ДНС о Електрокрајини: Смијенили раднике, довели нераднике

Нерадници смијенили раднике, констатирао је данас Демократски народни савез (ДНС) РС-а у поводу смјена извршних директора у предузећу „Електрокрајина“. Међу смијењеним налази се и Ненад Шукало, који је члан ДНС-а. -Ништа чудно није у томе што је извршена смјена, да предсједница Надзорног одбора Божица Вукашиновић и медији нису прихватили да је то рјешење за губитке […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 14:13

Нерадници смијенили раднике, констатирао је данас Демократски народни савез (ДНС) РС-а у поводу смјена извршних директора у предузећу „Електрокрајина“. Међу смијењеним налази се и Ненад Шукало, који је члан ДНС-а.

-Ништа чудно није у томе што је извршена смјена, да предсједница Надзорног одбора Божица Вукашиновић и медији нису прихватили да је то рјешење за губитке у „Електрокрајини“, тврди ДНС.

Уз изношење тврдње да су, у овом случају, “нерадници смијенили раднике”, из ове странке наводе да ће вријеме ће показати колико су у праву због ове констатације.

-Онај ко познаје Шукала, зна га као изузетно стручног и поштеног човјека и да су питали било кога од радника или других лица из „Електрокрајине“ исто би ово потврдили. На овакав начин замагљивати ствари није начин за превазилажење кризе у овој, нити било којој другој фирми, наводи ДНС.

У РС-у су појавили опречни ставови о смјени три извршна директора бањалучке Електрокрајине.

Док предсједница Надзорног одбора Божица Вукашиновић тврди да су смијењени због непослошености, јер су онемогућавали рад управе овог предузећа, појавиле су се и незваничне информације да је разлог уствари то што су одбили да потпишу рјешење о новом кредитном задужењу и то од 20 милиона КМ.

Неоспорно је једино да ово диструбутивно предузеће годинама послује с губицима на мрежи који су знатно већи од толератне границе, али су наводно губици у овој фирми “старији” од доласка на дужност смијењених извршних директора.

Одлуком Надзорног одбора с досадашњих функција смјењени су Ненад Шукало, изврши директор за техничке послове, Дујко Комљеновић, који је обављао функцију извршног директора за правне послове и Мирослав Солдат, извршни директор за економске послове у Електрокрајини Бањалука, а на њихова мјеста именовани су вршиоци дужности Ненад Дрљача, Рајко Срдић и Остоја Думоњић.

Иначе, финансијски извјештај за трећи квартал 2012. године показао је да је електродистрибутивно предузеће за бањалучку регију остварило губитак од чак 5.373.746 КМ, док су 990.163 КМ остали губици директно у капиталу.
Ово предузеће има вишемилионске дугорочне и краткорочне обавезе.0 КОМЕНТАРА

  1. Електрокрајина је у губитку око 5 милиона КМ и смјењени су извршни директори, Поште Српске су у губитку 10 милиона КМ, радници не могу овјерити здраствене књижице и нико никога не смјењује…

    ПС. Надлежни министар је ДНС – Недељко Чубриловић…

  2. И ако је „стручан и поштен“,не мора да значи да је способан за тако велику и одговорну функцију.Човјек није дорастао тој функцији,то је сигурно.

  3. Чини ми се да је многима који су до сада лагодно живјели на државним јаслама почела вода да улази на уши те тако сада ови који су партијски утицајнији гурају мање утицајне под себе да би дошли колико толико до даха!

    Све у свему брод је шупаљ! Рупа је огромна! Одговорности није било нити су се санкционисале грешке на вријеме и сада падају појединци да би се крупнији људи који контролишу разноразне интересе извукли.

    Има она народна: „Ко с ђаволом тикве сади о главу му се разбијају!“ Надајмо се да није тако, али вријеме свакоме покаже трагове рада или нерада!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *