Демонстранти испред Предсједништва сахранили политичаре

Испред зграде Предсједништва БиХ и данас се окупило стотинак грађана Сарајева како би, као и током непуних мјесец дана протеста, исказали незадовољство актуелном влашћу и стањем у држави.  Окупљени носе транспаренте и пиштаљкама исказују своје незадовољство. Истичу да се пленуми грађана морају вратити на она питања која су људе натјерала да изађу на улице. Испред […]

понедељак, март 3, 2014 / 14:58

Испред зграде Предсједништва БиХ и данас се окупило стотинак грађана Сарајева како би, као и током непуних мјесец дана протеста, исказали незадовољство актуелном влашћу и стањем у држави.

 Окупљени носе транспаренте и пиштаљкама исказују своје незадовољство. Истичу да се пленуми грађана морају вратити на она питања која су људе натјерала да изађу на улице.

Испред Предсједништва је полицијско обезбјеђење, а саобраћај је блокиран.

Демонстранти су за данас припремили перформанс који симболизује сахрану босанско-херцеговачких лидера.

Они су, наиме, донијели вјенце и букете цвјећа и уприличили нешто попут сахране уз повике: "Хоћемо ли им халалити (опростити)?" и одговоре: "Нећемо!"

Потом су објаснили да по старом босанском обичају кад се неко сахрањује онда се спомињу његова добра дјела.

Сви присутни су замољени да се покушају присјетити да ли је власт за њих икада урадила нешто добро. Рекли су да нису и да им "ни Бог неће халалити", пренео је сарајевски портал Клиx.ба.

Припремили су и импровизовани стећак на којем су исписана имена неких БиХ политичара на које стављају цвјеће и читају говоре који су карактеристични за сахране.

Позивају друге грађане да оставе беспосличарење и изађу на улице.

Један од грађана, који је инвалид и на протесте долази са штаком, каже да је Ром и да у 21. вијеку живи без крова над главом, а да његова дјеца, иако школована, немају посао.

Он је пензионер са најнижом пензијом и грађане позива да размишљају о томе како даље.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *