Додик: Федерација је грешка у матриксу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је стварањем Федерације БиХ направљена системска грешка и да је сада јасно да је тај потез био мотивисан да се направи војни савез против Срба и Српске. Додик је синоћ у Требињу рекао да је Федерација БиХ својим нефункционисањем успјела да зароби цијелу БиХ што показује […]

понедељак, август 20, 2012 / 08:15

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је стварањем Федерације БиХ направљена системска грешка и да је сада јасно да је тај потез био мотивисан да се направи војни савез против Срба и Српске.

Додик је синоћ у Требињу рекао да је Федерација БиХ својим нефункционисањем успјела да зароби цијелу БиХ што показује њена неспремност да преживи, а поготово да обезбиједи свој европски пут, што највише кошта Српску.

Српска има институционални и сваки други капацитет да прилагоди своје законодавство европском и спремна је да убрзано иде ка Европи, каже Додик, али наглашава да то није довољно јер је ЕУ опредијељена да прати цијелу БиХ.

"Показује се да је то једна погрешна одлука коју ће Европа морати да доведе у питање или да је посматра на савим други начин. Није праведно према РС, која може да испуни све тражене реформе у њеном оквиру, да буде кажњена на том европском путу", истакао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да би они, који су способнији и спремнији, требало да буду брже примани и награђивани, а не да чекају оне који то нису као што је ФБиХ.

Додик је поновио да је ФБиХ у перманенетној кризи и не показује способност да преживи, већ проузрокује системске проблеме у цијелој БиХ.

"Раније су се проблеми настојали ријешити тако што се та криза из ФБиХ генерализовала и преносила на ниво БиХ тражећи промјене неких уставних аранжмана", истакао је Додик.0 КОМЕНТАРА

 1. Stvarno nemam namjeru komentarisati ove njegove nebuloze sa kojima nam ispira mozgove u zadnje vrijeme kao neka dokona budala, već ću samo reći, da mi se čini da si ti dodiče jedno obično MUDO LABUDOVO B-)

 2. Федерација БиХ је катастрофа, они се усуђују да дају подстицаје за пороизвођаче дувана ито пет пута више него у Републици Српској. Срам их било, то има да се под хитно усагласи и да се ти „подстицаји“ дају само медијским кућама (нормално онима које позитивно пишу о Милораду Додику).

 3. gogo,
  Ovi politicari koji bulazne o ‘drzavi’ znaju da to ne moze proci bez rata. Ko to zeli ponovo ratovati?

  Па те паразитске пијавице би поново и заратили, само уколико би их неко озбиљно покушао одвојити од народне грбаче и крви.

  Не брини ти. Ови неће, незнају и не желе направити праву државу.Њима је овакво стање идеално.
  То је посао за много озбиљније и поштеније људе који ће неминовно доћи и има их.;)

 4. Јесте, Федерација је зло од система, ја знам нека слабовидна лица из нашег дијела РС Источног Сарајева, која пријављују боравак у федералном дијелу Сарајева јер је тамо инвалиднина преко 400 км док је овамо или тешко остварива или у вр’ главе 40 км, е па шта знају та слабовидна лица гдје је боље?
  Пошто слабо виде они треба само да слушају ову моралну громаду, људину са грешком у рођењу!
  Е сад очекујем од федралних мудросера, гомилу реплика у папагај стилу, геноцидна, агресорска,…РС и тако даље, и тако даље, од избора до избора!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *