Ђерић: Седам пута смо тражили диференцирану стопу ПДВ

Потпредсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Зоран Ђерић изјавио је данас да је ова партија до сада седам пута покретала иницијативу за увођење диференциране стопе ПДВ-а и да ниједном СНСД и његови коалициони партнери нису гласали за такве приједлоге. Он је подсјетио да је ПДП тражио увођење диференциране стопе ПДВ тако да се уведе стопа од […]

четвртак, март 27, 2014 / 12:48

Потпредсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Зоран Ђерић изјавио је данас да је ова партија до сада седам пута покретала иницијативу за увођење диференциране стопе ПДВ-а и да ниједном СНСД и његови коалициони партнери нису гласали за такве приједлоге.

Он је подсјетио да је ПДП тражио увођење диференциране стопе ПДВ тако да се уведе стопа од пет одсто на основне животне намирнице, на лијекове, храну и опреме за бебе, помагала за инвалиде, вјештачка ђубрива и заштитна средства у пољопривреди.

Ђерић је новинарима рекао да стварни терет по ПДВ опорезивању сносе грађани Српске као крајњи потрошачи и увођење диференциране стопе тог пореза би значило олакшање и растерећење за грађане.

Он је за Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о фискализацији, којег је јуче утврдила Влада Српске, рекао да је ПДП још 2009. године сличан нацрт предлагао у Народној скупштини Српске и да је тада СНСД гласао против тог нацрта.

Он је додао да ће ПДП поново покренути иницијативу и тражити од надлежних органа, прије свега од Министарства унутрашњих послова и тужилаштава Српске, да се утврди ко је и под којим условима набављао фискалне касе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *