Додик: Инцков извјештај врви од стереотипа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да извјештај високог представника у БиХ Валентина Инцка Савјету безбједности УН, према коме је БиХ осам година у силазној путањи, врви од начелних фраза и стереотипа, који су били присутни и у прошлости. „Тврдити да су у БиХ осам година застоји једна је од парола коју су неки […]

субота, мај 10, 2014 / 21:03

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да извјештај високог представника у БиХ Валентина Инцка Савјету безбједности УН, према коме је БиХ осам година у силазној путањи, врви од начелних фраза и стереотипа, који су били присутни и у прошлости.

„Тврдити да су у БиХ осам година застоји једна је од парола коју су неки промовисали у Сарајеву, наводно кад је Додик дошао на власт, али мени је драго да тако стоји БиХ која је грађена прије мене, која је била неодржива и на штету Репулике Српске“, рекао је Додик новинарима.

Додик је навео да је сам Инцко потврдио да је апсолутно успио пројекат Српске.

„Ми смо све радили у складу са Уставом БиХ и у складу са Дејтонским споразумом, а Инцко представљајући лажном ситуацију у БиХ узима једну флоскулу која говори о томе да политичари нису нашли рјешење за одлуку Сејдић – Финци, а добро зна да је Републике Српска понудила то рјешење и да је у Федерацији БиХ /ФБиХ/ застој“, додао је Додик.

Додик наводи да Инцко нема снаге да то нагласи, али је увијек имао кад је у Републици Српској био неки застој.

„У овом извјештају Инцко демантује саму међународну заједницу и ОХР и његове активности у БиХ“, каже Додик.

Коментаришући Инцкову тврдњу да у БиХ треба да постоји грађанско друштво, Додик се сагласио са тим, али не оно које има рушилачке намјере, које је подржавао ОХР.

„У том извјештају је лаж у којој се тврди да су грађани БиХ изашли на улице да се буне против власти – у Републици Српској грађани нису у томе учествовали, господине Инцко“, поручује Додик.

Додик је подсјетио да је и Република Српска послала УН један од најобјективнијих извјештаја о стању у БиХ и да у Савјету безбједности постоје људи који држе до тога да чују шта Српска каже.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *