Додик: Бићу у политици док ме буду бирали

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће СНСД на предстојећем Сабору манифестовати снагу и јединство. “Што се тиче припрема Сабора, морам да кажемо да смо имали најзначајнију припрему до сада. Одржали смо неколико сједница Извршног одбора, Главни одбор и важно савјетовање у Теслићу које је дало смјернице за израду новог статута и нових програмских […]

уторак, април 21, 2015 / 16:21

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће СНСД на предстојећем Сабору манифестовати снагу и јединство.

“Што се тиче припрема Сабора, морам да кажемо да смо имали најзначајнију припрему до сада. Одржали смо неколико сједница Извршног одбора, Главни одбор и важно савјетовање у Теслићу које је дало смјернице за израду новог статута и нових програмских аката”, рекао је Додик.

Говорећи о својим политичким амбицијама, Додик је рекао да ће остати у политици док год буде биран, као и да је на основу приједлога општинских одбора СНСД-а он једини кандидат за предсједника странке.

“Долази тешко и сложено вријеме, много изазова. За СНСД је важно да има јасне политике од којих се неће одступити и који могу да прикупе пажњу и подршку”, рекао је Додик.

Он је навео да до сада није имао амбицију да се кандидује за члана Предсједништва БиХ, наводећи да ће то да учини уколико процијени да ће са те функције бити у прилици да помогне јачању позиције Републике Српске и повратку дејтонских овлаштења која су изгубљена.

“Уколико оцијеним да је то фарса, шта ћу онда ту на тој позицији која су суштини ни о чему не одлучује”, додао је предсједник СНСД-а.

Додик је рекао да ће Рајко Васић и Игор Радојичић и даље бити важни људи за странку, те да су неки погрешно протумачили Васићеве ставове.

Он је нагласио да Васић жели да СНСД буде боља и успјешнија политичка партија, а не да се растаче.

“Васић и Радојичић су имали право да дођу на органе странке и износе своје ставове. Њима нико није онемогућио да на Извршном одбору, Предсједништву партије говоре о томе. Они то нису учинили већ су износили тако како су износили”, рекао је Додик.

Он је напоменуо да Васић и Радојичић имају могућност да током припрема Сабора СНСД-а учине да њихови ставови и оно што они сматрају да је битно, постане важно и у странци. “Да ли су то учинили или не видјећемо на Сабору”, додао је Додик.

Он је поновио да је СНСД остварио побједу на протеклим изборима и да је Младен Иванић побиједио Жељку Цвијановић у трци за члана Предсједништва БиХ, захваљујући гласовима у одсуству Бошњака који желе штету Републици Српској.

Додик је нагласио да је СНСД добио највећи број гласова за Народну скупштину Републике Српске, да има највећи број посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и највећи број делегата у Дому народа из Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. KO JE UBIO MILANA VUKELICA?

  KO JE UBIO RS, EKONOMSKI, DEMOGRAFSKI, DUHOVNO?

  KO JE RS VRATIO U ROBOVLASNISTVO?
  KO JE OD RS NAPRAVIO MUCILISTE, LOGOR, GULAG?

  DA, ODGOVOR JE TACAN!
  BRAVO!

  ZAR NE?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *