Десет тона помоћи од Карађорђевића

Престолонасљедник принц Александар Други Карађорђевић и принцеза Катарина упутили су данас конвој од десет тона хуманитарне помоћи Репубици Српској, која је погођена поплавама. Камионе са помоћи, међу којима је 40 црпних пумпи, храна, вода, пелене за бебе, испред Белог двора на Дедињу испратили су принц и принцеза, као и директор Представништва Републике Српске у Београду […]

четвртак, мај 22, 2014 / 19:41

Престолонасљедник принц Александар Други Карађорђевић и принцеза Катарина упутили су данас конвој од десет тона хуманитарне помоћи Репубици Српској, која је погођена поплавама.

Камионе са помоћи, међу којима је 40 црпних пумпи, храна, вода, пелене за бебе, испред Белог двора на Дедињу испратили су принц и принцеза, као и директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.

Принц Александар рекао је новинарима да су он, принцеза Катарина и њена фондација са својим канцеларијама у иностранству, прикупили помоћ у храни, води и црпним пумпама, јер знају како је тешка ситуација у Републици Српској.

"У Републици Српској је наш народ, наша крв и врло је важно да им помогнемо", рекао је принц Александар, најављујући да ће он и принцеза Катарина отићи идуће седмице у иностранство, гдје ће у Њујорку, Чикагу, Торонту и Лондону организовати пријем, да би добили више помоћи за угрожене у Српској и Србији.

Принцеза Катарина рекла је да је народ у Републици Српској угрожен и апеловала на све људе да слиједе примјер Карађорђевића и помогну угроженом народу, те нагласила да је најважније да људи у иностранству схвате каква је ситуација у Српској и Србији.
"Они не смију да забораве Српску и Србију, јер је ситуација хитна и угроженима, осим хране и воде, треба и помоћ у обнови кућа", рекла је принцеза Катарина и нагласила да ће на пријемима које ће организовати у иностранству пренијети тамошњим медијима и јавности да је Србији и Српској хитно потребна помоћ.

Она је додала да људи у Републици Српској траже само један нормалан живот, да се врате својим кућама.

"Треба тражити помоћ. У Библији пише – тражи и даће ти се. Срби су поносни људи, али када треба помоћ, треба да затраже", рекла је принцеза Катарина.

Директор Представништва Републике Српске Млађен Цицовић рекао је да Српска захваљује Краљевском двору, престолонасљеднику Александру и принцези Катарини на помоћи, наводећи да ова хуманитарна пошиљка садржи, осим хране, и пумпе, које су најпотребније за поплављене у Бијељини, Добоју, Шамцу…

"Када имате ситуацију каква је сада у Републици Српској и Србији која је изазвана овом великом елементарном непогодом и када вам први у помоћ пристигну они који су вам најдражи, онда сигурно то довољњно говори колико нама у Српској, у овом тренутку, значи ангажман Краљевског двора, принцезе Катарине и њене фондације и престолонасљеника принца Александра", рекао је Цицовић.

Он је додао да је то мотив и подстицај Републици Српској да се на терену што више ангажује, да да свој допринос и испоштује оно што људи добре воље чине у овом тренутку према Српској.

Цицовић је још једном позвао све људе добре воље да помогну Републици Српској у овом тренутку, наводећи да је више од 70 одсто територије обухваћено елементарном непогодом, више од 100.000 људи помјерено из својих домова, више од 30.00 објеката је поплављено, а сво пољопривредно земљиште на том подручју је уништено.
Цицовић је рекао да тек предстоји велики посао обнове и свака помоћ и осмишљена акција ће помоћи да се стање превазиђе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *