Ђокић: 20 милиона за запошљавање

Влада Републике Српске ће у наредној години обезбиједити 20 милиона КМ којима ће бити директно подстицано ново запошљавање и очување постојећих радних мјеста у Српској, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић. Он је истакао да ће Влада Српске у складу са Стратегијом запољашавања, као и до сада, усвојити Акциони план запошљавања […]

субота, децембар 15, 2012 / 19:15

Влада Републике Српске ће у наредној години обезбиједити 20 милиона КМ којима ће бити директно подстицано ново запошљавање и очување постојећих радних мјеста у Српској, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић.

Он је истакао да ће Влада Српске у складу са Стратегијом запољашавања, као и до сада, усвојити Акциони план запошљавања за наредну годину.

"За 2013. годину смо начинили велики корак напријед; обезбиједили смо нових осам милиона КМ, у односу на ранија два милиона КМ, те ћемо имати укупно 10 милиона КМ којим ће бити подстицано запошљавање посредством инструмената Владе. Уз то, процјена је да ћемо из средстава Завода за запошљавање Републике Српске у те сврхе обезбиједити 10 милиона КМ", рекао је Ђокић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је истакао да је Влада Српске одлучна да и даље подстиче нова запошљавања и очува постојећа радна мјеста у Републици Српској.

"Посредством Министарства индустрије, енергетике и рударства у 2013. години биће обезбијеђено 20 милиона КМ за подстицање привредног раста и развоја, одржавање производње у предузећима, те подршку развојним пројектима, посебно у производњама које су орјентисане ка извозу", појаснио је Ђокић.

Према његовим ријечима, посредством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Влада ће у наредној години обезбиједити додатних 28 милиона КМ за подстицаје за развој пољопривредне производње и извршавање свих обавеза према пољопривредницима, чиме ће средства Владе у те сврхе у 2013. години износити укупно 88 милиона КМ.

Ђокић је нагласио да је пољопривредна производња важан ресурс Републике Српске, у који Влада Српске жели да укључује нове пољопривредне произвођаче који у свом раду морају осјећати подршку државе.

"Нисмо аграрна земља, али то можемо постати са нашим капацитетима", оцијенио је Ђокић, те додао да је пољопривреда важна оријентација Владе, али да је неопходно сачувати и све остале индустријске гране у Српској.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *