Десети Десант на Дрвар

У оквиру манифестације „Културно љето Дрвар“ ове године ће, а десети пут за редом, бити организован РНР фестивал под називом „Десант на Дрвар“. Музички догађај једини ове врсте у овом дијелу Босне и Херцеговине, биће одржан 24. и 25. јула на локацији код Титове пећине. Десето издање фестивала и ове године ће окупити бендове из […]

петак, јул 17, 2015 / 21:15

У оквиру манифестације „Културно љето Дрвар“ ове године ће, а десети пут за редом, бити организован РНР фестивал под називом „Десант на Дрвар“. Музички догађај једини ове врсте у овом дијелу Босне и Херцеговине, биће одржан 24. и 25. јула на локацији код Титове пећине.

Десето издање фестивала и ове године ће окупити бендове из БиХ и Србије:

Програм фестивала:

24.07.2015 – Петак
Јавна Проба – Дрвар
Вуду Мојо – Бања Лука
Прљави Инспектор Блажа и Кљунови – Београд

25.07.2015- Субота
Јавна Проба – Дрвар
Уземљење – Београд
Џ или Бу – Београд

Фестивал се одржава на истој локацији већ шесту годину. Све је почело 2006. кад је у Дрвару организован први “Екс-ју Рокс” чији су организатори Партнерски омладински покрет-ПОП који представља заједничку иницијативу од преко 35 омладинских организација широм Босне и Херцеговине, а за циљ има развити, подржати и повезати омладински активизам, омладинске центре и омладинску културу у бившој Југославији.

Након те године РРС Дрвар у склопу манифестације “Културно љето Дрвар”,поред осталих културно образовних активности, организује и Рок Фестивал “Десант на Дрвар”. Идеја о називу фестивала “Десант на Дрвар” је потекла од једног од првих учесника, који је дао значајан допринос афирмацији и одржавању фестивала, а то је Рамбо Амадеус.

Локација на којој се одржава Фестивал је на самом улазу у Дрвар из правца Бос.Петровца у склопу Комплекса 25. Мај-Титова Пећина.

Овај комплекс представља културно–историјски споменик из времена Другог свјетског рата и током године на ову локацију долази велики број туриста из земље и иностранства, па посјетиоци Фестивала могу да уживају у експонатима из тог времена, Титовој пећини, прелијепом парку и наравно,чистом зраку, којег не недостаје у овим крајевима, стоји у саопштењу организатора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *