Динкић: Нема продаје Телекома

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић демантовао је информацију објављену у медијима да је Влада Србије спремна да прода „Телеком“. "У Влади нико није најавио продају `Телекома`, о томе се није разговарало", рекао је Динкић данас новинарима у Ваљеву након обиласка градилишта нове фабрике "Горење" у том граду. Не желећи да износи било какве […]

четвртак, август 23, 2012 / 08:00

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић демантовао је информацију објављену у медијима да је Влада Србије спремна да прода „Телеком“.

"У Влади нико није најавио продају `Телекома`, о томе се није разговарало", рекао је Динкић данас новинарима у Ваљеву након обиласка градилишта нове фабрике "Горење" у том граду.

Не желећи да износи било какве претпоставке, Динкић је рекао да ће, када се нешто конкретно уради, говорити о томе.

Недељник НИН је објавио да је Влада Србије спремна да покуша нову продају "Телекома Србије" на тендеру, али само под условом да буде остварена цијена од 2,5 милијарди евра за 100 одсто акција ове компаније.

Лист је навео да договор, постигнут између премијера Србије Ивице Дачића, првог потпредсједника Владе Александра Вучића и министра финансија и привреде Млађана Динкића, предвиђа да се иде на продају путем међународног тендера, са минимално постављеном цијеном и након претходне комуникације са заинтересованима.

Србија је већ продавала "Телеком" на тендеру расписаном у октобру 2010. године, када је вриједност компаније процијењена на 2,4 милијарде евра, а Србија је за 51 одсто капитала тражила 1,4 милијарде евра.

Једина понуда тада је стигла од Телекома Аустрија, који је први пут понудио 950 милиона евра за акције и још 450 милиона евра за инвестиције, а у другој понуди 800 милиона евра плус 300 милиона евра у наредних девет година. Понуда је одбачена, а тендер је пропао.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *