Динкићев конгломерат би да и званично постане странка

Уједињени региони Србије одржаће данас седницу Управе са којом би требало да почне процес трансФормације те уније у политичку странку. На сједници ће говорити лидер УРС Млађан Динкић и функционери Верица Калановић, Верољуб Стевановић, Сузана Грубјешић, Бошко Ничић, Слободан Мараш, Владан Васић , Мирсад Ђерлек… "Да бисмо повећали ефикасност и у политичком и организационом и […]

недеља, децембар 2, 2012 / 08:38

Уједињени региони Србије одржаће данас седницу Управе са којом би требало да почне процес трансФормације те уније у политичку странку.

На сједници ће говорити лидер УРС Млађан Динкић и функционери Верица Калановић, Верољуб Стевановић, Сузана Грубјешић, Бошко Ничић, Слободан Мараш, Владан Васић , Мирсад Ђерлек…

"Да бисмо повећали ефикасност и у политичком и организационом и програмском циљу донели смо одлуку да 2. децембра, после одлуке Управе, кренемо у процес трансФормације у политичку партију", рекла је раније Калановићева најављујући седницу.

Она је навела да предстоје активности на изради програма и статута, сакупљања потписа и вјероватно припрема нове изборне скупштине и да очекује да ће то бити завршено негдје до касног прољећа следеће године.

Шеф посланика УРС Владимир Илић је Танјугу рекао да та одлука није донијета случајно, нити "ад хок", веће после много расправа на сједницама Председништва УРС.

Илић је закључио да заправо прави разлог за одлуку лежи у чињеници да је идеја децентрализације и регионализације широкао прихваћена, подсјетивши да све политичке партије у Србији о томе говоре, а УРС се истински тиме и бави.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *