Додик и Николић положили вијенце за страдале у Јасеновцу

Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Томислав Николић положили су данас вијенце на гробном пољу „Тополе“ у Спомен-подручју Доња Градина невино страдалим жртвама усташког злочина- геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини. Вијенце су положиле и делегације јасеновачких логораша из Републике Српске и Србије, Народне скупштине Републике Српске, делегација Владе […]

недеља, мај 8, 2016 / 12:24

Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Томислав Николић положили су данас вијенце на гробном пољу „Тополе“ у Спомен-подручју Доња Градина невино страдалим жртвама усташког злочина- геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

Вијенце су положиле и делегације јасеновачких логораша из Републике Српске и Србије, Народне скупштине Републике Српске, делегација Владе Српске, коју је предводила премијер Жељка Цвијановић, као и делегације Владе Србије и Израела, израелског града Модина и града Бањалука.

На гробном-пољу "Тополе" вијенце су положиле и делегације општине Козарска Дубица, СУБНОР-а, Републичке организације породица погинулих, заробљених и несталих, Борачке организације Републике Српске, Савеза удружења ратних војних инвалида, Удружења "Ветерани" и Савеза логораша Републике Српске.

Вијенце је положио и Велимир Сакан, изасланик члана Предсједништва БиХ из реда српског народа Младена Иванића, делегације Парламентарне скупштине БиХ, Савјета министара БиХ, Вијећа народа Републике Српске, амбасадори Руске Федерације, САД, Њемачке, Француске, Велике британије, те Делегације ЕУ.

Вијенце су положиле и делегације Министарства одбране БиХ и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, делегације Рома из Републике Српске и Србије и делегација Српског националног вијећа из Хрватске.

Након полагања вијенаца, комеморативна поворка кренула је према гробном пољу "Храстови" у Спомен-подручју Доња Градина, гдје ће у 12.00 часова бити служен парастос и помен за невино страдале жртве српског, јеврејског и ромског народа.

Дан сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Јасеновац-Доња Градина од прошле године заједнички обиљежавају владе Републике Српске и Србије, на основу потписаног Меморандума о сарадњи у области његовања традиција ослободилачких ратова и обиљежавања годишњица историјских догађаја. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *