Ђокић: Ослободите Черека

Лидер Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић сматра да је најбоље рјешење да Милован Черек, који је ухапшен по налогу Специјалног тужилаштва Српске, буде ослобођен, како би нормално могао обављати посао начелника општине Брод. "Ако је процес против Черека већ отпочео, нека иде некаквим својим током, уз могућност да он може да реагује како би заштитио […]

понедељак, септембар 17, 2012 / 16:53

Лидер Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић сматра да је најбоље рјешење да Милован Черек, који је ухапшен по налогу Специјалног тужилаштва Српске, буде ослобођен, како би нормално могао обављати посао начелника општине Брод.

"Ако је процес против Черека већ отпочео, нека иде некаквим својим током, уз могућност да он може да реагује како би заштитио своја људска и политичка права", рекао је Ђокић данас у Бањалуци.

Одговарајући на питање новинара да ли је хапшење Черека, који је и кандидат СП за начелника општине Брод, утицало на односе у владајућој коалицији, Ђокић је рекао да ова странка нема намјеру да се овим питањем бави у предизборној кампањи.

Ђокић је рекао да ће СП сачекати да види како ће се о свему овоме одредити остали коалициони партнери, закључујући да ова странка неће повлачити било какве нервозне потезе "који би могли да стварају посљедице било коме, па и СП".

Начелник општине Брод Милован Черек ухапшен је у петак, 14. септембра, према налогу Специјалног тужилаштва Републике Српске. Окружни суд у Бањалуци одредио му је једномјесечни притвор због сумње да је примао мито.

Ванредна сједница

Општина Брод предузела је активности у вези са одржавањем ванредне сједнице локалног парламента на којој би требало да буде именован вршилац дужности замјеника начелника општине умјесто начелника Милована Черека.

Предсједник Скупштине општине Брод Исмет Ђухерић јутрос је одржао састанак са начелницима одјељења и позвао их да наставе да раде свој посао у складу са законом и важећим актима, а за добробит грађана.

"Општина може да функционише један краћи период без начелника или вршиоца дужности замјеника начелника у складу са прописима и уз помоћ виших надлежних органа", рекао је Ђухерић.

Закон о управи и локалној самоуправи Републике Српске предвиђа могућност да локални парламент ванредно засједа и именује вршиоца дужности замјеника начелника општине умјесто изабраног начелника који је трајно спријечен да обавља ову функцију.0 КОМЕНТАРА

  1. stric ovog izdajnika-retko fin covek, kaze: rodjenoj strini nije pisao 20 godina samo zato sto zivi na lenjinovom bulevaru. da zivi na ruzveltovom ili cercilovom, pisao bi joj svaki dan. svi to znaju i niko nista ne preduzima.
    B-)

  2. Kao sto se i ocekivalo. Ali Dacic ne jebe Laktasenka ni za sljivu. On ce i biti taj koji ce ga isporuciti buducem ministru policije Petru Djokicu. Zivi bili 2014 je blizu, a svi koji budu pravili Vladu zvace SP zbog SPS-a koji je na vlasti u Srbiji. A treba zita iz rezervi, treba ovog onog itd………

  3. Па покажи му свој рецепт изласка из ћорке, перице мој ђоко..B-)

    На који зонфа си ти избјего пресуду и затвор пренеси то своје знање и искуство на те своје следбенике!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *