До 14. маја поднијети захтјев за репрограм

БАЊАЛУКА- Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске упозорило је сва правна и физичка лица која нису до краја прошле године измирила своја дуговања, да су обавезни да до 14. маја поднесу захтјев за репрограмирање обавеза. У саопштењу Министарства се прецизира да се под обавезама које имају физичка лица према Министарству, а које су предмет […]

четвртак, април 21, 2011 / 15:29

БАЊАЛУКА- Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске упозорило је сва правна и физичка лица која нису до краја прошле године измирила своја дуговања, да су обавезни да до 14. маја поднесу захтјев за репрограмирање обавеза.

У саопштењу Министарства се прецизира да се под обавезама које имају физичка лица према Министарству, а које су предмет репрограма, подразумијевају обавезе са стањем на дан 31. децембар 2010. године по основу кредита датих из донације Владе Холандије за стеоне јунице у износу од 1.051.886 КМ.

Ту такође спадају и обавезе по основу кредита датих из донације Владе Словеније за пољопривредну механизацију у износу од 46.509 КМ, као и кредита датих из средстава Владе Јапана за пољопривредну механизацију у износу од 2.515.999 КМ.

У саопштењу се додаје да се под обавезама које имају правна лица, а која су предмет репрограма, подразумијевају и обавезе по основу правоснажних судских пресуда, које имају физичка и правна лица.

Из Министарства подсјећају да репрограмирање обавеза физичка лица врше на основу захтјева који подносе Министарству, уз који прилажу фотокопију раније закљученог уговора о робном кредиту, наглашавајући да репрограмирање обавеза физичким лицима Министарство може да одобри на период до 31. децембра ове године.

У саопштењу се додаје да репрограмирање обавеза правним лицима Министарство може да одобри на период до четири године, односно не више од 48 једнаких мјесечних рата, рачунајући од дана почетка отплате, са могућношћу грејс периода највише до једне године.

"Продужење рока правним лицима, за раније репрограмиране обавезе, према одлуци Владе РС, може да се одобри на период до 31. децембра 2012. године", наводи се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *