЖЕМО НАСТАВИТИ САРАЂИВАТИ СА СДП-ом.

  Додик, јануар 2011.

  БУДУЋИ МИНИСТАР ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА БИЋЕ СРБИН ИЛИ НЕЋЕ НИ БИТИ САВЈЕТА МИНИСТАРА. РС МОРА ДОБИТИ ЧЕТИРИ МЈЕСТА ОД КОЈИХ ЈЕ ЈЕДНО МИНИСТАР ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА.

  Додик, јули 2011.

  ЗА МИНИСТРА ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА НЕ ЖЕЛИМО ДА ВИДИМО ЗЛАТКА ЛАГУМЏИЈУ ЈЕР ЋЕ ПО СВИЈЕТУ ПРИЧАТИ ЛОШУ ПРИЧУ О РС. БОШЊАЦИ СУ У ПРОШЛОМ МАНДАТУ ИМАЛИ НА РАСПОЛАГАЊУ ОВО МЈЕСТО И НЕ МОГУ ГА ИМАТИ И У СЛЕДЕЋЕМ МАНДАТУ.

  Додик, јули 2011.

  РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ПРИПАДАЈУ ЧЕТИРИ МИНИСТАРСКА МЈЕСТА ОД КОЈИХ ЈЕ ЈЕДНО МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА. НЕ ЗАНИМА НАС ШТО ЛАГУМЏИЈА НЕ МОЖЕ ДА ЗАВРШИ СВОЈЕ УХЉЕБЉЕЊЕ. РЕПУБЛИКА СРПСКА НИЈЕ ГЛАСАЛА ЗА ЛАГУМЏИЈУ.

  Додик, август 2011.

  АКО МИНИСТАР ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА БУДЕ ЛАГУМЏИЈА, НАСТАВИЋЕ СЕ СА ДЈЕЛОВАЊЕМ НА ИСТИ НАЧИН КАО ШТО ЈЕ ТО РАДИО СВЕН АЛКАЛАЈ. МИНИСТАР ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА ПО ПРИНЦИПУ РОТАЦИЈЕ ПРИПАДА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

  Додик, септембар 2011.

  РЕПУБЛИКА СРПСКА НЕЋЕ НИ ПОД ЧИЈИМ ПРИТИСЦИМА И УЦЈЕНАМА ПРЕПУСТИТИ МЈЕСТО МИНИСТРА ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА, А ПОСЕБНО ГА НЕЋЕ УСТУПИТИ ЗЛАТКУ ЛАГУМЏИЈИ.

  Додик, септембар 2011.

 3. Vladimir M., 26.09.2012. 13:55:41

  Чедомир Јовановић, чији су ми политички ставови одвратни и он као лик, али као политичар је изузетно интелигентан, прагматичан и способан, е баш тај Чедо је дао најбољи суд о свим додиковим изјавама и цитатима, да све то скупа није вриједно ни за двије ријечи!

 4. Не нервира он њега,оно прије избора био је класични дупли пас
  захваљујући коме је Чеда Прашак прешао цензус.Играју они у истом тиму,све је то усташко-комунистичка коалиција.

 5. pricajte vi sta hocete dodik je jedini politicar od kojeg se sarajevu tresu gace!

  ovo sto prica ovaj vladimir m je prica pdp-a kao dodik pricao da nece lagumdzija biti, pa na kraju jeste… dodik je to odradio takticki, pa su srbi dobili najvaznija ministarstva, i sa hrvatima 6 (prema 4 bosnjacka koja nista ne vrijede) pozicija u savjetu ministara.

 6. samo naprijed predsednice ne dajte da niko ponizava republiku srpsku, ni lagumdzija ni ovi domaci izdajnici. dok su oni bili na vlasti sve su prodali za sicu i narod je bio gladan,sad im je to kao najvaznije.

 7. Ух, ова вијест ме баш потресла, од како се председник снсд-а напалио да смјени предсједника сдп, неке вибрације ми са левог муда прелазе на десно…боли ме она ствар до јаја, па био додик или злаја!

 8. u vase vrijeme je sarajevo smijenilo 59 funkcionera republike srpske,danas republika srpska smjenjuje jednog funkcionera sarajeva,ako vas sada golicaju testisi,sta je bilo prije?x-(

 9. Хех…коњићу85 заборавио си само да га је „република српска“ и поставила…тачније твој газда… коњићу ђиха, ђиха…:P

 10. postavila ga je i dobila najvaznija ministarstva,a muslimanima ostalo ministarstvo odbrane (koje u principu vodi NATO), ministarstvo bezbjednosti (ako Srbi kontrolisu SIPU, ne vrijedi puno), ministarstvo vanjskih poslova (predsjednistvo vodi vanjsku politiku)…

 11. „Највриједније што смо учинили да смо заједнио са вама вратили достојанство Републици Српској и српском народу. Републику Српску више нико не може да избрише“, рекао је вечерас предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

  Предсједник Додик је истакао да је СНСД увијек био и остао уз народ.

  „СНСД је увијек био и остао уз народ. Борили смо се и борићемо се за стабилну и нормалну Републику Српску и за сваког њеног грађанина. Преузели смо Републику Српску у тешким временима када је била пред политичким и економским колапсом. Имали смо јединство и снагу и знали смо како је треба стабилизовати, сачувати и развијати. Ваш глас и ваша подршка су нам основни мотив и орјентир у раду. Ми смо јаки онолико колико имамо ваших гласова, онолико колика је ваша подршка. У периоду глобалне економске кризе појединци виде само оно што није утрађено и чега нема. Пред вама смо чиста образа и слободно могу рећи, урадили смо све што смо обећали и у постојећој политичко економској, регионалној, европској и свјетској констелацији односа и није се могло више“, рекао је предсједник на завршној трибини наше странке на Тргу Крајине у Бањалуци.

  Предсједник Милорад Додик је нагласио да војска БиХ мора бити укинута, а новац враћен народу.

  „Свједоци сте многих неправди и нелогичности, а једна од њих је војска БиХ која је до сада потрошила 2,2 милијарде марака. Та и таква војска мора бити укинута, а новац који је потрошен низашто и ни на шта враћен народу. Ово су локални избори, али су јако важни и они ће одредити глобални ток политике овдје у Републици Српској и БиХ. Само наша снага и наше једнство могу да спријече реозију и дестабилизацију Републике Српске. Ви и ми смо једно, то је узајамна прича и узајамно давање и вјерујем у вас да нам вјерујете. Не молим вас за гласове, јер ваш глас је подршка Републици Српској и вашем бољем животу“, истакао је Додик.

  Предсједник СНСД-а је поновио да се политичари мјере само по ономе што остављају иза себе, а иза СНСД-а су успјеси и дјела

  „Политичари се мјере само по томе шта оставе иза себе. Иза СНСД-а овдје у Бањалуци, широм Републике Српске и у три општине у ФБиХ су огромни успјеси и дјела. Питам вас шта су наши политички противници оставили иза себе! Драган Чавић и Младен Иванић су били предсједник и премијер Републике Српске више година, а у Бањалуци нису урадили ништа. Питам се колико пута треба да побиједимо неке да одустану. Они су мањина и слободно могу рећи да они нису Бањалука. Бањалука је оно што сте ви и ви сте већина“, закључио је Милорад Додик.

  Предсједник ја рекао да не смијемо да станемо, да морамо ићи даље и наставити да се боримо за Републику Српску

  „СНСД има визију Републике Српске и ви не смијете изгубити повјерење у нас као ни у Републику Српску. Република Српска је брана нашег опстанка и сигурност за добар и квалитетан живот. Нашим политичким противницима поручујем да и у будућности, послије седмог октобра гледају како ми радимо и градимо. Република Српска је до нашег доласка изгубила 53 функције и била је слободно се може рећи драгстор за странце који су долазили у Републику Српску и узимали једну по једну њену надлежност и преносили је у Сарајево. Тако су настале 83 институције БиХ мимо Устава, а све је то дозволио СДС и ПДП. СНСД је странка која има карактер, а само они који имају карактер могу одбранити свој народ и своју републику. СНСД је најбољи избор, ми не смијемо да станемо, морамо да идемо даље, јер ако станемо, тада и паднемо. Бањалука и Република Српска, увјерен сам да знају и да хоће да подрже канидате СНСД-а. Наставићемо и послије седмог октобра да се боримо за Републику Српаку и изграђујемо њене општине и градове. Увјерен сам у нашу сигурну и велику побједу семога октобра“, закључио је предсједник Савеза независних социјалдемократа пред 20 хиљада грађана.

  На завршној трибини представљени су кандидати за начелнике општина и градоначелнике из Републике Српске и ФБиХ и изборни програм, а говорио је и кандидат за градоначелника Бањалуке Слободан Гаврановић.

  Гаврановић је истакао да је СНСД уредио и развио Бањалуку и да ће то и наставити да ради.

  „СНСД је за протеклих 12 година уредио и развио Бањалуку и оде ње створио добро мјесто за живот. Послије седмог октобра настављамо даље да заједно са вама градимо и развијамо овај град. Предстоје нам бројни пројекти, али издвојићу само један, а то је изградња централног великог градског трга. Ви заслужујете да имате једно такво мјесто. СНСД је странка која има одговорност и жели да ради, а не да влада. Отворићемо нова радна мјеста и подићи квалитет живота“, рекао је Гаврановић.

 12. mario85
  Марио сестро брате
  ХОЋЕ ЛИ ОДМАХ кад га смјените Лагумџија постати члан СНСДа или ћете сачекати да се она два чавина пребјега приме… у Скупштину БЛ.

 13. Брате Че, не отварај тај смрдљиви материјал предизборних поклисара снсд-а, таман кад смо то све очистили и стјерали у канализацију, зар треба опет да нам смрде по порталу!?
  B-)

 14. суперМарио осамдесетпетица…Види јаране…Нисам политички обојен.Нисам никада изашао на изборе, осим једанпут: када је Ваш кандидат за предсједника РС био Кузмановић (онај дедица), па сам наравно гласао за младог Тадића, који је успут буди речено моја генерација. То је искључиво пресудило у мом случају.Само један мали пресјек на твој километарски (плаћени, увлакачки текст, јер вјероватно неко од шефова зна да си то ти)…ДА је СДС имао УИО и Продату телку и рафу, сигуран сам да би и грађани имали више користи, а не само олигархија… Друго, Немој заборавити да су тенкови НАТО-а одрадили посао и немој заборавити Јасеновачку грађу…Све у свему – сви су имали аутоголове, али ово што се данас дешава је изгубљена утакмица…Скретање са стварних проблема! ЗАболи ме уво оће ли бити ЛАгум или Тихи или фахрудин Санџаклија… И оволико тема а све у вези једне празне приче од које нам ништа не зависи на фронталу-искрено нисам ни очекивао, али са друге стране разумијем јер се свакодневно смјењују контрадикторне изјаве-Те пишкићу, те какићу,а најбоље би било да сви они оду у клоњу и да се исплачу над судбинама сопствених народа (и сејдићааа и финцијааа) шта раде и како раде!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *