Дивац: Рано је за оцјену да су ОИ неуспјешне

Предсједник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац рекао је данас да је рано за оцјену да је учинак српских спортиста у Лондону неуспјешан, иако је и сам очекивао да пет дана прије краја Игара српски тим има више од двије освојене медаље, обе у стрељаштву. „На Олимпијади је као у животу, има црних, али и зелених […]

уторак, август 7, 2012 / 10:11

Предсједник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац рекао је данас да је рано за оцјену да је учинак српских спортиста у Лондону неуспјешан, иако је и сам очекивао да пет дана прије краја Игара српски тим има више од двије освојене медаље, обе у стрељаштву.

„На Олимпијади је као у животу, има црних, али и зелених дана. Некад идеш горе, па доле, имали смо лепа изненађења, имали смо и непријатна, али у сваком случају не бих сад да подвлачим линију, него кад се све заврши. Разговараћемо о томе шта је било позитивно, шта негативно, али за сада још постоји могућност да Игре завршимо успешно. То значи да уз ове две медаље придодамо још пар њих”, рекао је Дивац.

Он је подсјетио да је уочи поласка у Лондон говорио о 10 реалних шанси за медаље, а да од тога четири нису искоришћене.

„Златић нам је остао без друге медаље у последњој серији, Аруновићева, Чавић и Ђоковић су заузели четврто место, али је са друге стране Ивана Максимовић узела медаљу где баш и нисмо очекивали. Нисмо никада гарантовали медаље, тако је то у спорту, медаље некад дођу, а некад оду”, констатовао је Дивац.

Према његовим ријечима свјестан је колико се људи у Србији нервирају због четвртих мјеста, али да и ту треба бити позитиван.

„Мене то радује, јер нам показује да имамо перспективу,. Важно је да онако како смо радили у последње три године наставимо и даље у истом темпу и да ова четврта места за четири године буду медаље”, нагласио је он.

Дивац је признао да је више очекивао од одбојкаша и рукометаша.

„Нисам разочаран у њих, али лично, као навијач очекивао сам више. Одбојкаши су имали шансу, поготово после вођства од 2:0 против Немачке, тешко је после вадити се против најбољих. И рукометаши су имали шансу, нису је искористили. Гледано са спортске стране ако немаш велики квалитет не смеш себи да дозволиш да не користиш такве шансе. Са друге стране одбојкашице су доживеле пет пораза, али њима не могу да замерим ништа, оне су велики резултат направиле самим пласманом, овде су дошле у незгодно време, повређене и резултат је епилог тога”.

Он је похвалио атлетичаре, све оне који су завршили такмичење и за одустајања рекао да су праведна само ако су повреде у питању.

Дивац је апострофирао значај Новака Ђоковића за српски тим, без обзира на то што није успио да освоји медаљу.

„Са Нолетом сам разговарао одмах после меча са Дел Потром, много му је тешко пало што је остао без медаље, јер је он перјаница ове екипе, подредио је целу годину Ролан Гаросу и Олимпијским играма и нажалост није успео. Ја сам му пожелео пуно среће, а он ми је рекао да у Рију иде на злато. Молио бих грађане да му дају подршку, он је ипак планетарна звезда. Од клинаца који долазе очекујем још боље резултате у Рију, наравно, осим Чавића, јер ако он буде тамо, онда ћу и ја играти кошарку”, нашалио се Дивац.0 КОМЕНТАРА

  1. Некако смо сви галамили на бившег предсједника Олимпијског комитета Србије, а сада испаде да је лик био бољи, бар по медаљама и још нечему.

    Лично ми не смета дебакл и то што нису освојили ни оно у шта смо били сигурни да хоће. Смета неозбиљност, незалагање… Људи су дошли као туристи. Или су послушали Дуција па одлучили да се зезају када су већ тамо! 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *