Додик и Иванцов се састали и ове недјеље

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и амбасадор Руске федерације Петар Иванцов у Бањалуци су разговарали о расписивању референдума као и неусвајању резолуције о Сребреници у Савјету безбједности на коју је Русија усвојила вето.   Предсједник Додик је рекао да ће се Република Српска борити против правног насиља високог представника и за афирмацију Дејтонског споразума. Додик […]

уторак, јул 28, 2015 / 16:00

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и амбасадор Руске федерације Петар Иванцов у Бањалуци су разговарали о расписивању референдума као и неусвајању резолуције о Сребреници у Савјету безбједности на коју је Русија усвојила вето.

 

Предсједник Додик је рекао да ће се Република Српска борити против правног насиља високог представника и за афирмацију Дејтонског споразума.

Додик је за РТРС рекао да све што се ради има за свој циљ, а циљ је референдум да се укаже на неодрживост оваквог правосудног система.

"Ако је тај циљ могуће остварити реализацијом четири основне области примједби на рад Суда и Тужилаштва, самим тим се остварује тај циљ. Нисам сигуран да неко хоће, тако да вјерујем у референдум и он ће се одржати. Немам ни једне дилеме", рекао је Додик.

Поручио је да се не боји, како каже, политичких издајника који раде по инструкцијама међународне заједнице и сију страх о одржавању референдума.

"Ја се не бојим. Знам шта радим. Овај процес се мора одржати. Он не трпи разговор ко може да буде на штети- личној или политичкој. Референдум је важан. Ако се не супроставимо и не ставимо на позицију одбране путем референдума, за годину или двије Република Српска ће бити празна туристичка атракција", истакао је Додик.

У борби за остваривање својих права Република Српска је добила подршку и Русије. Подршку Руске Федерације и данас је пренио амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов.

Иванцов сматра да је одлука Народне скупштине о расписивању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ заснована на принципима Дејтонског мировног споразума.

Додик и Иванцов су се састали на истом мјесту и прије седам дана.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *