ДНС пише Гаврановићу, брани своје кадрове

Клуб одборника ДНС-а Бања Лука упутио је отворено писмо градоначелнику Бање Луке Слободану Гаврановићу, у коме дају подршку директорици Центра за социјални рад Вери Сладојевић и упозоравају на покушаје манипулације у раду Центра.

петак, мај 20, 2016 / 11:20

Клуб одборника ДНС-а Бања Лука упутио је отворено писмо градоначелнику Бање Луке Слободану Гаврановићу, у коме дају подршку директорици Центра за социјални рад Вери Сладојевић и упозоравају на покушаје манипулације у раду Центра.

“Клуб одборника ДНС-а даје пуну подршку директорици Центра за социјални рад гђи. Вери Сладојевић и руководству Центра у настојањима да ова установа буде примјер успјешног и транспарентног пословања, а на корист социјалним категоријама због којих је и основана.

Свим кадровима ДНС-а, па тако и директорици Центра за социјални рад, наложено је да правичност, стручност, истина, јавност и транспарентност буду принципи рада са корисницима услуга. Знали смо да ће управо ти кадрови бити изложена бруталној кампањи, и зато смо се припремили и нећемо, и не можемо остати нијеми, јер никада нисмо ни остајали без ријечи када смо бранили те принципе. Знали смо да ће бити нападнути од оних који су вођени искључиво личним и страначким интересима.

Нисмо остали, нити ћемо остати нијеми да изнесемо у јавност злоупотребу положаја појединих радника Центра када су у питању дјеца без родитељског старања, расипање новца из Центра, ревизије уговора које су имале све само не правну заснованст и оправданост трошења средстава. Нисмо ћутали на недомаћински однос према Центру, и зато смо сада на удару.

Господо која критикујете, присјетите се свога кадра чији су извјештаји у Скупштини града једногласно одбачени и чији је рад критикован од свих политичких партија па и од вашег СНСД-а.

Не изненађује нас конотација да је наш кадар кривац за трагичан губитак живота једне младе особе, да је плата директора посљедица што најугроженија категорија корисника није имала средства да се признају права. Знали смо да ће бити осуђен наш кадар, критикован, прозиван и оптуживан, јер то редовно тако радите. Исто тако знали смо да ће све то потећи од оних који примају на стотине партијских послушника, не марећи за дјецу погинулих бораца, од оних чије су плате вишеструко веће, од оних који читав радни вијек живе од буџетских средстава, напросто од оних који не могу поднијети било чији успјех.

Занимљиво да је на овом мјесту ваш кадар имао двоструко већу плату од плате садашњег директора и да то није представљало никакав проблем. У сличним и мање битним јавним установама директори, Ваши кадрови, имају 20 или 30 % већа примања, али то припада тој елити, а не другима.

Предлажемо да се плате свим буџетским корисницима исплаћују тек пошто се измире обавезе према корисницима у социјалној потреби.

Најчудније је од свега што се жели оспорити нашим кадровима кандидатура на наредним локалним изборима и то од оних који читав свој живот су на некаквим изборним листама. Ваљда је у овом нашем „тамном вилајету“ забрањено бити биран и ваљда је то резервисано само за одабрану политичку елиту.

Покушај хушкања радника Центра на штрајк је баш отужна и дегутантна прича. У посљедњих годину дана влада радна клима, потпуне посвећености испуњавању радних обавеза, а права радника према закону су задовољена. Ако политика коју водимо са руководством Центра захтијева рад, одговорност и дисциплину у раду, са редовним исплатама плата, годишњим одморима, паузама и наградама, онда они који хушкају на штрајк позивамо да виде како је то у реалноом сектору, мада знамо да то њих не занима.

На крају, наши мотиви су искрени, ми иступамо јавно и не бојимо се причати о нашем раду јер иза њега стојимо. Зато знамо, да ова борба неће бити лака, поготово када мислите својом главом, када нисте само поданик и имате храбрости да се супротставите управо онима који мисле да све знају и који хоће да владају са судбинама свих нас а нису способни да владају собом.” Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *