Ђинпинг и Путин потписали: Према Кини тече гас у вриједности 400 милијарди долара

Руски „Гаспром“ и кинески ЦНПЦ склопили су споразум о испорукама природног гаса Кини, а документ је потписан у присуству руског предсједника Владимира Путина и кинеског лидера Си Ђинпинга. Директор "Гаспрома" Алексеј Милер рекао је да је у уговору дефинисана испорука гаса у вриједности од 400 милијарди долара у наредних 30 година, пренио је Итар-тас. Двије […]

среда, мај 21, 2014 / 12:20

Руски „Гаспром“ и кинески ЦНПЦ склопили су споразум о испорукама природног гаса Кини, а документ је потписан у присуству руског предсједника Владимира Путина и кинеског лидера Си Ђинпинга.

Директор "Гаспрома" Алексеј Милер рекао је да је у уговору дефинисана испорука гаса у вриједности од 400 милијарди долара у наредних 30 година, пренио је Итар-тас.

Двије земље годинама су се припремале за потписивање овог споразума.

"Гаспром" и ЦНПЦ су у октобру 2009. године склопили оквирни споразум о главним условима за испоруке руског природног гаса Кини у количини од 60 милијарди кубних метара годишње.

У септембру 2010. године потписан је споразум са проширеним условима, а у марту 2013. меморандум о разумијевању у вези са пројектом испоруке гаса источним цјевоводом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *