Додик: Као предсједник учинићу се да не буде нереда на улицама

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да нема потребе да се било ко плаши за безбједност због најављених митинга у суботу, 14. маја, у Бањој Луци, јер ће у складу са законом бити учињено све да оба скупа протекну мирно. Додик је рекао да неће бити дозвољено рушилачко или било какво друго спорно понашање, […]

уторак, мај 10, 2016 / 08:11

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да нема потребе да се било ко плаши за безбједност због најављених митинга у суботу, 14. маја, у Бањој Луци, јер ће у складу са законом бити учињено све да оба скупа протекну мирно.

Додик је рекао да неће бити дозвољено рушилачко или било какво друго спорно понашање, те напоменуо да је као лидер СНСД-а спреман да преузме потпуну одговорност за људе који буду долазили на митинг, који организују СНСД, ДНС и СП и од њих тражи демократско и цивилизовано понашање.

"Као предсједник Српске желим да дан када се одржавају двије манифестације буде миран у читавој Српској и да сви дани након тога буду мирни, а учинићу све да тако и буде. Република Српска није угрожена, она нема `Дан Д`", поручио је Додик након састанка у Бањалуци који је организовао са представницима парламентарних политичких партија.

Према његовим ријечима, нико не тврди да Српска нема проблема и на социјалном и на другом плану, али они нису такви да би довели до насиља на улицама.

"Једини легитиман начин и слање поруке које је потребно јесу избори и демократски легитимитет изабраних власти", рекао је Додик, истичући да исти они који губе изборе од 2006. године организују протесте, при том не штите интересе Српске на нивоу БиХ, а говоре само о аферама које не могу доказати.

Он каже да учесници митинга "Срцем за Српску", који организују СНСД, ДНС и СП, треба да дођу 14. маја у Бањалуку и тиме покажу да подржавају Српску, да су против издаје опозиционих партија.

Према његовим ријечима, подршку јакој и стабилној Српској на митингу даће знатан број људи.

"Нас интересује концепт – јака Република Српска, а БиХ да буде у функцији те јаке Српске, а не да буде у функцији слабе Републике Српске", рекао је Додик, истичући да се СНСД и 2004. године на протестима борио против преношења надлежности, коју и данас спроводи садашња опозиција, а тадашња власт.

Додик је рекао да опозиционе партије у Српској нивоу БиХ спроводе политику издаје Српске, те навео да је СДС издао сопствену изворну политику и већ је поцијепан унутар себе.

"Многи људи из СДС-а то не подржавају и ја их позивам да се придруже нама, а да остану у СДС-у и да то руководство СДС-а склоне посредством својих унутарстраначких процедура које су за то потребне", рекао је Додик. 0 КОМЕНТАРА

 1. UZAS/HAOS JE MOJA FURKA
  by AZRA
  Smrdljivi grad zatvara podrume
  smrdljivi grad zatvara ulice
  smrdljivi grad je zadovoljan sobom
  strukture ga dobro furaju

  Kosijaneri trule u patikama
  muda im zaprasuju ceste
  guzice spustaju nisko do poda
  kako se oni samo dobro furaju

  Smrdljivi grad otvara jeftine bircuze
  za sljakere sto locu ko pesi
  studenti bez diplome, zene bez ljepote
  nezenje bez stana, putnici bez para

  Ref.
  Jeftina mjuza teska cuga
  uzas je moja furka
  jeftina mjuza teska cuga
  uzas je moja furka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *