Дивац: Медаље су савезу додијељене, он их није тражио

Предсjедник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац рекао је данас да му је жао што се у јавности „пребројавају медаље” умjесто да се прича о младим шампионима које земља има. „Жао ми је сто се прича о томе и не знам који је порив нашсе нације да умањемо све оно што ова земља има. А […]

субота, август 18, 2012 / 15:58

Предсjедник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац рекао је данас да му је жао што се у јавности „пребројавају медаље” умjесто да се прича о младим шампионима које земља има.

„Жао ми је сто се прича о томе и не знам који је порив нашсе нације да умањемо све оно што ова земља има. А имамо велике шампионе, младе, који су показали у Лондону велики потенцијал, мислим на Милицу, Ивану, Вељу… младе људе који крећу путевима претходника Кићановића, Џајића, данас Новака и треба их подржати”, рекао је Дивац Танјугу.

Према његовим речима прича са медаљама је веома јасна.

„Национални олимпијски комитет Србије не тражи те медаље, оне су додијељене нама као некоме ко има континуитет, наш олимпијски комитет основан је 1910. године и као такав функционише до данас. Сви они који су били дио тога су уз нас били признати и када су кренули у самосталност МОК их је препознао као независне и они су кренули од нуле. Ми трајемо већ 100 година, МОК нам је дао идентитет, а не власништво над медаљама”, објаснио је Дивац.

Медаље су, како је навео, власништво спортиста.

„И ја имам двије сребрне медаље, из Сеула и Атланте. Оне су моје, али припадају националном комитету Србије. Уосталом, предсједник МОК Жак Рог нам је на прослави 100 година ОКС у новембру 2010. пожелио освајање 100. медаље у Лондону. 0 КОМЕНТАРА

  1. Свакоме ко зна основне ствари је јасно о чему се ради и не видим зашто постоји потреба да се ликовима попут Ковачевићеве и сличних било шта објашњава.

    Ипак, неки дан је први пут Боже правде пјевана на ОИ и мени лично све претходне медаље не могу да се упоређују са том.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *