ДНС се хвали истраживањем НДИ

Истраживање које је недавно спроведено на територији Републике Српске показује да су популарност и подршка Демократском народном савезу у сталном порасту.

недеља, септембар 24, 2017 / 21:06

Наиме, према резултатима мјерења рејтинга политичких партија у Републици Српској које су у протеклих неколико недјеља спровели НДИ и неколико реномираних и признатих агенција, Демократски народни савез се налази на трећем мјесту са рејтингом од 12,4 %. Испред Демократског народног савеза налазе се Савез независних социјалдемократа који са 36,2% чврсто држи прво мјесто, те Српска демократска странка која је са 14,7 % на другом мјесту. Партија демократског прогреса се са 9,8 % налази на четвртом мјесту, док Социјалистичкој партији вјерује 3,7 % испитаника. Повјерење Народном демократском покрету и Уједињеној Српској исказало је 2,6 %, односно 2,2 % грађана.

Када је у питању највећи град у Републици Српској, Демократски народни савез и поред недавних турбуленција које су се дешавале у овој странци у Бањој Луци, биљежи стални раст рејтинга и са 13,7% заузима друго мјесто, иза СНСД-а који је са 40,2% на врху табеле. За леђима ДНС-у је ПДП са 13,2 %. Повјерење Бањалучана преосталим политичким странкама које су заступљене у бањалучком парламенту показало се готово идентично, па тако СДС-у вјерује 5,9 %, НДП-у 5,8 %, Уједињеној Српској 5,4%, а Социјалистичкој партији 5,3% испитаника.

Демократски народни савез је и даље неприкосновен у Приједору, гдје држи чврсто прво мјесто са 34,7 % повјерења. На другом мјесту је СНСД са 20,6%, док је СДС са 13,2% на трећем мјесту по популарности међу Приједорчанима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *