Ђинпинг: Суздржана Кина нема приватних интереса у Украјини

Кинески предсједник Си Ђинпинг рекао је да његова земља нема „приватни аранжман“ у вези с украјинском кризом, за коју се нада да ће бити ријешена политичким и дипломатским средствима. "Кина нема никакве приватне интересе што се тиче Украјине", рекао је Ђинпинг на заједничкој конференцији за новинаре са њемачким канцеларом Ангелом Меркел. Ђингпинг, који је у […]

петак, март 28, 2014 / 18:47

Кинески предсједник Си Ђинпинг рекао је да његова земља нема „приватни аранжман“ у вези с украјинском кризом, за коју се нада да ће бити ријешена политичким и дипломатским средствима.

"Кина нема никакве приватне интересе што се тиче Украјине", рекао је Ђинпинг на заједничкој конференцији за новинаре са њемачким канцеларом Ангелом Меркел.

Ђингпинг, који је у посјети Берлину, рекао је да све стране треба да траже политичко и дипломатско рјешење сукоба.

У гласању у Савјету безбједности УН почетком мјесеца о резолуцији у којој је осуђен референдум на Криму Кина је била уздржана.

"Да сам ја на мјесту Русије, не бих била задовољна бројем гласова у корист Москве", рекла је Меркелова.

Меркелова је навела да је од кључне важности осигурати слободу изражавања и у Кини и у Њемачкој.

"Широко и слободно изражавање мишљења је веома важан елемент за промовисање креативности друштва, било у домену истраживања, културе или грађанског друштва", рекла је Меркелова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *