Додик: Експлоатација никла имала би негативне ефекте по грађане

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска није ушла ни у какву процедуру у погледу експлоатације никла, али је потпуно сигурно да од ње има више негативних елемената, него што би било користи. "Морамо размишљати, прије свега, о очувању животне средине и здравља наших људи", рекао је Додик Срни. Према његовим ријечима, […]

недеља, септембар 16, 2012 / 18:34

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска није ушла ни у какву процедуру у погледу експлоатације никла, али је потпуно сигурно да од ње има више негативних елемената, него што би било користи.

"Морамо размишљати, прије свега, о очувању животне средине и здравља наших људи", рекао је Додик Срни.

Према његовим ријечима, користи од тога могу имати само неке компаније.

"Експлоатација никла сигурно би утицала на промјену комплетне микроклиме и способности да се тамо здраво живи", рекао је Додик и поновио да се у том погледу сада не воде никакве активности.

Српски режисер и директор Парка природе “Мокра гора“ Емир Кустурица упозорио је да би копање никла на Мокрој гори, у Врњачкој бањи и Тополи било директан удар на здравље грађана Србије и Републике Српске.

"Пожар се још није ни угасио, а већ нам пријете неки анонимни рудари", реаговао је Кустурица на најаву српског министра рударства Милана Бачевића да једна страна компанија већ истражује лежишта овог тешког метала.

Ископавање руде би се, како је раније рекао министар Бачевић, обављало на подручју Тополе, на граничном појасу између Врњачке Бање и Трстеника и на потезу између Мокре горе и Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. Ma, kakav nikl presvijetli care! Najveci unistivač naš si ti. Svi zajedno naši vjekovni neprijatelji nisu uspjeli da nas uviju u ovakvu neimaštinu i bijedu i da nas svedu na ovaj broj.
  Zbog toga će tvoje ime vječno biti zapisano crnim masnim slovima u istoriji našoj. Na radost onih koji nas ne vole, a na našu veliku nesreću.

 2. Опа! Усташа-еколог! 🙂 Ма диван си! 🙂 Него.. какав „утицај“ на „здрав живот“ у Српској има хронична потхрањеност становништва, с обзиром да је социјална потрошачка корпа 3,5х минимални лични доходак, одн. 10х просјечна пензија у РС?..

  Прво сте ти и твоја пљачкашка секта довели до тога да нас је сваке године за 3000 мање с ову страну Дрине- а сад те брине квалитет ваздуха?..

 3. Bez obzira što nam precjednik ima tekući skor 15:1 u pogledu objavljenih stavova, sentenci, razmišljanja i doskočica, sam,o redakcija može da ubaci u naslov eksproprijaciju pod eksploataciju i da unese malo adrenalina u istraživačko frontalisanjeB-)

 4. dajte ljudi… ma stvarno dokle ide vasa mrznja prema ovom covjeku…? pa to je cista patologija! ne smije covjek ni da kaze nesto o zastiti zivotne sredine, vi ko kurjaci cekate da ga napadnete. sramota!

 5. Tako je Miladine. Ne obaziri se na zlobne komentare stranih plaćenika. Jedina istina je da veliki dragi vođa sve zna najbolje, a posebno je veliki poznavalac i stručnjak za nikl. Njega sad da pitaš o istraživanjima u CERN-u, on bi i to pojasnio do najsitnijih detalja.

  Lijep pozdrav

 6. Спремне хорде антидржавних хушкача завијених у вео беспријекорних грађана и врхунских патриота, вјерујем ни не читајући текстове, него на сам помен имена додика ваде из арсенала спремљене цитате покушавајући утицати на исход избора као немани.

 7. Је ли нас то ШЕФ упозорава на „негативне ефекте по грађане“ од ЕКСПРОПРИЈАЦИЈЕ или ЕКСПЛОАТАЦИЈЕ никла у Србији?

  Или је обоје негативно за грађане у Репулици Српској? Баш не разумем, а кад ОН каже, има места страху и паници! А и Кустурица тако мисли!

 8. Pecija brate si mi moj, vidje li ti ovih placenickih hordi. Napadaju nam diku nasu, nasega cara.Lijepo me sramota od oni’ u Sarajevu.Sta bi oni dali da imaju ‘vakoga sokola!Ma on vidi iz helikoptera ko sivi soko, ne moze mu se oteti ni fening u nasim dzepovima da ga ne sroci. Ma ni kamen hercegovacki mu se oteti ne moze.
  Heil unser firer.Heil! Heil! Heil!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *