Додик: Идемо на побједу са поштеним кандидатима

Лидер СНСД-а Милорад Додик позвао је на солидарност и заједништво у вријеме економске кризе, нагласивши да СНСД иде у још једну побједу захваљујући, прије свега, оствареним резултатима и поштеним кандидатима.  "Судбинска веза ове партије, ових људи и народа је нераскидива. Није овај народ глуп да направи кораке који би били против њега", рекао је Додик […]

субота, септембар 8, 2012 / 20:33

Лидер СНСД-а Милорад Додик позвао је на солидарност и заједништво у вријеме економске кризе, нагласивши да СНСД иде у још једну побједу захваљујући, прије свега, оствареним резултатима и поштеним кандидатима.

 "Судбинска веза ове партије, ових људи и народа је нераскидива. Није овај народ глуп да направи кораке који би били против њега", рекао је Додик на трибини СНСД-а у бањалучкој мјесној заједници Крупа на Врбасу.

Додик је поновио да је Република Српска стабилна и да у политичком смислу никада боље није стајала.

Он је истакао да је у Бањалуку у претходним годинама доста инвестирано, што нико не може оспорити, те да је увјерен да ће кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Слободан Гаврановић побиједити на предстојећим изборима.

Лидер СНСД-а позвао је грађане да гласају за Гаврановића, истичући да само карактерно велики људи могу да направе промјене.

Он је нагласио да је Бањалука најпрепознатљивији и најбезбједнији град у региону.

"У Бањалуци се налази између три и четири милијарде депозита и овај град то не смије да изгуби", истакао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић захвалио је градоначелнику Бањалуке Драгољубу Давидовићу и његовим сарадницима на свему што су до сада учинили за град.

"Бањалука је једини европски град у Српској и БиХ", истакао је Шпирић и позвао Бањалучане да на изборима гласају за Гаврановића и СНСД-ове кандидате за одборнике у Скупштини града.

Гаврановић: Опет ћемо побједити у Бањалуци

Кандидат СНСД-а за бањалучког градоначелника Слободан Гаврановић на предизборном скупу у Крупи на Врбасу поручио је да СНСД побјеђује опет у Бањалуци, истичући да мора бити све учињено како би град након избора дошао до нових инвестиција.

"Побиједићемо због трагова које смо оставили дубоко уписане у Бањалуци и свих пројеката које смо са градоначелником Драгољубом Давидовићем на челу остварили", рекао је Гаврановић обраћајући се мјештанима.

Гаврановић је захвалио свима који су улагали храброст, способност и енергију да се реализују велики пројекти захваљујући којима Бањалука данас изгледа европски и свјетски.

„Ми смо урадили јако много на инфраструктури, препородили смо ове просторе, села, кањон Врбаса и плато Мањаче који је прије 10 година био пустиња. Данас у Бањалуци и на сеоским просторима има више од 750 километара изграђених асфалтних путева најмодернијег типа“, рекао је Гаврановић.

Он је рекао да у селима има више од 30 водовода и да је изграђено 500 километара водоводне мреже за више од 5000 домаћинстава, истичући да их је само 1000 имало воду прије десет година.

„Морамо све учинити да дођемо до нових инвестиција, да укинемо баријере, да људи дођу у Бањалуку и да улажу средства у њен развој. Нама треба свако ново радно мјесто. Наша дјеца и омладина чекају посао, а ми смо одговорни да им пружимо прилику да раде и зато ћемо све учинити да Бањалуку апсолутно отворимо за нова инвестирања, за нове послове и нова радна мјеста", нагласио је Гаврановић.

Он је најавио да ће бити повећана издвајања из буџета и за субвенције пензионерима, породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима који имају нижа примања, али и свим грађанима који се налазе у стању социјалне потребе.

Гаврановић је истакао да ће се тражити нови модели како би се то остварило и ући у нове инвестиције, а не ослањати се само на буџет града. "Само бржим развојем можемо задржати нашу дјецу на овим просторима, само тако можемо да обезбиједимо овдје живот достојан човјека“, поручио је Гаврановић.

Он је рекао да је СНСД јединствена снага која може Бањалуку и Републику Српску водити напријед. "Убијеђен сам да ћемо заједно ићи напријед и да је наша побједа наша неупитна“, додао је Гаврановић.

На предизборном скупу СНСД-а у Крупи на Врбасу учествовало је руководство странке са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком на челу, као и кандидати ове странке за одборнике у Скупштини града Бањалука.0 КОМЕНТАРА

 1. realno od snsd-a danas nema jace ni ozbiljnije partije. Jesu pravili greske, neke ljude bi trebali istjerati, neke pohapsiti (npr. Nedju Ilica), ali ovo ostalo je tuga, jad i cemer, imaju problema koga staviti na listu a da im ne pobjegne.

 2. Код њих је много теже пронаћи оне који нису за апс.
  А друго они нису грешили,они су нас тотално упропастили.
  А што се листа тиче оне су им све мој до мојега.

 3. Код њих је много теже пронаћи оне који нису за апс.
  А друго они нису грешили,они су нас тотално упропастили.
  А што се листа тиче оне су им све мој до мојега.

 4. Dabome da je snsd najjaca , dobro organizovana zlocinacka banda.
  Nije daleko vrijeme kada ce ON drzati predizzborne mitimge u Tunjicama, ili u Foci, samo onda ce oni koji su uz njega iskljucivo zbog svoje proklete pohlepe prati ruke i biti glavni svjedoci saradnici .
  E, onda cu ja otici u posjetu svom zekstra predsjedniku i odnijeti mu kutiju ronhila, termos kafe, i kutiju farbe za kosu .

 5. Dabome da je snsd najjaca , dobro organizovana zlocinacka banda.
  Nije daleko vrijeme kada ce ON drzati predizzborne mitimge u Tunjicama, ili u Foci, samo onda ce oni koji su uz njega iskljucivo zbog svoje proklete pohlepe prati ruke i biti glavni svjedoci saradnici .
  E, onda cu ja otici u posjetu svom zekstra predsjedniku i odnijeti mu kutiju ronhila, termos kafe, i kutiju farbe za kosu .

 6. Није овај народ глуп да направи кораке који би били против њега

  Prazna obecanja su davno ispucana, sad su mu izgleda ostale samo prijetnje…
  Kakvo zlo ocekuje banjalucana ako snsd izgubi izbore?

 7. Realno kad se sjetim kako su nas pljuvali i stranci i region dok je SDS bio na vlasti i PDP u koaliciji sad nam je super.
  Izgleda da ova opozicija nema nekakvu krativnost da nešto napravi, ako mislie sa ovim predlozima da dobiju moj glas bogme neće uspjeti.

 8. @prijedor

  ајде ти олади мало провидан си нападаш само снсд као да су ти пола фамилије побили а твој миљеник чава помиловао елеза и сличне криминалце има везе са нарко мафијом требао си доћи у б.луку кад је он био на власти кад је крадено 5 аута дневно!
  твоји коментари су патологија чиста!

 9. Pecija, firci i negova zlocinacka organizacija je unistila
  rs finasijski, ekonomski , demografski, Nikada nas nije bilo manje i svakim dnom korakom nestajemo.
  Ko podrzava zlo, zlocinac je.
  Ti si covjek sa posebnim potrebama , ili prokletopohlepan kojem je pohlepa pomutila dusu i pamet. Ovo drugo je naizgled primamljivo na kratke staze, ali , nazalpst tvoja djeca i unuci iskijavati grijehove ni kriva ni duzna sto im je djed bio u kolu luciferovom.

 10. @Pecija

  patologija je blaga rijec koja opisuje ovog pacenicko-smrdljivo trovanje javnog prostora na frontalu. Svako ko ne misli kao on je u kolu luciferovom. A nije njegov idol za koga postoje ocevici da je u del capu smrkao crte kokaina poravnate visa kreditnom karticom. Samo neko iz uskog kruga velikog jarana kojekakvih narko-dilera cavica moze ovako biti ostrascen.

 11. Жао ми је да су моји образовна резултанта мог народа таква, да насједају на приче превараната. Не говорим само о онима које шибицарају изварају.

  „Он је истакао да је у Бањалуку у претходним годинама доста инвестирано.“

  Причати о резултатима и поштењу је крајње дегутантно. Ја бих рекао да би Норвежани нпр. с истим новцем урадили три пута више.

  „Није овај народ глуп да направи кораке који би били против њега.“

  Некад су људи страшили своју дјецу да ће им доћи баба Рога ако не буду добра.

  ‘Наша дјеца и омладина чекају посао, а ми смо одговорни да им пружимо прилику да раде и зато ћемо све учинити да Бањалуку апсолутно отворимо за нова инвестирања, за нове послове и нова радна мјеста“, нагласио је Гаврановић’

  Шта је то спријечило г-дина Гаврановича да у последњих 15 година отвори Бањалуку за нова инвестирања? Није му ваљда Давидовић за све крив, кад знамо да су заједно радили, те да је ова Радмановићева струја у Бањој Луци мало јача од лакташке? Јединио је тачно да су одговорни што омладина нема посла и зато их треба отјерати на сметљиште историје.

 12. „Он је најавио да ће бити повећана издвајања из буџета и за субвенције пензионерима, породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима који имају нижа примања, али и свим грађанима који се налазе у стању социјалне потребе.“

  Опет, шта је то спијечило г-дина Гаврановића да у задњих 15 година учини то? Опет му крив Давидовић, а иста им је тиква била мила.
  Сав сам се најежио на ову социјалну осјетљивост. Но, мени је драго да је г-дин Гаврановић рекао да ће Бања Лука бити „кућа за све нас“, што је прогресивно у односу на ону егоистичку „моја кућа“, коју је схватио буквално. Нијефер да преписује од мене, али ми је драго да је схватио да Бања Лука мора бити кућа за све нас. Само с другим људима на власти, то је заборавио рећи.

 13. SNSD je jedina ozbiljna politicka partija! radna mjesta niko preko noci ne moze otvoriti, to je tacno, ali ova stranka je bar nesto ucinila za razliku od onih koji su nas prethodno vodili… na polju visoke politike, posebno! u vrijeme njihovih prethodnika, penzioneri su bili dovedeni pred propast i samrt, prosvjetari na minimalcu, zdravstvo takodje… danas, zdravstvo i prosvjeta ‘biju’ lijepe pare… problem je i sto bismo da nam se sve da, a da prstom ne mrdnemo! oni u banjaluci i jesu mnogo uradili, vise od svih drugih gradova u RS. bolje im dati ponovo sansu, nego se vratiti u vrijeme straha, teskog kriminala, bijede… placenika i poslusnika stranog faktora!

 14. …SNSD je ocigledno siguran u pobjedu u Banja Luci, ajmo reci da u to nije tesko biti siguran pored ovakve opozicije, koja ne izlaze svoje programe i msm da ne predstavljaju prijetnj SNSD-u na ovim izborima, to je onako gledajuci iz neke realne perspektive jedina velika partija koja nudi neki program i ima strategiju razvoja grada. Meni evo u naselju su uradili nasip, protiv poplava za vrijeme svoje vlasti, to je kapitalan projekat za jedno malo naselje poput Cesme, i meni je to korisno za razliku od ovih od kojih dobijam samo suplje price i slusam to kako SNSD ne valja!!

 15. keyser soze,, evo valja li ovo:heil unser zekstra firer!
  Nemam ja idola medju politicarima.Svaki od njih je podosta daleko od toga. Zapravo svi mi se gade , manje ili vise.Jedni te isti se smjenjuju od 92. Na ovoj nasoj nesretnoj pozornici isti glumci, isti reziseri. ista muzika i scenografija…
  To sto neko smrce je manje zlo od onoga kada smrcu nas i nasu djecu, radna mjesta, privredu su svu usmrkali, sve sto smo imali tragom je netstalo.

  Nego, gdje li je onaj biger?

 16. @Pecija

  iznosi Drazen argumente ali ne vidim smisao njegove price.
  Prvo: uvijek se moze bolje, i nije pamet nabrojati sta je sve snsd mogao uraditi a nije. ali snsd ima stosta da nabroje da su uradili sto je vise nego se u b.luci uradilo za 50 prethodnih godina.
  Drugo: ko mi garantuje da ce ekipa mladih nezavisnih kanidata, od kojih jedan vodi trubacki, a drugi udaracki orkestar, a jedan studira medicinu 15 godina, a jedan je zavrsio za vise od 10, moci formirati vlast i uraditi vise i bolje?! ako nece oni formirati vlast, podrzace sds, dp ili pdp (znam da im je onaj vucko bio na listi pdp-a), a opet dolazimo na stranke koje su vec vladale i ostavile iza sebe pustos, jad i cemer…
  jedino sto su momci uradili vidim hvale se par humanitarnih akcija na starcevici, sto podrzavam…
  male stranke i nezavisni kandidati se uvijek prokurvaju i prodaju svoj glas za posao u javnom preduzecu ili poslovni prostor, ja im nikad ne bih dao glas, iako mislim da su ovo dobri momci.

 17. Ja se slazem da je SNSD najjaca i najozbiljnija stranka na prostoru RS i da su svi ovi ostali truba. Ali problem je sto je i SNSD dozvolio sebi da u svoje redove primi sve i svakoga pa i lopove iz drugih partija. Uvijek je najvise lopova u vladajucoj partiji kako god se ona zvala. Bilo ko od vas sutra da nalijedi Dodika i nekom svojom novom strankom zbaci SNSD sa vlasti, 90% politickih profitera kakve ste nekada mogli vidjeti u KPJ, pa u SDS-u devedesetih, pa danas u SNSD-u, bi se nastanili u toj vasoj novoj partiji, i svakako ne iz politickih ubjedjenja nego da bi zadrzali svoje dosadasnje pozicije. Postavljam pitanje koja ce stranka napraviti presedan u istoriji i svim politickim profiterima iz drugih stranaka zalupiti vrata ispred nosa i reci: Za vas gospodo ovdje nema mjesta. E to kad se desi, tek tada cu moci da iskreno favorizujem neku stranku i da se nadam da ce nas ta stranka povesti nekakvom uzlaznom putanjom. U svakom slucaju da sam na Dodikovom mjestu, spremio bih se psihicki za poraz u velikom broju opstina u RS, a ne bih se uzdao u postene kandidate jer sumnjam da toga u vladajucoj partiji ima.

 18. keyser soze

  „Prvo: uvijek se moze bolje, i nije pamet nabrojati sta je sve snsd mogao uraditi a nije. ali snsd ima stosta da nabroje da su uradili sto je vise nego se u b.luci uradilo za 50 prethodnih godina.“

  Pri tome ne misliš na Čajavec, Kosmos, Incel i tako to?

  Uostalom šta je to snsd napravio u Banjaluci? Nabroj mi nešto od tog štošta, pošto ja ništa živo ne vidim, vjerovatno sam slijep a nema brošura na brajevom pismu…

 19. Тачно тако. Солидарност и заједништво. Идемо да се солидаришемо тако да онај ко ради два или три посла бар једно радно мјесто препусти ономе коме у породици не ради нико (а таквих је највише). Или да страначки функционери престану да запошљавају супруге у Влади и сл. и да то препусте нпр. дјеци погинулих бораца. Дошли смо до тога да данас имамо читаве породице запослене у Влади, општинама, судовима, електропривреди… и да имамо читаве породице у којима не ради ни један члан, па ни за минималац. Идемо да се солидаришемо тако што ћемо да изједначимо плате, а не да једни за исти посао или мањи имају дупло или већа примања…

  Развој… знам и ја да подигнем кредит. Проблем је што не знам како да га вратим. Не знате ни ви, очигледно.

 20. … задужили смо се код различитих зеленаша. Нисмо отворили ни једно радно мјесто. Урадили смо оно што нико на свијету није или јесте онај са ким није баш добро да се упоређујемо. То није развој.

 21. @hamurabi

  incel, cajavec i ostale firme je upropastila sds-pdp kriminalna privatizacija. treba vidjeti ciji su poslovni prostori tamo, i koga sada finansira ta grupacija, grobari malpreha, mateksa, pola gospodske je njihovo, uopste ne kriju sjede zajedno piju kafu, misle da narod ne konta.

 22. keyser soze, 09.09.2012. 13:18:59
  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  Хвала на комплиментима!

  Нећемо ми подржати никога, само можемо бити партнери оних који ће пристати на корјените измјене у управљању новцем грађана Бање Луке. Лијепо си нас похвалио, али си пропустио да кажеш да смо сви с листе јако успјешни у активизму и раду с грађанима, а овдје се не оцјењује умјетнички дојам трубачког или ударачког оркестра, већ квалитет јавног ангажмана, а ту смо пуно бољи од вашег оркестра, чија демонтажа је почела. Што прије престанете тамбурати по народној грбачи, народу ће бити боље.
  О „курвању и продаји за пословни простор“ можете причати из свог угла. Свако ваљда цијени људе по себи.

  Почело вам је одбројавање. 😉

 23. keyser soze, 09.09.2012. 13:18:59

  „Prvo: uvijek se moze bolje, i nije pamet nabrojati sta je sve snsd mogao uraditi a nije.“

  По овој реченици сам сконтао и твој идентитет. Већ сам је чуо из твојих уста. Није памет набрајати, али би мудри, рационални, поштени људи за 17,6 милиона КМ утрошених на „реконструкцију“ базена или 5 милиона на бетонирање и стаклирање парка Петар Кочић све то урадили и изградили још по два вртића и школе.
  Ја тврдим да ћу ја бити значајно штедљвији, да ћу се посветити социјалним проблемима, инсистирати да се сви усмјеримо на стварање услова за инвестирање и то говорим већ годинама, а од друга Гаврановића први пут то читам сада. КО ГА ЈЕ СПРИЈЕЧИО ДА ТО УРАДИ ЗА ОВИХ 15 ГОДИНА? Потрошене људе треба послати у пензију или на робију, како је ко заслужио.

 24. keyser soze, 09.09.2012. 13:18:59 [
  „male stranke i nezavisni kandidati se uvijek prokurvaju i prodaju svoj glas za posao u javnom preduzecu ili poslovni prostor, ja im nikad ne bih dao glas, iako mislim da su ovo dobri momci.“
  ako mislis da novac moze sve onda si za novac spreman uraditi sve, mislim da je Linkoln ali nije ni bitno.to objasnjava tvoj profil i jos neke bigi jasnica sanjica vanjakrajina itd samo sto su vam argumenti tipa „dobro Mujo vjerujes li meni ili svojim ocima“ jer boljih nemate.
  sto se tice politickog kurvaluka ako mi bude trebo savjet pitacu prvu brazdu Laktasa on ima najvise iskustva,nemoguce je postati predsjednik vlade sa dva poslanika na drugi nacin a osim toga covjek voli da pomaze,pogotovo ako si necija rodbina.
  B-)

 25. Meni je jedna stvar ovdje posebno zanimljiva:

  Лидер СНСД-а позвао је грађане да гласају за Гаврановића, истичући да само карактерно велики људи могу да направе промјене.

  Koje promjene, ako:

  Додик је поновио да је Република Српска стабилна и да у политичком смислу никада боље није стајала.

  Biće da nam trebaju promjene iz blagostanja u superblagostanje. Svima posao u zDradi vlade!

 26. @drazen

  Izvini zaboravio sam da kazem da ste jako vrijedni i dobri aktivisti, rekao sam dobri ste momci, kontam tu je sadrzano, a za moj identitet dovoljno je pogledati film Usual suspects do kraja;)

 27. Идеш ти на побједу, то је ваљда смисао избора, а да ли су кандидати поштени, то тек треба да видимо, неки добијају прве шансе, неки су се доказали као непоштени, али о том по том.
  Према томе, ниси се морао баш толико напрезати предсједниче снсд-а, тек да одвалиш неку глупост као фразу.

  Циљ је увијек побједа, као што је неком циљ рада новац, ако до њега дође, свој рад оцјени успјешним, новац је реалност, рад можемо цијенити и овако и онако, па тако и проститутка кад дође до новца, можемо је цијенити као успјешном, према томе могао бих прије глас дати поштеној проститутки, јер поштено ради и таквим радом долази до новца, него овим који би без тог напорног рада узели тај новац као заслугу! Лицемјернији су у представљању (скривању) свог „поштења“!

 28. Prema njemu Idi Amin
  lekovit je k’o vitamin
  Al Kapone

  Prema njemu je Bokasa
  human kao vojska spasa
  Al Kapone

  I Hitlere i Staljine
  zavio je u haljine
  Al Kapone

  To majka vise ne poradja
  to se vise ne dogadja
  Al Kapone

  Ref.
  Svet se deli na pione
  pione i sampione
  vidi kako tvoj brod tone
  mafijasu, razbojnice
  Al Kapone, Al Kapone

  Svet se deli na pione
  pione i na masone
  vidi kako tvoj brod tone
  lopovcino i zlikovce
  Al Kapone, Al Kapone

  Gradjanine celog sveta
  pojava mi tvoja smeta
  Al Kapone

  Ti si bio kralj zlocina
  i velika stetocina
  Al Kapone

  Vuk’o si na svoju stranu
  negde prema Vatikanu
  Al Kapone

  Prijatelje si za dzabe
  ubij’o k’o bubasvabe
  Al Kapone

 29. keyser soze, 09.09.2012. 13:18:59

  У БЛ се заправо није урадило ништа. Ради се о типичној варки која, када мало боље размислите, веома лако постане видљива. Није ријешен ни један суштински проблем. То што центар града изгледа „савременије“ није успјех већ посљедица задуживања града, те уграђивања у причу која веома брзо стиже на наплату, Вама, мени, свима заједно.

  Није лијепо да овако дискредитујете људе без аргумената. Сами кажете да су вриједни и тиме заправо демантујете оно што сте написали. Људи мало дуже студирају из различитих разлога. Неки раде, неки путују… то никада није било мјерило нечијег знања и способности већ прича оних који мисле да је све у форми. А није. Да су хтјели да ураде ово што сте им спочитали… били би на листи партија које сте навели. Овако, преузели су одговорност.

  Младим људима треба пружити шансу. Пружили смо и другима, свима, сви су показали шта могу и не видим да нам је боље. И не видим зашто бисмо константно истима пружали шансу. Да пробамо нешто ново? Можда се пријатно изненадимо?

 30. @anja

  rekao sam da su dobri, ali i da dugo studiraju, sto ne iskljucuje jedno drugo, i da su vrijedni u ali nisu u drugome… a koliko je uradjeno procjenice biraci svako iz svoje perspektive da se mi ne nadgornjavamo, samo sam rekao da je uvijek moguce reci da se uradilo mnogo, kao i da se nije uradilo nista.

 31. keyser soze, 10.09.2012. 09:19:29 [48828]

  „a koliko je uradjeno procjenice biraci svako iz svoje perspektive da se mi ne nadgornjavamo“

  Јест урађено је и превише:

  – Олимпијски базен 17.6 милиона марака
  – Канте за смеће плаћене 200 марака по комаду, иако вриједе 5 марака
  – Сви страначки „војници“ су имали предност у запошљавању (до јуче на пијаци продавали, а данас одлучују о животу и смрти)
  – Јавна је тајна да „шансу за заполење“ мораш платити од 5000 до 10000 евра
  – Угашено хиљаде малих предузећа (продавница, кафића)
  – Покретање породичног бизниса је апстракција (док се намире разноразни административни крмари и говедари, не остане ти ни за тоалет папир)
  – Убијен Вукелић, двоје људи осакаћено, убица није пронађен

  Ала сте нас унаказили, свака ВАМ част!

 32. Ово су речи Слободана Јовановића, још давних година…и ни за трунку се ништа није променило данас. Тако јасно написано као да је јуче писао.

  …Jovanović u nizu kritičkih zapažanja o srpskom nacionalnom karakteru najviše kritika upućuje na račun takozvanih „poluintelektualaca“. Po njemu, ta kategorija ljudi snosi najveću odgovornost za brodolom srpskog naroda uoči, tokom i posle Drugog svetskog rata. Jovanović piše: „Politička ambicija jednog poluintelektualca zapravo i nije politička. Ona se sastoji samo u tome da se čovek kroz politiku obogati i da se na visokim položajima progospodi. On ne zna ni za kakve više i opšte ciljeve… On uopšte ne razume i ne ceni duhovne vrednosti jer, pored školskog obrazovanja, nema kulturnih i moralnih kvaliteta… Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano mišljenje o sebi samom. U društvenoj utakmici, taj diplomirani primitivac bori se bez skrupula… On potiskuje suparnike nemilosrdno, kao da nisu živa bića, nego materijalne prepone.“ Jovanović još kaže i ovo: „Oni ne shvataju politiku kao službu, već kao priliku za samoisticanje… Ta njihova ambicija, neobuzdana i u praznom govoru rasplinuta, bila je glavni uzrok nedaća našeg naroda… Politički obrazac u Srba ima dosta nedostataka koji se ogledaju u familijarnosti i isuviše personalizovanim odnosima ljudi na vlasti, kumstvu i ličnim odnosima u strankama, stalnom isticanju prava a izbegavanju dužnosti prema sebi i drugima…“

 33. Glede aktivnosti, čini mi se da je u Banjoj Luci obavljen najveći broj stečaja, a narodni heroj Rudi Čajavec je rastrgnut u spektakularnoj gladijatorskoj borbi za vlast. Ima čime BL da se pohvali i kontinuirana vlaste-ela.B-)

 34. rakovic, 10.09.2012. 11:16:29 [48854]

  Некидан сам чуо информацију да је Чајевчева хала у центру града намјењена отварању (мега) Конзума. Багери брује, руше зидове…

 35. 1-Mojim glasanjem za Njega ili Njih kada dođu na vlast šta ja(mi)obični ljudi dobijamo
  2-Koji su set zakona spremili da se na ovom području omoguči razvoj privrede
  3-Šta je to BL savremen grad razvoja (rješavanje infrastructure,kanalizacije,savremeni urbanizam moderna i efikasna administracija,) i sve ostale programe koji donose kvalitetniji
  i bolji život građanima.
  4-Koje su zakonske olakšice spremili za spašavanje i oživljavanje malih porodičnih biznisa?
  (svaki dan se male radnje i zanatske usluge sve više zatvaraju)
  5-Kakav program je njegov tim napravio i sagledao za revitalizaciji postojećih izgrađenih kapaciteta,kakav je njihov koncept za oživljavanje istih.(tačne mjere oporavka )
  6-Projekat zaštite prirodnih resursa(šumski kompleksi,rudna bogatstva,vode i dr.)
  7- Projekat zaštite rijeke Vrbas koja je od životnoga značaja za ovaj narod
  (od naše rijeke životno i poslovno zavisi stotine hiljada ljudi a danas je zagađena)
  8- Kako misli rješiti problem sa javnim ustanovama i preduzećima u kojima je grad većinski vlasnik a oni posluju sa gubitcima(npr.Akvana.Toplana;Banski dvor i dr.) Umjesto da one svojim radom pune kasu grada ,gradski oci svake godine izdvajaju stotine hiljada maraka da bi pokrile gubitke istih.
  9- Koji program razvoja našeg grada ili razvojne oblasti imaju???
  Tim ljudi mora da zajedno sa kandidatom za gradon.ima to već sve pripremljeno i da po dolasku na vlast odmah krenu u realizaciju istih projekata. A jedina formula razvoja je integrisani programi razvoja koji bi našu Republiku podjelilo u razvojne oblast(administrativne granice ostaju iste).

 36. Хех..паде ми напамет ова љумберова изјава, о „поштеним кандидатима“ снсд-а наравно, гледам у Сокоцу се на листи нашао осим пар револвераша снсд-а, један упуцани за начелника, пуцач за замјеника, али оно што је умоболно од те странке, то је кандидат бивши смјењени директор рајко булајић у Шумама Српске због енормних губитака од неколико милиона!

  Што говори директно какву политику према грађанима снсд води и какво генерално мишљење има, значи код њих је као функционер крао и њима давао, кад је почео више себи да узима, а мање њима да даје лафо смјенили су га, па су га сад препоручили грађанима Сокоца, да настави и даље њих пљачкати!x-(

  Па како тебе додик кљусино матора није срамота? Поднеси оставку клошару олињали!

 37. Sloganom SRPSKA KUĆA DO KUĆE dali se to poziva opet na rat. Ja sam Srbin,Pravoslavac. Učesnik ovoga rata. Tako da se zna. Ali ovaj slogan SNSD-a IMA PRIZVUKE POZIVA U NEKA PROŠLA VREMENA.Šta je sa drugim nacijama koji žive na ovim prostorima?Šta je sa njihovim kućama? Dali je to poziv da se oni moraju seliti sa ovih prostora i prodavati svoju imovinu budzašto da bi se ostvarila obečana politika vladajuče garniture. Tim sloganom bi se morali pozabaviti i izborne komasije i drugi organi jer je on po meni poziv na nešto mnogo gore i opet slanje naše mladosti da se bori za nekoga ko nema ni promil zasluga za stvaranje REPUBLIKE SRPSKE

 38. Бањалука – Кандидат СДС-а за градоначелника Бањалуке Ненад Стевандић изјавио је јуче да странке окупљене око кандидата ДП-а за градоначелника Драгана Чавића пљувањем и подметањем покушавају да подигну Чавићев катастрофалан рејтинг.

  Стевандић је казао да је позив који му је упутио потпредсједник ПДП-а и носилац листе те странке за градску Скупштину Бранислав Бореновић да се повуче из трке за градоначелника у корист Чавића показао да су они у паници, јер знају да Чавић нема подршку грађана.

  – Позив да се повучем је класична љубомора на успјех СДС-а у кампањи. Анкете показују да сам први или евентуално други у трци за градоначелника. СДС има одличну посјету на свим трибинама, а онима који су љубоморни на то не преостаје ништа друго него да се баве подметањем. Мени је жао због тога и поручујем им да се за гласове боре програмима, а не подметањем и пљувањем – рекао је Стевандић.

  Он је оцијенио да је лицемјерно Бореновићево образложење да би његовим одустајањем од трке за градоначелника Бањалуке била уједињена опозиција.

  – Онај ко први пљује и напада, као што раде ПДП и ДП, јасно ставља свима до знања да им није стало ни до какве јединствене опозиције. Све је јасно из тога како ко води кампању. Кампања СДС-а је чиста, а они склони опозиционим колегама црном пропагандом желе да поправе свој резултат – рекао је Стевандић.

  Како је „Гласу Српске“ рекао извор близак ПДП-у, Бореновићев медијски позив Стевандићу да се повуче из трке за градоначелника услиједио је након што се Чавић наљутио на ПДП, оптуживши ту странку да не ради ништа за њега и да се у кампањи бори само за своју листу.

  Да би изгладио сукоб, Бореновић је у медијима позвао Стевандића да се повуче из изборне трке.

  „Рат“ два опозициона блока у Бањалуци траје неколико мјесеци, од када је на дневни ред стављено проналажење заједничког кандидата за градоначелника Бањалуке.

  Са обје стране пљуштале су оптужбе да супарнички табор минира проналажење заједничког кандидата. Сукоб никада није превазиђен, па је СДС са партнерима за градоначелника кандидовала Стевандића, а ДП и ПДП Чавића.

  Босић и Чавић
  О изборима и кампањи недавно су тајно у Бањалуци разговарали и лидери СДС-а и ДП-а Младен Босић и Драган Чавић. Босић је у Стевандићево име затражио од Чавића да повуче кандидатуру за градоначелника Бањалуке.

  Колики је анимозитет између Чавића и Стевандића видљиво је на интернету, гдје њихове присталице данима по форумима и порталима воде „рат“. Поред позива једном или другом да се повуку и одустану од трке за градоначелника Бањалуке, присталице Чавића и Стевандића износе и тешке оптужбе на рачун противника.

 39. keyser soze

  …a ti slavijo samo pljujes:“olos“, „tajkuni“, „svinje“, samo tako nastavite obice vam se o glavu.

  Ево мишева, када немају више шта, почели и да прете..ово је са теме о фабрици дувана…B-)

 40. keyser soze, 13.09.2012. 22:16:39
  Ha ,ha na tvoju žalost a moju radost nisam ništa od toga što si napisao,a jesam domaći i starosjedilac iz Bl. Ali to je nebitno jer ljudi mogu biti dobri i loši i ništa drugo. Slogan “kuća do kuće“Srpska,ja sam se samo zapitao ako se tu između nađe koja muslimanska,Hrvatska ili nacionalnih manjina(Jevrejska,Ukrajinska,Makedonska ili druge kuće od nekih drugih nacionalnih manjina koji žive u RS) šta ćemo sa njima da uradimo?Po tom sloganu sve kuće trebaju biti Srpske jedna do druge. Dali nacionalne manjine, Hrvati i muslimani treba da svije prodaju ili da ih Vi prinudite da odu da bi se Vaš slogan ispunio? Neznam, dobro neka razmisle oni koji su ga i odabrali.

 41. Српска, кућа до куће, а не српска кућа до куће. Српска је Република Српска, не видим зашто се Република Српска не би могла помињати у слогану? Шта је ту спорно?

 42. Mozda bi trebalo prvo pogledati imovinske kartone tih „postenih“ kandidata. E sada sto je imovina vecine od tih kandidata daleko van RS-a i vjerovatno tesko dostupna popisivacima je otezavajuca okolnost…

 43. MiloradLabus

  Slazem se,ali vaznija stvar je da samo velike stranke mogu da vode drustvo u vremenu krize,kako ocekivati vlast SDS-PDP-DP kad Cavic ne prica s Bosicem i kad se nekoliko puta pokazalo da se SDS i PDP posvadjaju i kako im vjerovati da nece Republiku Srpsku odvesti u nestabilnost i propast.

 44. @miladin

  A sada smo u prosperitetu, pa oni vladaju zato sto imaju masineriju glasaca koji moraju glasati, a vecina gradjana ne izlazi jer smatra da svojim glasom nista ne mijenja, ali polako se bude!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *