Додик: Био сам командир чете, а не шверцер

Предсједник РС Милорад Додик тврди да су неутемељене изјаве да се „бавио шверцом током рата у БиХ“, те истиче да је добио највише одликовање од Радовна Караџића, бившег предсједника Српске.

четвртак, јун 29, 2017 / 15:15

Реагујући на данашње наводе министра сигурности БиХ Драгана Мектића, да ће изнијети писане податке да се током рата бавио шверцом, Додик је казао да су такве приче више покретане, посебно пред изборе, а увијек се показало да су неутемељене и оповргнуте као спекулације.

– Поносан сам на све што сам радио –  казао је –  истичући да никада није говорио јавно да је био командир чете Војне полиције годину дана „на Аеродрому који је у то вријеме тучен и гранатиран из Хрватске”.

Након тога је, каже, одлуком Народне скупштине РС, као посланик био обавезан да учествује у њеном раду.

Додик је у изјави новинарима у Бањој Луци додао и да постоје уговори да је продао станове у Београду, те по том основу унио у БиХ 200.000 еура.

– Станови су продани и у том погледу нема ништа ново, рекао је Додик уз став да се не жели да бави Мектићем.

Каже и да њега не могу уцјењивати и да ће наставити указивати на то да су у институцијама БиХ угрожени интереси РС, и да то јавност зна боље од њега.

Претходно је Мектић на конференцији за новинаре најавио да ће, сваки пут када га Додик назове издајником, изаћи на конференцију за новинаре и предочити папире о “Додиковом шверцу током рата, јер је он дезертер и није бранио РС у рату…”.

Додао је и да Додик причом о становима у Београду “већ 15 година покрива све своје трансакције”, преноси Фена.5 КОМЕНТАРА

 1. ХАХА… волио бих у то вријеме видети ту чету, састав “војника”…,вјероватно се роба тада могла ваљати и авионима…,
  сјећам се у БЛ 93′ слике,сретнем једног капетана у шареној униформи са све чиновима,иде са пијаце, о левом рамену калаш са преклопним кундаком, у десној руци цекер пун паприка и парадајза, на ногама папуче без чарапа…,била врућина јбга…,

  Тако провео цијели рат у БЛ.
  3 пута мијењао станове, давно “испословао инвалидску пензију”…неда ми се истраживати можда је и одликован…,

 2. “Командир чете”? Можда “Курир пете чете”? Неко је нешта овдје помјешао? Или му је за ту тврдњу као инспирација послужила ова партизанска прича о куриру из Шуварових уџбеника? Ко ли би га знао?

 3. Iz dramskog teksta “Sabirni Centar”

  “Mrtvi su dobili periferiju a prezivjeli strogi centar.

  E kad je ovo napisao D.Kovacevic , no vratimo se sustini:
  “A ja sam se često pitao: Ima li života pre smrti? Na groblju, svako od nas počinje svoj drugi život iz početka: prvo dan, prva nedelja, šest nedelja, šest meseci, prva godina, druga, deset godina, dvadeset…A onda, polako počinjemo da umiremo po drugi put u sećanjima. E tad počinje naša beskonačna i večna smrt.”

  Inace ko moze najbolje posvjedociti o ratnom stazu VELIKOG sina naseg naroda bez narodnosti je svakako Milan Ninkovic iz Doboja….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *