Додик: Хвала Русији, али није вријеме за тријумфализам

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је захвалан Русији, али и чланицама Савјета безбједности Уједињених нација које су биле уздржане током гласања, јер су, како је рекао, препознале лоше намјере Велике Британије у предлогу резолуције. „Међутим, није вријеме за било какву врсту тријумфализма са наше стране, јер то не доноси добро нити Сребреници, […]

среда, јул 8, 2015 / 20:51

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је захвалан Русији, али и чланицама Савјета безбједности Уједињених нација које су биле уздржане током гласања, јер су, како је рекао, препознале лоше намјере Велике Британије у предлогу резолуције.

„Међутим, није вријеме за било какву врсту тријумфализма са наше стране, јер то не доноси добро нити Сребреници, нити одавању почасти према жртвама”, рекао је Додик за „ЕвроБлиц”.

„Ситуација у БиХ сада зависи искључиво од Бошњака, односно од чињенице да ли ће моћи да престану са самосажаљењем”, додао је он.

Додик је још једном изразио најдубље саучешће породицама сребреничких жртава и све у Босни и Херцеговини позвао да престану са политизацијом.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је за „ЕвроБлиц” да је сам приједлог резолуције већ продубио кризу у односима у БиХ и да ће бити потребно да се уложи огроман напор да се тај проблем ријеши.

„Умјесто да тумачимо сједницу Савјета безбједности, за све нас у БиХ је сада најбитније да се окренемо питању – како смирити ситуацију у БиХ”, рекао је Иванић и додао да им у томе неће помоћи нико са стране.  0 КОМЕНТАРА

  1. „Ja znam savršeno dobro šta je bilo, bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Haagu i to je nesporna pravna činjenica“,позната изјава лакташког криминалца. Типично за комунистичку и неокомунистичку ђубрад. Неморалом смрде на километар.

  2. Он се толико запетљао у своје лажи, да ни сам не зна шта је рекао и шта ће рећи сутра. Баш дно комуњарско!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *