Ђилас: Влада лоша, истина сакривена

Предсједник Демократске странке /ДС/ Драган Ђилас оцијенио је данас да је ситуација у Србији лоша и да Влада није постигла пуно резултата којима може да се похвали. На почетку сједнице Главног одбора ДС-а, која се одржава у Параћину, Ђилас је рекао да се ситуација у Србији није промијенила у посљедњих 14 дана – колико је […]

субота, децембар 8, 2012 / 17:42

Предсједник Демократске странке /ДС/ Драган Ђилас оцијенио је данас да је ситуација у Србији лоша и да Влада није постигла пуно резултата којима може да се похвали.

На почетку сједнице Главног одбора ДС-а, која се одржава у Параћину, Ђилас је рекао да се ситуација у Србији није промијенила у посљедњих 14 дана – колико је прошло од изборне скупштине ДС-а и избора новог руководства – и да је ситуација лоша, а "по неким питањима још лошија".

"Србија је земља са два одсто мање запослених него пре шест месеци, инфлација је прешла 10 одсто, све се мање плата исплаћује, а Србија је земља у којој власт и даље није спремна да каже истину шта и са ким прича о Косову и Метохији", истакао је Ђилас.
Он је додао да Влада Србије није спремна народу да саопшти пуну истину о Косову и Метохији и додао да је очекивао да неко предсједнику Томиславу Николићу каже да више није опозиција, већ да је дужан да изнесе план о покрајини.

Ђилас је оцијенио да је Николић обавио анкетарски посао, саслушао шта ко мисли, али да се још није чуло шта он мисли.

Обраћајући се Главном одбору ДС-а на дијелу сједнице који је био отворен за јавност, Ђилас је поручио да би та странка у наредна два мјесеца требало највише да се бави проналажењем конкретног рјешења за излазак из тешке економске кризе, јер ће се, како је навео, у Србији "живети све лошије, плате ће бити све мање, а цене ће расти".

СНС одбацује, Динкићевци одушевљени

Српска напредна странка одбацила је критике које је на рад Владе Србије изнио предсједник Демократске странке Драган Ђилас, и оптужила демократе да су се "годинама богатили на рачун грађана" и "системски почистили државну касу".

СНС у саопштењу пита Ђиласа "како има образа и смелости да оспорава рад садашње власти, када је странка чији је лидер, а до скора заменик председника, годинама девастирала Србију и богатила се на рачун грађана".

"Систематски су почистили државну касу, а нису поштедели ни темеље на којима бисмо могли кућу поново да градимо", наводи СНС, истакавши да даје "најдубљу и најискренију" подршку влади и председнику Томиславу Николићу да од Србије створе уређену, модерну и поштену државу.

Уједињени региони Србије (УРС) поздравили су данас залагање ДС за директан избор градоначелника у локалним срединама наводећи да је ДС "претходно била кочничар" да се успостави такав систем и испоштује воља грађана.

УРС у саопштењу поздрављају што се ДС "коначно досетила да је директан избор градоначелника једини исправан пут да најбољи људи на локалу добију своју шансу", уз оцену да нема потребе да се закони о томе поново пишу "ради дневно политичких поена".

Лидер демократа Драган Ђилас најавио је претходно данас да ће ДС "у кратком року" припремити приједлог закона о избору локалних органа власти, по којем би градоначелници и предсједници општина били бирани директно, а одборници већински.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *