Додик код Караџића 9. априла

Предсједник Републике Српске Милорад Додик свједочиће 9. априла пред Хашким трибуналом као свједок одбране на суђењу бившем предсједнику РС Радовану Караџићу, саопштио је данас тај суд. "Додик ће свједочити 9. априла као свједок одбране Радована Караџића. Још није познато о којим догађајима би Додик требало да свједочи", рекла је агенцији Фена портпаролка Секретаријата и судских […]

четвртак, март 28, 2013 / 18:04

Предсједник Републике Српске Милорад Додик свједочиће 9. априла пред Хашким трибуналом као свједок одбране на суђењу бившем предсједнику РС Радовану Караџићу, саопштио је данас тај суд.

"Додик ће свједочити 9. априла као свједок одбране Радована Караџића. Још није познато о којим догађајима би Додик требало да свједочи", рекла је агенцији Фена портпаролка Секретаријата и судских вијећа Хашког трибунала Магдалена Спалињска.

На суђењу Караџићу, који се сам брани пред Хашким судом, од средине октобра прошле године, када је почео доказни поступак, саслушано је 105 свједока.

Оптужница терети Караџића за “геноцид у Сребреници, прогон несрпског становништва у БиХ, терор над цивилима у Сарајеву снајперским дјеловањем и гранатирањем и за узимање припадника мисије УН за таоце.“Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *