Додик-Харченко изразили задовољство отварањем руског центра

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и амбасадор Руске Федерације у БиХ Александар Боцан-Харченко изразили су данас задовољство због отварања Руског центра „Руски мир“ у Бањалуци, који ће омогућити боље односе Српске и Русије у области културе, образовања и науке.  Додик и Боцан-Харченко на састанку у Бањалуци размијенили су мишљења о актуелној политичкој ситуацији у Републици […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 15:46

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и амбасадор Руске Федерације у БиХ Александар Боцан-Харченко изразили су данас задовољство због отварања Руског центра „Руски мир“ у Бањалуци, који ће омогућити боље односе Српске и Русије у области културе, образовања и науке.

 Додик и Боцан-Харченко на састанку у Бањалуци размијенили су мишљења о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Било је ријечи и о економској сарадњи Републике Српске и Русије и конкретизацији пројеката од обостраног интереса.

У Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске данас је отворен руски центар "Руски мир". Фондацију "Руски мир" 2007. године основао је руски предсједник Владимир Путин, с циљем оснивања руских центара широм свијета који би промовисали руску културу и језик у иностранству.

Од оснивања Фондације до данас отворено је 87 центара, а Република Српска, односно БиХ је 41. земља у којој центар постоји.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *