Ђилас има већину чланова уз себе?

До одлучујуће сједнице Главног одбора ДС остало је још само три дана, а према тренутном стању, замјеник лидера Драган Ђилас има већину чланова уз себе.  – Ђилас није прихватио приједлог Микија Ракића о новом, тројном предсједништву јер не жели да Тадић има огромну моћ у одлучивању, као до сада. И то им је јасно предочио. […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 13:52

До одлучујуће сједнице Главног одбора ДС остало је још само три дана, а према тренутном стању, замјеник лидера Драган Ђилас има већину чланова уз себе.

 – Ђилас није прихватио приједлог Микија Ракића о новом, тројном предсједништву јер не жели да Тадић има огромну моћ у одлучивању, као до сада. И то им је јасно предочио. У овом тренутку никоме није потребан помиритељ, већ корјените промјене у руковођењу странком. То не значи да Ђилас тражи да Тадић буде да елиминисан из странке, већ да буде онемогућен да одлучује. За сада оба табора преко својих људи лобирају за подршку што више чланова ГО – каже извор Курира.

Како сазнајемо, за петак је заказана сједница војвођанског одбора ДС, који ће донијети коначну одлуку да ли ће прихватити Тадићев извјештај.

– Већина Војвођана је за Ђиласову опцију, а међу њима је и Оливер Дулић, који је важио за Тадићевог човјека – каже извор Курира.

Ђилас сада може да рачуна на београдски одбор, војвођански, а по свему судећи и нишки и још неколико мањих одбора по Србији.

Како сазнајемо, нишке демократе спремне су да на ГО затраже смјену предсједника Тадића и да траже да се ГО изјасни о томе.

Милош Симоновић, предсједник нишког одбора ДС, каже да не жели да коментарише наша сазнања, али истиче да је њихов став да треба да се распишу избори на свим нивоима у странци, како би се спремили за опозиционо дјеловање.

– У овом тренутку не могу да кажем да ли ћемо гласати за извјештај предсједника странке. То зависи од извјештаја, али чињеница је да су односи у странци лоши. Па лично већ годинама немам никакве, односно имам веома лоше односе с Бошком Ристићем – рекао је Симоновић.

Пајтић за изборну скупштину

Потпредсједник ДС Бојан Пајтић изјавио је да треба да се организује изборна скупштина на којој ће се чланство странке опредјелити ко и на који начин унутар ДС преузима одговорност.

– То је природно за ДС, која је најдемократскија странка у овој земљи јер има и унутрашњу дискусију и дебату и могућност избора и реизбора ако неко не постигне добре резултате и могућност престанка обављања функције – рекао је Пајтић, који не очекује ништа спектакуларно од предстојеће сједнице ГО и који је поручио да је ДС већа, јача, снажнија и старија од било ког појединца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *