Динкић поднио оставку на мјесто предсједника УРС-а

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић поднио је данас, послије изборног дебакла странке, оставку на мјесто предсједника, а странку ће до избора новог предсједника водити Верица Калановић и Верољуб Стевановић. Динкић је, како је Танјугу речено у тој странци, на сједници Предсједништва која је данас одржана, обавјестио чланове тог тјела да "преузима личну одговорност за […]

уторак, март 18, 2014 / 17:24

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић поднио је данас, послије изборног дебакла странке, оставку на мјесто предсједника, а странку ће до избора новог предсједника водити Верица Калановић и Верољуб Стевановић.

Динкић је, како је Танјугу речено у тој странци, на сједници Предсједништва која је данас одржана, обавјестио чланове тог тјела да "преузима личну одговорност за изборни резултат и да подноси оставку".

Према одлуци Предсједништва УРС-а, до избора новог предсједника, радом странке ће координирати замјеник предсједника Верољуб Стевановић и предсједница Извршног одбора Верица Калановић.

Како се наводи у саопштењу, Динкић ће остати у странци, а УРС ће наставити да се као ванпарламентарна странка залаже за напуштање политике стезања каиша и штедње на платама и пензијама, а за политику јачања подстицаја привреди и пољопривреди и равномјеран регионални развој.

Динкић је након објављивања прелиминарних резултата избора у недељу најавио да ће поднијети оставку на мјесто предсједника УРС-а и оцјенио да, будући да нису прешли цензус, странку треба да води неко способнији.

"Могуће да је дошао тренутак да се повучем из политике", рекао је тада Динкић новинарима.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *