Ђоковић у финалу Отвореног првенства САД

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Отвореног првенства САД, пошто је побиједио Шпанца Давида Ферера у четири сета, 2:6, 6:1, 6:4, 6:2. Меч браниоца титуле Ђоковића и Ферера почео је јуче, али је прекинут због неверемена при вођству Шпанца од 5:2. Ђоковић ће у финалу играти против Ендија Мареја, који је у четири […]

недеља, септембар 9, 2012 / 20:00

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Отвореног првенства САД, пошто је побиједио Шпанца Давида Ферера у четири сета, 2:6, 6:1, 6:4, 6:2.

Меч браниоца титуле Ђоковића и Ферера почео је јуче, али је прекинут због неверемена при вођству Шпанца од 5:2.

Ђоковић ће у финалу играти против Ендија Мареја, који је у четири сета јуче побиједио Томаша Бердиха.

Бранилац титуле на Отвореном првенству САД у тенису рекао је данас да се нада да ће му то искуство помоћи у сутрашњем финалу против Ендија Мареја.

„Јако га (Мареја) поштујем као играча и особу. Ово му је пето финале и биће изузетно мотивисан, али и ја сам мотивисан да освојим гренд слем титулу…Знам какав је осећај освојити титулу овде и верујем да ће ми то помоћи”, рекао је Ђоковић телевизији Прва.

Он је казао да је самоувјерен, иако га је Мареј побиједио у њиховом последњем међусобном сусрету.

„Јесте ме победио, али то је било на трави, на Олимпијади. На овој подлози имам две победе против њега”, казао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер признао је да му је добро дошао прекид меча јуче, јер је оцијенио да се Ферер боље снашао у вјетровитим условима.

„Били су јако незгодни услови на терену. Очигледно је било да се боље снашао на ветру. Имао сам среће да је дошла киша, иначе бих јако тешко пронашао ритам на онаквом времену. Данас сам на терену био потпуно другачији, много офанзивнији”, рекао је Ђоковић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *