Додик: БиХ посљедња политичка диктатура у Европи

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је БиХ посљедња политичка диктатура у Европи, диктатура високих представника и међународне заједнице, која мора да престане једног дана.  Коментаришући медијске спекулације да би за рјешење стања у Федерацији БиХ могла да буду употријебљена "бонска овлаштења", Додик је новинарима у Бањалуци рекао да је увијек против употребе […]

уторак, март 26, 2013 / 18:03

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је БиХ посљедња политичка диктатура у Европи, диктатура високих представника и међународне заједнице, која мора да престане једног дана.

 Коментаришући медијске спекулације да би за рјешење стања у Федерацији БиХ могла да буду употријебљена "бонска овлаштења", Додик је новинарима у Бањалуци рекао да је увијек против употребе тих овлаштења високог представника, па и када је ријеч о Федерацији БиХ.

Додик је оцијенио да ни Инцко ни међународна заједница не би требало да се мјешају у ту ситуацију.

"Кад год је високи представник нешто радио из сличних мотива, настала је општа заврзлама", напоменуо је Додик и додао да је сама међународна заједница својим одлукама направила ФБиХ неспособном.

Од СДС ћемо тражити смјену Мандића и људи око министра Шаровића

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће на састанку са представницима СДС-а у четвртак бити затражена смјена правобраниоца БиХ Млађена Мандића и људи око министра спољне трговине и економских односа Мирка Шаровића.

"Желимо да дамо шансу реализацији платформе о заједничком дјеловању на нивоу БиХ, али ту ће морати да се иде у додатне гаранције за будуће понашање. Матрица је да видимо зашто су се чиниле неке ствари које нису требале и зашто је кадар СДС-а и господин Мандић тврдио да постоји државна имовина БиХ када је сва политичка борба РС посљедњих година усмјерена на то," рекао је Додик.

Он је упитао да ли је довољан “један слободан стријелац да то на тај начин презентује или ће се поштовати политика која је договорена”?
Додик је нагласио да ће морати да буду смијењени и људи око Шаровића.

"Људи који су око њега мораће да оду. Више се неће чекати ни један тренутак. Шаровић мора показати способност да то уради. Немамо разлога да опраштамо било коме и било шта. СНСД и ја уложили смо много свога кредибилитета, личног и политичког, да би обезбиједили позиције РС на нивоу БиХ и неће је нико угрожавати таман он долазио из СДС-а. Поготово то неће из СДС-а," рекао је Додик.0 КОМЕНТАРА

  1. Pa , oni te dovedoše na tenkovima tu gdje si sada.

    A, najveći diktator u svijetu si ti. Skupština, vlada, sud i tužilaštvo, agencije, senat, agencije, …. su šarene laže, to su prazna slova na papiru, jer ti si to sve.
    Ove institcije treba da budu raspuštene, do tvog odlaska gdje ti je mjesto , i na taj način ostvarili velike uštede.

    Ali, tebi to nije cilj, tebi je cilj što brži nestanak Srpske.

  2. Да је БиХ куртон од државе, јасно се види кад додиков мајмун станковић износи у џакама паре отете од народа РС, а да је држава, такво крајишко лоповско смеће би било ухапшено истог дана и наравно то говно од предсједника снсд-а, те бандитске квази-странке!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *