Ђокић: ОХР у Брчком је превазиђен

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је ОХР у Брчком одавно превазиђена форма организације политичке власти. "ОХР у Брчком остварио је своју улогу, дао је велики допринос провођењу арбитражне одлуке у Брчком и она се вјероватно не би ни провела да ОХР није имао ту дозу упорности и осмишљавања […]

уторак, август 28, 2012 / 12:19

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је ОХР у Брчком одавно превазиђена форма организације политичке власти.

"ОХР у Брчком остварио је своју улогу, дао је велики допринос провођењу арбитражне одлуке у Брчком и она се вјероватно не би ни провела да ОХР није имао ту дозу упорности и осмишљавања метода како ту одлуку да проведе", рекао је Ђокић Срни.

Он је додао да у Брчком сва питања након одласка ОХР-а нису разријешена, те да је Брчко град у којем постоје врло примјетна међунационална подвојеност, а што није добро за живот људи у њему.

Ђокић је нагласио да је у Брчком настала нова реалност, политичка и друштвена, на коју становништво још није спремно да се прилагоди, али којој ни бројни политичари који дјелују у Брчком не дају допринос.

"Сви знају да је то тако, али бјеже од тога да се прилагоде таквом начину живота и тиме се кажњавају грађани, не политичари. Мислим да је крајње вријеме да се и то почне у Брчком мијењати и да се учине напори да се побољша живот људи у Брчком", рекао је Ђокић.

Ђокић је истакао да је Брчко, као посебна територијална и политичка област у БиХ, имало сјајну шансу коју у доброј мјери није искористило.

"Још је на снази дистрикт и посебан облик организације живота и власти у Брчком, који треба искористити на бољи начин него што се тренутно користи. ОХР треба да заврши то како је започео и да управљање подручјем Брчког остави људима који тамо живе", рекао је Ђокић.

Он је изразио увјерење да ће људи који живе и раде у Брчком бити спремнији на договоре и компромисе када схвате да нема више дежурног судије, тужиоца, којем се могу јављати, као што су то до сада многи чинили у неким спорним ситуацијама.

"Мислим да је крајње вријеме да и Брчко дијели судбину БиХ и да за управљање тим подручјем одговорност преузму локалне политичке структуре,а и грађани", закључио је Ђокић.

Канцеларија ОХР-а у Брчком биће затворена 31. августа на основу одлуке Савјета за провођење мира, изјавила је јуче Срни портпарол брчанске Канцеларије ОХР-а Драгана Кнежевић.
Она је напоменула да ће процес супервизије потрајати још неко вријеме.0 КОМЕНТАРА

  1. Ministar Pera pinokio. Ko krade taj laze, i obratno, a ko laze izraste mu nos kao u pinokija.
    Jedini uslov kod nas da budes ministar ili na nekoj funkciji je da budes lopov i lazov.Sto veci lopov , to veca funkcija.
    Mi nismo normalna i sretna zemlja sve dok ne postoji odgovornost funkcionera za namjerno ili nenamjernno pogresne postupke, sve dok sposobni i posteni ljudi ne budu na odgovornim funkcijama bez obzira na stranacku pripadnost, a kriminalci poput Pere pinokija ne budu u bukagijama.

  2. Поздрав за Приједора, а што се перице ђокице пинокиа тиче, на западу ништа ново, лаже исто као и прије само још масније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *