Динкић: Минимална цијена за Телеком је 2,5 милијарди евра

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић рекао је да би Влада могла да размотри понуду за приватизацију „Телекома Србија“, уколико би цијена за 100 одсто капитала била најмање 2,5 милијарди евра. "Не морамо да журимо ако такве понуде нема. Говорим о минималној цени, уколико буде заинтересованих током целог мандата Владе", рекао је Динкић. Он […]

среда, септембар 12, 2012 / 09:54

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић рекао је да би Влада могла да размотри понуду за приватизацију „Телекома Србија“, уколико би цијена за 100 одсто капитала била најмање 2,5 милијарди евра.

"Не морамо да журимо ако такве понуде нема. Говорим о минималној цени, уколико буде заинтересованих током целог мандата Владе", рекао је Динкић.

Он је за "Вечерње новости" навео да Влада Србије сигурно неће продавати неку српску компанију која је државни монопол, али да ће нека друга јавна предузећа тражити стратешке партнере.

"Сигурно нећемо продавати Комерцијалну банку, ни ЕПС, Железару, нити било коју компанију која је државни монопол. За нека друга предузећа, као што је ЈАТ, тражићемо стратешке партнере", додао је он.

Он је рекао да ће Влада минус државе са садашњих седам да сведе на четири одсто БДП у 2013. години тако што ће покренути домаћу пољопоривредну и прехрамбену индустрију, повећати буџет за пољопривреду и увести инвестициону компоненту, која ће помоћи да се повећа продуктивност по хектару.

Динкић је рекао да, што се тиче страних инвестиција, неће стати док не доведе "више Фијата" у Србију те додао да је већ имао разговор са великом компанијом из аутомобилске индустрије, која жели да инвестира 500 милиона евра у једном граду у Војводини.

"Могу, коначно, да најавим врло брз почетак инвестиције италијанског ‘Геокса’ у Врању. Трећа област је војна индустрија", рекао је Динкић.

Говорећи о владиним мјерама за стабилизацију економије, он је рекао да се од боље контроле расхода очекује уштеда идуће године од 20 милијарди динара /више од 170 милиона евра/, као и да максимална плата за руководеће позиције у јавном сектору неће моћи да пређе 162.000 динара /око 1.400 евра/.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *