Диковић: Ја сам одговоран за погибију војника

Начелник Генералшта Војске Србије (ВС) Љубиша Диковић изјавио је данас на Копаонику да је он одговоран за то што су данас у експлозији заостале касетне бомбе погинула два припадника ВС.  "Одговоран сам ја, и замолићу министра одбране да утврди моју одговорност", рекао је Диковић на конференцији за новинаре у војном објекту на Копаонику, додајући да […]

среда, август 1, 2012 / 19:48

Начелник Генералшта Војске Србије (ВС) Љубиша Диковић изјавио је данас на Копаонику да је он одговоран за то што су данас у експлозији заостале касетне бомбе погинула два припадника ВС.

 "Одговоран сам ја, и замолићу министра одбране да утврди моју одговорност", рекао је Диковић на конференцији за новинаре у војном објекту на Копаонику, додајући да су погинули "радили у таквим условима и извршавали задатке".

Министар одбране Александар Вучић је на то одговорио да ће разговарати са начелником Генералштаба о томе.

Вучић је рекао да су данас војници погинулих од касетних бомби које су бачене "у вријеме злочина који је учињен над народом Србије" и истакао да је већ наредио истрагу.0 КОМЕНТАРА

  1. У нормалним земљама због много безазленијих ствари министри подносе оставке, и ови су, додуше, док су били опозиција, позивали много пута на оставке, али, кад се мали гробар ухвати фотеље, тај је стисак чвршћи од оног кад се мртвац ухвати за даску. Лијепо је почела владавина гробара у Србији, војници гину, динар на историјском минимуму………НАПРИЈЕД СРБИЈО, фуј.

  2. Nema svrhe za ovo preuzimati odgovornost niti podnositi ostavku. Nije valjda general trebao da ih npr. nazove telefonom i da im kaze „stanite, imate u travi pred sobom kasetnu bombu“. Oni su skolovane starjesine i znali su sa cim imaju posla. Ne kazem da se isto ovo ne bi desilo i meni da sam bio na njihovom mjestu, ali znam sigurno da nikada necemo imati savrseno stanje u kom se ne desavaju nikakvi incidenti, jer nesmotrenih poteza je bilo i bice. Desilo se i zavrsena prica. Njih sahranite kako dolikuje jer ih ne mozete u zivot vratiti ali izvucite iskustva iz njihove greske da se to isto ne bi ponovilo i idemo dalje. Pustite naprdanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *