Дивац: Ова генерација Партизана има бољег тренера од моје

Предсједник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац рекао је да се слаже са тренером кошаркаша Партизана Душком Вујошевићем да данашња генерација „црно-белих” подсјећа на његову са краја осамдесетих година прошлог вијека. – И данас у Партизану има доста младих и талентованих играча жељних доказивања и ово им је идеална прилика да крену добрим путем. Они […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 20:15

Предсједник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац рекао је да се слаже са тренером кошаркаша Партизана Душком Вујошевићем да данашња генерација „црно-белих” подсјећа на његову са краја осамдесетих година прошлог вијека.

– И данас у Партизану има доста младих и талентованих играча жељних доказивања и ово им је идеална прилика да крену добрим путем. Они су у предности у односу на нас јер имају бољег тренера, нас је тренирао млади и неискусни Вујошевић, а њих сада један од најбољих тренера у Европи – рекао је Дивац.

Он је додао да је на младим играчима „црно-белих” да искористе шансу иако ће наредни шампионат бити неизвјеснији од неколико претходних:

– Околности су се промениле, неколико екипа је формирано преко ноћи и постоји могућност да изненаде. Са друге стране Партизан има стратегију ослањања на младе снаге. Што се тиче Јадранске лиге, надам се добрим резултатима српских клубова и пружам им подршку, јер они у тој лиге не представљају само себе, него све нас.

Дивац је прокоментарисао и учинак репрезентације Србије у квалификацијама за првенство Европе:

– Слажем се да је остварен успех, јер смо остварили циљ, али начин на који смо дошли тамо је проблематичан и срећа није нас коштао. Ово треба да буде опомена за све и сигуран сам да ће се пронаћи систем који ће нас у будућности поштедети компликација. Невероватно је да се то десило само 10 година после Индијанаполиса, историјске победе над Американцима и освајања титуле првака света…Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *