ДНС и СНСД прославили „20 година коалиције“

Поводом 20 година дјеловања у коалицији одржана заједничка сједница предсједништава СНСД-а и ДНС-а.
Циљ СНСД-а и ДНС-а апсолутна побједа на изборима

уторак, октобар 10, 2017 / 07:23

Предсједништва СНСД-а и ДНС-а закључила су данас да је циљ ове коалиције апсолутна побједа на општим изборима 2018. године.

Лидери СНСД-а Милорад Додик и ДНС-а Марко Павић рекли су новинарима након сједнице да би апсолутна побједа значила тријумф кандидата ових странака за предсједника Републике Српске, члана Предсједништва БиХ из Српске, већину у Народној скупштини и избор 10 посланика у Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

На заједничкој сједници предсједништава СНСД-а и ДНС-а на Мраковици наглашено је да ће институције Републике Српске и њихов рад бити брањени свим средствима. Сједница је одржана поводом 20 година коалиционог дјеловања СНСД-а и ДНС-а.

Додик је изјавии да ће свим средствима бити брањене институције Републике Српске и њихов несметан рад.

„Против смо блокаде Народне скупштине Републике Српске и насиља као начина политичког дјеловања. У Републици Српској постоји скупштинска већина која жели да ради, што по сваку цијену мора бити омогућено“, рекао је новинарима Додик.

Он је изразио задовољство заједничким радом коалиције СНСД-ДНС у посљедњих 20 година..

„ДНС и СНСД су се показали као стабилни коалициони партнери. Дјеловање које смо имали у посљедњих 20 година је добра гаранција за рад у будућности, а сличан састанак ћемо имати и са Социјалистичком партијом“, рекао је Додик и подсјетио да је коалиција ове двије партије најдуготрајнија на Балкану.

Он је најавио да ће у наредних 30 дана у свим локалним заједницама у Републици Српској бити анализирани међусобни односи СНСД-а и ДНС-а да би било постигнуто јединство.

„Потврђујемо одлуку и о заједничком наступу на изборима наредне године са Социјалистичком партијом и осталим странкама и социјалним групама, о чему ћемо се договарати“, навео је Додик.

Говорећи о данашњој ослобађајућој пресуди Суда БиХ команданту муслиманских снага у Сребреници Насеру Орићу, Додик је рекао да СНСД и ДНС сматрају да су Суд и Тужилаштво БиХ потврдили да не могу имати системску подршку из Републике Српске.

„Два предсједиштва данас су се сагласила да је неопходно одржати хитан састанак у Српској са свим политичким представницима да би се договорили о спречавању негативних одлука Суда и Тужилаштва на простору Српске“, рекао је Додик и поновио да ове институције служе за политичку осуду српског народа.

Павић је оцијенио да су СНСД и ДНС у 20 година коалиционог дјеловања имали стабилну власт и институције, што је утицало на развој Републике Српске.

„Дјеловање коалиције СНСД-ДНС почело је крајем 1997. године, на тадашњим изборима“, рекао је Павић.

(СРНА)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *